Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab får positive data i Maiastudiet


76438 Helge Larsen/PI-redaktør 30/10 2018 08:21
1
Oversigt


Genmab: Får positive resultater i studie mod knoglemarvskræft - NY2

06:37

Biotekselskabet Genmab har sent mandag aften offentliggjort positive data med kræftmidlet Darzalex i et fase 3-studie, hvor midlet er blevet testet som førstelinjebehandling mod knoglemarvskræft i kombination med Revlimid og Dexamethason, som er lægernes førstevalg på det store amerikanske marked.

Det fremgår af meddelelse fra Genmab.

Toplinjeresultaterne, de foreløbige data, fra Maia-studiet, viser, at kombinationsbehandlingen nåede det primære endemål om at forbedre den progressionsfri overlevelse, altså hvor længe patienterne overlever, uden at sygdommen udvikler sig. Data viste 45 pct. reduktion i riskoen for progression eller død.

Studiet er endnu ikke afsluttet, og derfor er der endnu ikke beregnet en median for den progressionsfri overlevelse for studiet.

På baggrund af resultaterne har den uafhængige datakomite anbefalet, at toplinjeresultaterne offentliggøres, mens man fortsætter analysen af data. Ifølge Genmab vil Janssen Biotech, som er ejet af Johnson & Johnson, og som i 2012 indgik en licensaftale med Genmab vedrørende midlet, diskutere potentialet for en udvidelse af indikationen for Darzalex med sundhedsmyndighederne.

- Vi er meget opmuntrede af disse data, da dette er det femte randomiserede studie, som viser store fordele ved at lægge Daratumumab til standardbehandlingen i multipel myeloma, og det andet, som viser effekt hos patienter, som ikke er egnede til ASCT, med nyligt diagnosticeret multipel myeloma, siger Jan Van de Winkel, administrerende direktør i Genmab, i meddelelsen.

ASCT står for autologous stem cell transplant, hvilket vil sige transplantation af stamceller.

- På den baggrund øger dette vort håb om, at Daratumumab en dag vil hjælpe endnu flere patienter fra begyndelsen af behandlingen af denne sygdom, fortsætter direktør.

KAN GIVE ADGANG TIL HALVDELEN AF MARKEDET

Jan van de Winkel har tidligere peget på, at Maia-studiet kan få meget stor betydning for Genmab og for salget af Darzalex. Studiet tester nemlig Genmabs kræftmiddel i kombination med den kemoterapi, som er den foretrukne behandling på det store amerikanske marked.

- Førstebehandling omfatter over 50 pct. af den samlede patientgruppe med knoglemarvskræft, og USA er det største marked, så hvis Darzalex i kombination med Revlimid viser gode data, kan det betyde, at vi med et slag basalt set får adgang til halvdelen patienterne, sagde Jan van de Winkel til Ritzau Finans i august.

Og hans vurdering er blevet bakket op af en række analytikere. Eksempelvis kaldte analytiker Peter Welford fra Jefferies i forrige uge Maia-studiets resultater for nøglen til det amerikanske førstelinjebehandlingsregime.

Genmabs partner, Janssen, ønsker at præsentere resultaterne på en kommende konference samt offentliggøre dem i en medicinsk tidsskrift, fremgår det desuden af meldingen fra Genmab.

I studiet var sikkerhedsprofilen af kombinationsbehandlingen på linje med de tidligere profiler for Darzalex og kemoterapi.

I forvejen er Darzalex godkendt som anden-, tredje- og fjerdebehandling af knoglemarvskræft i forskellige kombinationer.

/ritzau/FINANS

Redaktion
© RITZAU








30/10 2018 10:10 Helge Larsen/PI-redaktør 076439



Genmab/Sydbank: Stærke data kan gøre Darzalex til standardbehandling

08:35
Det er imponerende foreløbige data, som Genmab mandag aften har offentliggjort for det vigtige fase 3-studie ved navn Maia med selskabets kræftmiddel Darzalex. Det konstaterer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der mener at data underbygger, at Darzalex får status af standardbehandling.

Maia-studiet testede Darzalex som den første behandling af patienter mod knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason, som i dag er lægernes førstevalg til patienterne i USA.

Toplinjeresultaterne, de foreløbige data, fra Maia-studiet, viser, at kombinationsbehandlingen nåede det primære endemål om at forbedre den progressionsfri overlevelse, altså hvor længe patienterne overlever, uden at sygdommen udvikler sig.

Data - da den planlagte foreløbige analyse blev gennemført - viste 45 pct. reduktion i riskoen for progression eller død sammenlignet med de patienter, der alene fik Revlimid og Dexamethason (Rd).

Og det er ret imponerende, mener Søren Løntoft Hansen, der hæfter sig ved, at forbedringen blev opnået, selv om patienterne i sammenligningsarmen - det vil sige, dem der alene fik Revlimid og Dexamethason (RD) nåede en ganske imponerende progressionsfri overlevelse på 31,9 måneder målt på medianen.

For de patienter, der fik Darzalex oven i, har man endnu ikke kunnet gøre længden på den progressionsfri overlevelse op endnu.

- Med en reduktion i risikoen for sygdomsforværring på 45 pct. i forhold til, hvor stærkt den her kontrolarm egentlig performer, så kunne det pege i retning af en median progressionsfri overlevelse for Darzalex i kombination med RD på 58 måneder, siger Søren Løntoft Hansen og uddyber:

- Så det bakker i hvert fald op om brugen af Darzalex som førstebehandling, og det bakker op om mit topsalgsestimat på 9 mia. dollar og om, at Darzalex kommer til at udgøre rygraden i behandlingen af knoglemarvskræft.

Det er Genmabs partner, Johnson & Johnson-ejede Janssen, der står for selve salget af Darzalex, mens Genmab modtager royalties, eller procenter af salget, startende på 12 pct. og trinvist stigende til 20 pct., når salget passerer 3 mia. dollar.

STOR BETYDNING

Jan van de Winkel har tidligere peget på, at Maia-studiet kan få meget stor betydning for Genmab og for salget af Darzalex. Studiet tester nemlig Genmabs kræftmiddel i kombination med den kemoterapi, som er den foretrukne behandling på det store amerikanske marked.

- Førstebehandling omfatter over 50 pct. af den samlede patientgruppe med knoglemarvskræft, og USA er det største marked, så hvis Darzalex i kombination med Revlimid viser gode data, kan det betyde, at vi med et slag basalt set får adgang til halvdelen patienterne, sagde Jan van de Winkel til Ritzau Finans i august.

De positive studieresultater bør da også sende aktien højere, vurderer Sydbank.

- Vi bør se Genmab-aktien præstere bedre end markedet i dag, men jeg har svært ved at sige præcis, hvor meget den vil stige, siger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov



TRÅDOVERSIGT