Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Russiske oliemilliarder børsmodner danske Johnson Oil - avis

01-11-10 kl. 1/11 2010 06:18

I al hemmelighed har en række af Ruslands største olie- og gasselskaber, herunder giganten Gazprom, valgt at placere ordrer for et svimlende beløb hos en lille og hidtil ukendt teknologivirksomhed, Johnson Oil i Vojens i Sydjylland, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge virksomhedens adm. direktør Henrik Karlsgaard vil aftalerne med de russiske gas- og olieselskaber årligt generere en omsætning på langt over en mia. kr. hos det danske selskab, der samtidig har skudt gang i processen med at sende selskabet på børsen.

- Siden vi blev stiftet i 2005, har vi arbejdet målrettet på at udvikle vores teknologi og på at komme ind på det russiske marked. Nu har vi begge ting på plads, og baseret på den positive udvikling med de nye kontrakter har vi indgået aftale med den finansielle institution Schrøder Partners A/S om at gennemføre en børsnotering i København eller Stockholm, siger Henrik Karlsgaard.

Johnsen Oil A/S har udviklet en række filtreringsteknologier, som blandt andet skal gøre det muligt på en billig måde at filtrere eksempelvis vand fra olie og diesel.

Efter fire års forsøg på at komme ind på det russiske marked indgik selskabet i marts i år en ti års-aftale med Gazproms tyske datterselskab.

Aftalen anslås at indbringe det danske selskab en omsætning på 50-100 mio. euro (373-746 mio. kr.) årligt efter opbygningsfasen på 24 måneder, der starter i 2011. For nylig indgik Johnsen Oil en lignende ti års-aftale med russiske RAO Rosnefte-gazstroy, der konstruerer og opfører olie- og gasraffinaderier, skriver Børsen.

Johnsen Oil A/S har for nylig gennem en kapitalforhøjelse fået russiske ejere i aktionærkredsen.

- Vi har foretaget en kapitaludvidelse og fået finanserne på plads. Det er sket via et letter of credit fra vores banker og ved at der er kommet nye invest-orer ind,« siger adm. direktør Henrik Karlsgaard.

Er det russere, der er kommet med pengene?

- Ja, det er russere, og de er blevet minoritetsaktionærer. Så er vi ved at få tilsagn fra nogle andre udenlandske også.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar