Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS: Lufthansa skal lokkes til SAS-køb - avis

10-06-10 kl. 10/6 2010 09:02

Finanskrisen har fået tyske Lufthansa til at stoppe alle opkøbsplaner, og selskabet har meddelt, at der lige nu ikke er råd til et SAS-køb. Men SAS-bestyrelsen står klar med en plan B, hvor selskabet stiler direkte efter et tæt samarbejde med Lufthansa. Det skriver Jyllands-posten. Det indebærer dog ikke nødvendigvis et egentlig opkøb.

- Det er vores opfattelse, at SAS vil havde det bedst enten samejet med et andet flyselskab eller i et tæt strategisk samarbejde. Der kan dermed være tale om et salg af SAS, en fusion med et andet flyselskab eller et meget tæt strategisk samarbejde, siger bestyrelsesformand Fritz Schur til Jyllands-Posten.

SAS-formanden nævner ikke direkte Lufthansa. Men ifølge luftfartsekspert Ole Kirchert Christensen fra Travelbroker er planerne om 'et tæt strategisk samarbejde' skræddersyet til Lufthansa.

- Lufthansa har en fast plan for, hvordan de integrerer nyindkøbte datterselskaber. Fritz Schurs plan er som skabt til metoden for, hvordan den integration gennemføres - blot uden et egentligt opkøb, siger lufthavnseksperten til Jyllands-Posten.

Han tror, at det mest sandsynlige er, at Lufthansa køber en ejerandel på 5 eller 10 pct. i SAS og dermed sikrer sig en uformel købsret.

- Jeg kan ikke få øje på andre selskaber end Lufthansa, som SAS kan gennemføre sådan et samarbejde med. Og et tæt strategisk samarbejde vil give fordele for både SAS og for Lufthansa, vurderer Ole Kirchert Christensen.

Ved at binde SAS tættere til sig kan Lufthansa samtidig forhindre, at SAS bliver solgt til KLM/Air France eller British Airways, skriver Jyllands-Posten.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar