Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT sælger Flexibles fra


52545 fcras 3/2 2012 14:09
Oversigt

Industrikoncernen NKT sælger rør-divisionen Flexibles for 3,8 milliarder kroner - aktien reagerer straks positivt.

3. februar 2012, 11:22 - opdateret 3. februar 2012, 11:26


Industrikoncernen NKT sælger rør-divisionen Flexibles for 3,8 milliarder kroner - aktien reagerer straks positivt.



NKT Holding og den norske partner Subsea 7 har indgået en aftale om at sælge NKT Flexibles til National Oilwell Varco for 3,8 milliarder kroner, oplyser NKT i en meddelelse til fondsbørsen i København.

"Bestyrelserne i NKT Holding A/S og Subsea 7 S.A. vurderer, at købsprisen afspejler NKT Flexibles' stærke strategiske platform og attraktive vækstmuligheder såvel som den investering, der er nødvendig for selskabets igangværende etablering af produktion i Brasilien," hedder det i meddelelsen.

NKT Flexibles havde i 2011 en omsætning på 1,5 milliard kroner og en bogført egenkapital på 1,4 milliard kroner. Indtil salget har NKT ejet 51 procent af divisionen, der producerer fleksible rør til især olieindustrien, og Subsea 7 har haft de resterende 49 procent af aktierne.

Handlen forventes endeligt afsluttet i løbet af årets første halvår og afventer godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder.

NKT bogfører indtægten fra slaget - godt 1,9 milliard kroner for NKTs andel - i år.

På fondsbørsen reagerer investorerne positivt på nyheden og handler aktien op med fem procent, selv om salgsprisen ligger i den lave ende af det interval, som aktieanalytikerne ifølge Ritzau Finans havde forventet.


http://www.business.dk/industri/nkt-saelger-flexibles-fra

http://www.nkt.dk/dk

http://www.subsea7.com/

National Oilwell Varco
http://www.nov.com/



TRÅDOVERSIGT