Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udbytte, begreber og datoer


49466 Aspekulant 5/12 2011 23:21
Oversigt

Kronos Worldwide udbetaler udbytte den 22. dec, og jeg havde for noget tid siden noteret mig datoen den 9. dec som datoen, hvor man skulle eje aktien for at få del i udbyttet. Jeg tjekkede dog op på det i dag, og så det ikke er tilfældet.

Min forvirring skyldtes de begreber der anvendes ifm udbytte, og da jeg sikkert ikke er den eneste, der risikerer at lave den fejl vil jeg lige dele nogle definitioner på/info om disse begreber.

Først lige teksten fra deres hjemmeside der fik mig til at notere den 9. dec:
"October 20, 2011 - Kronos Worldwide, Inc. (NYSE: KRO) announced that its board of directors has declared a regular quarterly dividend of fifteen cents ($0.15) per share on its common stock, payable on December 22, 2011 to stockholders of record at the close of business on December 9, 2011."

Nøgleordet i den tekst er 'Record'. Der går nemlig 3 dage fra en handel er indgået til den registreres og papiret overdrages til den nye ejer. I dette tilfælde betyder det at jeg senest skal købe aktien den 6. dec. for at få del i udbyttet. Her er et par datoer/begreber man typisk vil se nævnt ifm udbytte:

'Ex-dividend date' eller 'ex-date':
Dette er dagen hvor aktien ikke længere handles med ret til udbytte. Hvis man køber dagen før denne dag får man del i udbyttet. Formuleret på en anden måde er ex-date den første dag man kan sælge uden at miste retten til udbytte.

'Date of record':
Man skal være registreret som ejer af papiret på denne dato for at have ret til udbytte, og som nævnt ovenfor betyder det at man skal købe minimum 3 dage før.

En tredje dato der kan nævnes er 'Date of payment', hvor man altså får udbetalt udbyttet.
I Kronos tilfælde skal man, for at få udbytte eje aktien ved luk i morgen den 6. dec. Ex-dividend date er d. 7. dec, og 'date of record' er d. 9. dec.

Håber jeg fik beskrevet emnet tydeligt, med den rette mængde detaljer uden det blev for mudret. Mon der er plads i ordbogen til nogle af disse begreber? :)



5/12 2011 23:30 049469



De ryger durk i ordbogen i morgen.



6/12 2011 11:16 049487



Date of payment (check)
date of record (check
ex-dividende date (check)




TRÅDOVERSIGT



49487 ..
6/12 11:16 0