Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg. Godt regnskab


42362 11/5 2011 17:04
Oversigt

Resultat før skat forbedret med 474 mio. DKK til 361 mio. DKK. Resultatet var
positiv påvirket af effekten af præmiestigninger, stram omkostningsstyring og
normalt niveau for vinterskader. Combined ratio forbedret med 12,7
procentpoint.
Resultat for 1. kvartal 2011 (sammenlignet med 1. kvartal 2010)

-- Forsikringsteknisk resultat på 276 mio. DKK mod -354 mio. DKK i 2010.

-- Præmievækst i 1. kvartal 2011 på 5,4 % i lokal valuta med vækst inden for
Privat Norden på over 9 % som følge af præmieforhøjelser og organisk vækst
i Sverige og Finland.

-- Bruttoerstatningsprocent på 75,7 i forhold til 88,9.
Bruttoerstatningsprocenten er positivt påvirket af iværksatte
præmiestigninger og andre lønsomhedsforbedrende tiltag.

-- Vejrliget bød i kvartalet på et normalt niveau af vinterskader samt
udgifter til storm på 57 mio. DKK. Der var i kvartalet færre storskader end
forventet, men større udgifter til mellemstore skader.

-- Matchporteføljen havde et afkast efter overførsel til forsikringsteknisk
rente på 4 mio. DKK. Den fri investeringsportefølje havde et afkast på 188
mio. DKK eller 2,1 % (cirka 8,5 % p.a.).

-- Egenkapitalforrentning på 12,6 % p.a. efter skat.



11/5 2011 18:02 Kristensen 142365



Resultatet er godkendt men ikke overraskende godt.

"Tryg skuffer lidt med regnskabet for første kvartal. I årets første tre måneder genererede forsikringskoncernen således et resultat før skat på 361 mio. kr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt til sammenligning havde ventet et overskud på 379 mio. kr.

Det forsikringstekniske resultat skuffer også med 276 mio. kr. mod de ventede 338 mio. kr. Samlet blev combined ratio - forholdet mellem præmieindtægter og skadesudgifter - på 95,9, hvor der var ventet 94,4."

Combined ratio på knpt 96 er ikke vildt godt og der er et stykke vej ned, for at nå deres mål om en combined ratio på 90. Dog er det flot at de har en præmievækst på 5,4% samt organisk vækst i Sverige og Finland.

Men det er vist ikke et regnskab der gør den attraktiv at handle i aftenhandlen, hvilket jeg havde håbet lidt på.



25/5 2011 22:34 hrolsen 042727



en forsinket kommentar på Tryg og Forsikring
nogle blev skuffet over regnskabet fra tryg, men når man tænker på hvad de leverede sidste år, syntes jeg at det var okay. Aktien handlede dog lige op i intervalget 325 - 330 som jo var mit targit på aktien, hvorfor jeg solgte dagen før. (jf. mine kommentarer fra efteråret sidste år)

Venter nu at aktien vil komme ned under 300 før genkøb bør overvejes.

TopDanmark leverede jo varen på deres regnskab , hvilket sendte aktien voldsomt op. Men resultatet er skabt via gode trading indtægter, mens deres underliggende drift ser mindre framragende ud.

Nøgletalsmæssigt er TopDanmark blevet meget dyr set i forhold til de øvrige store forsikringsselskaber i Norden, hvorfor man bør tage profit her.

En lille ting som jeg stadig undre mig over er, at de øger deres aktietilbagekøbsprogram, hvilket indirekte vil sige at de annullerer aktier, hvilket gør at SAMPO automatisk øger deres andel af TopDanmark...??? de kunne jo i det mindste udlodde udbytte og derved lade markedet bestemme om "andelen" af aktierne i TopDanmark. sagt på en anden måde så måtte SAMPO øge deres andel ved at købe aktier for det udbytte der kom ud, lige som alle andre aktionærer ville have mulighed for..!!!

Det er pt. min vurdering at TopDanmark er priset ca. 6 - 8% for højt på kursen i forhold til de andre stor forsikringsselskaber også selv om TopDanmark har leveret det bedste regnskab af alle i branchen.

Jeg mener fortsat at Tryg er en super god aktie, som kortsigtet skal lidt ned, jeg vil tro omkring kurs 280 - 290 er et fint sted at købe igen, men langsigtet hvis de lykkes med deres plan om at nå en Combined ratio på 92, så vil værdien kunne sættes meget højere end de 330 fair.

Noget af det der kan flytte aktien på op over det næste halve år er stigende renter, yderligere forbedringer i den underliggende drift, flere præmieforhøjelser, og flere kunder.

Når men det var lige lidt kommentarer på Tryg

Gjensidige i Norge har jeg haft lige siden de gik på børsen sidste efterår, hvilket har været en super investering, prisfastsættelsen af aktien ligger midt i mellem, Top og Tryg.
Jeg er dog sælger i Gjensidige da de pt bliver presset på specielt det norske marked, og så tillader proformens jo at tage profit her.

Når men det var alt for nu

Håber i kan bruge det.



TRÅDOVERSIGT