Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ekstraordinær generalforsamling i Pharmexa


7240 whenif 7/4 2009 17:58
0
Oversigt

Er der nogen, der kan gennemskue og oversætte meddelelsen til letforståelig dansk - EGF 22. april.

Mener hermed om det bliver en interessant aktie på sigt.



7/4 2009 21:02 dummy 07256



Jeg synes altid det er synd når nogen ikke får svar, men jeg har bare slettet "skidtet" det ændrer jo ikke noget at jeg læser det og jeg bedømmer sammenslutningen som positiv for Pharmexa - vi må se hvordan det går

Mvh Kim



8/4 2009 07:50 collersteen 07304



Væk mig når kursen er 2-cifret igen.... er vist det eneste man som eksisterende aktionær kan sige til den aktie.
Jeg har min stærke tvivl om dette vil ske, så de aktier er afskrevet så at sige. De kommer i den hastigt voksende skrammelkasse.



8/4 2009 12:56 whenif 07332



Åbenbart dette der ligger bag.

En række små aktionærer i Pharmexa er i oprør over sammenlægningen med norske Affitech. De mener ifølge Børsen, at bestyrelsen i de to selskaber planlægger et kup med de 14.000 små aktionærer, og derfor truer de nu med at sagsøge bestyrelsen, hvis fusionen bliver gennemført.

I et brev til formanden for Folketingets Erhvervsudvalg, Hans Christian Smidt, kalder de oprørte aktionærer fusionen for en voldtægt af de mange små aktionærer.

Pharmexa meddelte i begyndelsen af marts, at selskabet havde indgået en betinget aftale med Affitec om en sammenlægning. Den indebærer, at nordmændene kommer til at eje 70 pct. af det sammenlagte selskab, mens de danske aktionærer kommer til at eje 30 pct.

Olav Willadsen er advokat og repræsenterer de oprørte aktionærer. Han vurderer, at det vil være svært for de små aktionærer at være med, når Affitechs ejere via en ny tegning af aktier vil indskyde mindst 32,5 mio. norske kr. i selskabet.

Affitech vil dermed kunne øge sin ejerandel til 90 pct. og tvangsindløse resten af aktionærerne til en kurs på godt 1 kr. pr. aktie.

"For de 60 mio. kr. vil de have købt 25 mio. kr. i kontanter og deres eget selskab tilbage. De vil have licenskontrakten på GV1001 og øvrige kontrakter, eksempelvis med Lundbeck, og derudover vil der være et skatteunderskud til en værdi på en kvart mia. kr. Det opfatter jeg som et forsøg på at tage aktionærerne ved næsten," siger Olav Willadsen.

Pharmexas bestyrelse holder dog fast i, at sammenlægningen er den bedste løsning for selskabet. I et oplæg til den ekstraordinære generalforsamling, skriver bestyrelsesformand Ole Steen Andersen:

"Selv om Pharmexas nuværende aktionærer vil opleve en udvanding i henhold til vilkårene i sammenlægningsaftalen med Affitech, vurderer bestyrelsen, at dagsværdien af Affitechs aktiviteter er højere end markedsværdien af de aktier, der vil blive udstedt i transaktionen, og at sammenlægningen af de to virksomheder forøger sandsynligheden for, at aktionærerne vil realisere en øget værdi på kort til mellemlang sigt."

Pharmexa holder ekstraordinær generalforsamling 15. april.

Nyhedsbureauet Direk




TRÅDOVERSIGT