Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Status på Januarrally-porteføljen


38364 collersteen 1/2 2011 14:01
Oversigt

Så nåede januar sin afslutning og det er vel på tide at gøre delvis status over den januarportefølje jeg hårdt presset i chatten fik smidt op i denne tråd:
http://www.proinvestor.com/boards/37269/Sæson---fakta-eller-myte-?
I tråden kan man se porteføljen fra start og følge handlerne undervejs.

Når jeg siger delvis status er det jo fordi der er et par enkelte aktier, der havde "løbetid" ind i februar også - primært Genmab og småbankerne, hvor jeg håber på et fint resultat og udbyttemeldinger - i hvert fald på de mere solide af dem. Genmab afventer vi som bekendt salgstal og initielt var der også en lille chance for nyt om Zalut, fabrik m.v. Det tror jeg dog ikke er tilfældet mere.

Som de der har fulgt med i tråden har set, blev det sådan at 13 ud af de 21 aktier faktisk nåede 10% målet. Det er vel egentlig acceptabelt.

De gode aktier blev de beaten up ejd.aktier som sjælsø og nordicom, men også andre små illikvide aktier klarede sig godt - her tænker jeg på Skako, GlunzJensen, Dantherm og ikke midnst den lille darling LL, hvor der jo er gået udbytte fra på 0,12 kr per aktie, som ikke er med i porteføljeafkastet.
Tryg og Vestas klarede sig også ok, selvom det tog lidt tid førend Vestas kom op i gear.

De store skuffelser var klart Columbus og Cimber som jeg havde ventet et pænt rally i. Måske det kommer i februar i stedet for. For cimbers vedkommende ovenpå trafiktal idag/imorgen og for columbus i ren spekulation op til regnskabet. TKDev har også været skuffende, men nok mest fordi den ikke kunne holde den 10% stigning den mere eller mindre nåede - jeg mente dog ikke, at de 10% var valide nok til at man kunne tage halvdelen af med god samvittighed. Det skal jo være en realistisk portefølje ellers er det hele jo spild af tid. En modelportefølje med urealistiske handler er der jo ikke meget ved.

Småbankerne sker der nok ikke noget med førend vi får facts på bordet - særligt i lyset af de seneste problemer i sektoren der igen er begyndt at titte op til overfladen.
Det samme gælder nok for alm.brand, hvor der uden tvivl vil være et stort potentiale på sigt, HVIS vi kan være nogenlunde sikre på at hullet i banken er stoppet. Jeg tvivler dog lidt pga. de stadig store pantebrevsbeholdninger.

Porteføljen ligger med 5,67% afkast lige nu - jeg har ikke lige undersøgt om det ville have været højere eller lavere hvis man konsekvent havde strittet hele aktien ud ovenpå en 10% stigning.. eller alternativt beholdt hele aktieposten ind til nu.

Der er 63.000 kr kontant pt. ud af en startbeholdning på 200.000
Den voksende kontantbeholdning i løbet af januar skal man også lige have i baghovedet, når man vurderer afkastet - dog uden at det nok gør en synderlig stor forskel.

Men hele resultatet kan I se i vedhæftede filer_
- pdf med handler
- screenshot af startporteføljen
- screenshot af slutporteføljen

Fremtiden? Jeg vil nu og i løbet af februar realisere alle aktier med 15-20% afkast fuldt ud og ellers afvente 1.marts, hvor jeg realiserer porteføljen helt, og så kan vi derefter kigge på det endelige resultat.

Apropos modelportefølje smider jeg en af de nærmeste dage en status på listen i denne tråd:
http://www.proinvestor.com/boards/24660/Small-midcap-liste-til-Nohope
- det er jo ca. et år siden den blev oprettet og resultatet er faktisk ganske fornuftigt selv med den store spredning.

pdfjanuarrally_handler___Copy.pdf

januarrally

januarrally




1/2 2011 14:21 troldmanden 038365



Coller super super flot arbejde. Tror ikke der er ret mange der med 20 forskellige aktier i pf kan vise så høj en forentning på blot en mdr. Dyb respekt herfra!!

Betyder det så også at jeg så kan placer 200K hos dig og du så forrenter dem med 5% hver måned



1/2 2011 14:23 collersteen 038366



Min fremtidsstrategi kostede så livet for Tryg, NRDC og SJGR i porten. Skako, Dantherm og LL ryger nok også snart.
80k kontant nu.

Nåh ja - så må jeg også lige tilføje, at der ikke er handelsomkostninger med i modelporten. Det går dog nok nogenlunde lige op med det manglende LL-udbytte og det faktum at jeg nok et par gange har været lige lovlig "selvdestruktiv" nok mht. spreadet på handlerne.



1/2 2011 15:27 renek 038368



SUper arbejde og super interessant Coller.Fortsæt endelig!

Kan se at PI's porteføljeværktøj ikke regner helt rigtigt, men det kan jeg se du tilgengæld gør (de 5,67% i afkast)



1/2 2011 16:39 CRANBERGER 038373



Hvordan får du vægtene.. jeg mener gør du noget aktivt portefølje optimering og rebalancering, eller stopper du bare efter aktie udvælgelse?



1/2 2011 16:50 collersteen 038374



Hej Cran.
Det var en ultra-simpel strategi, som mest gik på at spotte/udvælge januarrallyaktier. Porteføljen blev så udvidet en anelse med genmab, småbanker, etc. ift. en traditionel januarrallyportefølje.

Køb 20aktieportioner á 10.000 lige før jul.
Sælg halvdelen af en given aktiepost efter 10% stigning.

Nu her idag har jeg så solgt yderligere 3 resterende aktieposter helt ud(dem med 15-20% gevinst) mhp afvikling af porten i løbet af februar og senest 1.marts, hvor de sidste triggere burde have udspillet sig.

Da der efter salg primo januar var cash nok åbnede jeg en position mere i aktie nr. 21: Affitech, som jeg havde glemt at få med i starten. Derfor har der principielt været 21 aktier á 10.000 kr i porteføljen, selvom der kun var 200.000 at rutte med fra start.



2/2 2011 15:21 Kenddinvare 038413



Vil det sige, at vi skal vente til næste januarrally med at følge dig ? ;)
Hvis du havde ventet en time med opgørelsen havde Columbus IT efter annonceret storordre set noget bedre ud (?).



2/2 2011 15:29 collersteen 038415



Ja, jeg går lige og overvejer hvad der skal med colum i den portefølje. Tror nok, at den får lidt mere snor - den skulle jo gerne lige nå 10% inden 28.feb hvor det hele lukkes ned og gøres op.

Du behøver ikke vente til næste januarrally

Der er den annoncerede nohope-liste der kommer en update på og så må jeg vist også få lavet en update på modelporten jeg kører her på PI. Der går det nogenlunde - ca. 25% afkast på 13-14mdr med stor spredning. Max 5% i hver aktie. Sidste update var i august kan jeg se, så jeg må hellere lige få taget mig sammen der også.
http://www.proinvestor.com/boards/32314/Modelportefoelje-snapshot-22aug2010

Modelporten har iøvrigt også en lille sjat colum. Vist nok 1-2% af kapitalen - var iøvrigt ganske tæt på at supplere i formiddags.



TRÅDOVERSIGT