Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

Postivt for Zealand - BMS overtager Amylin


58839 investor1989 1/7 2012 14:43
Oversigt

En af de aktier jeg længe har talt rigtig rigtig varmt er Zealand Pharma. Det er et selskab som jeg mener har en rigtig fantastisk ledelse, i modsætning til de fleste andre biotekselskaber i DK. Mener David Salomon er virkelig dygtig, og deres IR afdeling som jeg har haft en del korrespondance med kan jeg også kun tale rigtig godt for.

Købte en stor mængde aktier i Zealand i 50-70 niveauet da jeg lærte om den at kende (så lidt tilfældigt den var så billig på det tidspunkt). Har kun solgt en enkelt post i kurs 99. Det jeg blev lidt nervøs over var at der var meget kraftige rygter i markedet om at Sanofi ville opkøbe Amylin og dermed Byetta og Bydereon. Det ville have været meget negativt for Zealand da Sanofi så ville miste meget af deres interesse for Lyxumia da de ville have 3 produkter at skulle fokuserer på.Igår kom så den glædelige nyhed for Zealand aktionærerne at det blev Bristol Myers der vandt budduellen omkring Amylin og dermed opkøber Amylin. Dette kan nu vise sig at blive en fordel for Zealand Pharma. Nu står Bristol Myers med Byetta og Bydereon og Novo med Victoza som de eneste godkendte GLP-1 analoger. Sanofi som en af de allerstørste diabetesselskaber i verden bliver nødt til at satse tungt på det hastigt voksende marked for GLP-1'er.

Deres eneste mulighed er nu Lyxumia som de er fuldt ud dedikerede til. De har altså 50.000 sælgere som står klar til at putte Lyxumia i deres taske og begynde at sælge dette stof.Med denne sag ude af verden er der kun 1 major events der mangler i år. Det er EMA's svar på den MAA som Sanofi indsendte for Lyxumia i slutningen af sidste år. Vi kan forvente et svar fra EMA i 2012. Der er altid en risiko, men man skal have med at Sanofi altså har kørt 9 phase III GetGoal studier med Lyxumia hvor over 6.000 patienter er blevet behandlet med Lyxumia. Fra SAMTLIGE phase III studier har Lyxumia vidst effekt og sikkerhed. Jeg er ikke specielt stærk indenfor diabetes, har dog sammenlignet resultaterne lidt med de resultater som Novo og Byetta har, og ud fra denne sammenligning ser jeg ingen grund til at EMA og senere FDA ikke vil acceptere Lyxumia. Men de kan selvfølgelig se nogle andre ting end vi kan.Mit salg af 1.000 SPPI aktier til i alt ca. 85.000 er geninvesteret i Zealand Pharma således min samlede investering heri når op på 2.000 aktier. Jeg vil fordoble denne investering til enten 4.000 eller 5.000 stk. ligeså snart vi har godkendelse fra EMA. Tør dog ikke tage risikoen med fuld skrald inden svaret.Som sagt er Sanofi yderst dedikerede til Lyxumia med 50.000 sælgere klar. Dette gør at en udrulning vil kunne ske meget hurtigt, og så i betragtning af at markedet for GLP-1 analoger allerede er blevet modnet en del af Eli Lilly/Amylin og Novo.Markedet er allerede et 2-3 mia. $ marked og det er i hastig udvikling fordi GLP-1'er går ind og overtager for de moderne insuliner, både som enkeltstofbehandlinger, men også som kombibehandlinger.Sanofi har Lantus som storsællert pt. der sælger for over 5 mia $. Sanofi har tilkendegivet at de allerede fra start af vil begynde at give Lyxumia og Lantus som kombination til udvalgte patientgrupper. Den store salg af kombinationsproduktet vil dog først ske i 2015 når der kan komme en godkendelse af Lyxumia/Lantus i en kombinationspen som Sanofi pt. udvikler.Man skal dog vide at der faktisk ikke skal et ret stort salg til, for at Zealand Pharma begynder at tjene rigtig mange penge. Zealands omkostningbase er meget lav (150-200 millioner kroner årligt) så en omsætning for Lyxumia på omkring 250 millioner $ vil sikre Zealand break even, kun af royaltys. Alt herudover vil være overskud, så der kan være rigtig, rigtig mange penge at hente for Zealand aktionærerne når først Sanofi får udrullet Lyxumia.Zealand har uden tvivl nogle fantastisk dygtige forskere, og deres pipelineprodukter udvikler sig i den rigtige retning. Eksempelvis fik de for nyligt et parnerskab + 60 millioner kroner med Abbott.

Herudover har de selvfølgelig deres to gode samarbejder med Boehringer Ingelheim og Helsinn Healtcare som er nogle rigtige attraktive sammarbejder.Rent finansielt klare Zealand Pharma sig intet mindre end fantastisk. Jeg hører tit personer herinde snakke om hvor mange penge biotekselskaberne brænder af hver måned, at de skal spørge investorerne efter nye penge osv. Ser man på regnskabet for 2011 gav dette overskud !!!

Kigger man så på Q1 2012 regnskabet: Stort overskud

nu kommer Q2 2012 regnskabet snart: dette vil også vise et overskud på 15-25 millionerI Q3 tror jeg at vi vil se den første opstart af kliniske studier med ZP2929, hvilket vil give Zealand en milestone fra BI på ca. 10 millioner Euro, dermed vil Q3 også give overskud.I Q4 får vi svar fra EMA hvor en godkendelse også vil give milestones, her nok en større milestone på 20-30 mio. $Dette vil betyde at Zealand ultimo 2012 kan have et stort overskud på regnskabet samt Lyxumia godkendt i Europa...2012 regnskabet kan risikere i at Zealand vil begynde at udlodde udbytte !Spørgsmålet godtages gerne, og supllerer omkring Zealand også meget gerneGod søndag til jer alle .2/7 2012 10:25 fcras 058862Novo-konkurrent solgt for 40 mia. kr.........................................

Det amerikanske biotekselskab Amylin, hvis lægemidler konkurrerer direkte med Novo Nordisks diabtesmedicin Victoza, er blevet solgt til amerikanske BMS og britisk-svenske AstraZeneca. Pris godt 40 milliarder kr.

- mere her:
http://www.business.dk/medico/novo-konkurrent-solgt-f..TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER