Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto som investering


59975 investor1989 13/8 2012 14:50
Oversigt

En af de aktier investorer på det danske aktiemarked har haft størst forventninger til, og er blevet skuffet flest gange over, må nok siges at være BioPorto aktien. Den er dog nok i konkurrence med aktier som Vestas og TopoTarget mv. som i særdeleshed også har skuffet deres aktionærer. BioPorto har udviklet The NGAL test mod AKI (akut nyreskade). NGAL testen er et nyt værktøj der langt hurtigere end de nuværende metoder kan måle om en patient har fået nyreskade, det være sig efter operationer og andre ting. Men dette indlæg har nu ikke til hensigt at blive en nørdet teknisk gennemgang af The NGAL testen.



En af grundene til at BioPorto aktionærer over en lang periode er blevet skuffet mv. skyldes der nok en masse forklaringer på. Nogle er gode, nogle nok knapt så gode. Tidligere har aktien været præget af en masse små rettede emissioner, der blev brugt til at skaffe kapital til driften, før denne test blev implementeret i rutinediagnostikken rundt omkring på verdens sygehuse. Herudover er pengene blevet brugt på et utal af patentslagsmål som BioPorto den dag i dag starter, er involveret i. BioPorto har patent på det hidtil eneste udviklede homogene testformat, kort fortalt, et testformat der kan bruges på samtlige analysemaskiner, og ikke kun på specialudviklede maskiner. BioPorto har patent i stort set hele verden undtagen USA, Kina og Canada (så vidt jeg lige husker). BioPortos patent i Europa blev trukket tilbage i 2012 ved en afgørelse af EPO. BioPorto har dog anket denne kendelse og vil indtil en endelig afgørelse er truffet i 2014 have patent på den eneste homogene test på markedet. Patentslagsmålet køres mod Abbott og Alere. Et endelig stort salg af The NGAL test vil først ske når verdens lande og hospitaler får implementeret testen i rutinediagnostikken, dvs. begynder at anvende dette dagligt. Det er nogle lande rigtig langt med, herunder især Tjekkiet og Frankrig, men også BRIK landene. Det største land, USA forventes testen godkendt til brug engang i 2013/2014.



BioPorto er pt. i gang med forhandlinger om globale distributionsaftaler med de største globale instrumentleverandører. Uden at jeg aner noget om hvem det er BioPorto forhandler med, er de største spillere på markedet: Roche, Abbott, Simens, Ortho, Beckmann. BioPorto siger selv at de forhandler med de fleste af dem. Personligt tvivler jeg dog meget på, at de vil forhandle med Abbott så længe Abbott kører en patentsag mod BioPorto. Thea udtalte til Medwatch i sidste uge at hun forventer minimum 1 global aftale underskrevet i 2012. Så må investorer selv vurdere om de stoler på hende heri.



Potentialet for dette marked er helt enormt. BioPorto har selv guidet med en omsætning på over 100 mio. kr. i 2014 og støt stigende. BioPorto vil sælge sine tests til deres distributionspartnere til omkring 25-35 kr. pr. test (lad os sige 30) partnerne vil sælge den for 50-100 kr. pr. test (nok lidt lavere i BRIK lande mv.). Det koster BioPorto 1-2 kr. pr. test at producere og så vil der nok også komme noget fragt mv. Så lad os konservativt sige 3 kr. pr. test. Det globale marked af tests forventes i 2020 at nå 175 mio årlige tests (uden BRIK landene indregnet). Hvis man antager at BioPorto tager 50% af markedet (nok konservativt i betragtning af at de har patent) vil det blive ca. 85 mio. årlige tests solgt fra BioPorto. Dette vil svare til en omsætning på 2,1 mia. DKK. Men en Margin på 90 % vil BioPorto få en bruttoresultat på 1,89 mia. Herfra skal så trækkes nogle faste udgifter (lad os sige 200 millioner). Så ender man med 1,75 mia. som der skal betales 25 % skat af dvs. 1,3 mia. DKK efter skat. Med en konservativ P/E på 10 vil dette give et resultat på 13 milliarder kroner. Men 45 millioner udestående aktier vil dette give en kursværdi på 288. Den nuværende kurs er 6,2 !.



Det skal samtidig tages med her, at der altså ikke er tale om noget blue sky scenarie for et medicinprodukt der skal igennem nogle høj risiko forsøg mv. Der er en risiko i at de taber patentsagen i Europa i 2014, men i så fald vil BioPorto bare stå med fuld konkurrence på markedet, hvor de allerede vil være etableret med distributionsaftaler med de største spillere. Dette vil nok gøre at Abbott kan udvikle deres egen test og køre priskrig mv. hvilket vil ramme dem lidt. Men stadig ikke noget højrisikoelement. Det skal dog med at det er en meget langsommelig proces at få indført NGAL testen i rutinediagnostikken, og derfor er det helt essentielt at BioPorto det næste halve år lander nogle aftaler med de største spillere der kan hjælpe med at få implementeret testen på alverdens sygehuse rundt omkring.



At være investor i BioPorto har for mange været en ørkenvandring de sidste 4-5. Men jeg tror personligt, at vi er ved at være så langt fremme nu, at det er værd at tage et kig på denne Aktie igen. Og især smide fordommene væk og kigge fremad i stedet for tilbage.



13/8 2012 15:41 Sjoveren 059977



Godt skrevet indlæg, men hvor meget omsætter kopisterne for i dag?

Som udgangspunkt må dét salg jo være det samlede marked, så selvom BioPorto får et patent bliver markedet ikke større - måske tvært i mod.

Derudover, så må der være alternativer, for ellers ville BioPorto og kopister vel sidde på hele markedet for nyretests. Derfor kan man vel ikke regne 50% af markedet en helt branche, når produktet endda er langsommeligt at introducere.

Jeg ved intet om nyretests, men generelt så vil kunder vel være tilbageholdende med at lave et lock-in på patenterede teknologier, fordi leverandøren styrer prisen. Hvis der ikke er patent og produktionsprisen er 3 kroner, så får man ikke lov at sælge for 50-100 kroner pr. test.

Som sagt er jeg ikke nogen ekspert, men jeg synes bare det virker lidt for optimistisk og håber du kan se hvad jeg mener.



13/8 2012 20:16 pauly 059980



Deres guidens betinger vist også en world wide deal, som jeg husker det.



TRÅDOVERSIGT