Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TDC/Jyske: Mangler fortsat inf. om børs-revitalisering

12-11-10 kl. 12/11 2010 09:27

Der mangler fortsat oplysninger om TDC børs-revitalisering i form af kapitalfondenes salg af aktier. Det understreger Lars Terp Paulsen i Jyske Bank. Han fremhæver dog, at der skal sælges et pænt antal aktier og at annonceringen af udbyttepolitikken er en væsentlig salgsparameter.

- Jeg mangler fortsat oplysninger om, hvornår, hvor mange og til hvilken pris, ejerne vil udbyde deres aktier i TDC og der er ikke hjælp at hente, før prospektet kommer, siger han til RB-Børsen.

Om størrelsen siger han, at der skal et "betydeligt antal aktier" i udbud.

- Der skal være et "betydeligt" free float i aktier. Fondene kan ikke bare sælge 10-20 pct, så er det ikke interessant. Omvendt skal de eksisterende aktionærer ikke sælge for meget. Det kan blive taget ilde op som signal på, at de vil af med aktierne så hurtigt som muligt, vurderer han.

Som det er her og nu, ejer kapitalfondene 88 pct. af aktierne, mens de resterende 12 pct. er fordelt på flere hænder - dog med broderparten hos ATP der ejer over 5 pct.

Udbyttepolitikken, som TDC annoncerede samtidig med at revitaliseringen blev annonceret, er en vigtig salgsparameter til den tid. TDC vil fra 2012 udbetale 50-80 pct. af det justerede free cash flow. For 2010 vil der blive købt aktier tilbage og for 2011 vil målet være et udbytte på 4,35 kr. pr. aktie.

- Udbyttepolitikken skal lokke investorerne til, da der ikke er tale om vækstforretning. Aktien skal minde mere om en obligation. Med 4,35 kr. for 2011 er det direkte afkast 8-9 pct., siger han.

Lars Terp Paulsen understreger, at det er helt normalt for de fleste teleselskaber - i hvert fald dem, der ikke har emerging markets eksponering - at blive opfattet mere som obligation end som aktie .

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar