Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS: Giganter klar til budkrig om SAS - avis

03-01-11 kl. 3/1 2011 06:01

Lufthansa. Air France-KLM. British Airways. Europas tre største luftfartsselskaber står klar til en indædt krig, når SAS sættes til salg. Det oplyser dagbladet Børsens kilder i de store selskaber samt kilder tæt på den proces, der kommer til at løbe. Aktiemarkedet venter en øjeblikkelig kursstigning på mindst 30 pct. i det øjeblik, de tre hovedaktionærer i SAS - Danmark, Norge og Sverige - sætter selskabet officielt til salg.

- Jeg tror, at alle de store luftfartsspillere vil være interesserede, når processen starter, siger en af Børsens centralt placerede kilder med tæt kendskab til processen.

Privatiseringen af Austrian Airlines udpeges som et godt eksempel på, hvordan budprocessen på SAS ventes at forløbe. Her var Lufthansa, Air France-KLM og russiske S7 med i finalen med Lufthansa som vinder. Lufthansa har allerede et joint venture med SAS til en årlig værdi på 2-3 mia. kr., mens både Air France-KLM og British Airways de seneste år har øget tilstedeværelsen betragteligt i Skandinavien. Alle vurderer, at Lufthansa som minimum vil starte processen et godt stykke foran rivalerne.

Hos British Airways bekræftes udsigten til budkrig om SAS.

- Det er fuldstændig rigtigt set, og vi er i gang med konsolideringen. Willie Walsh (chef for fusionen mellem British Airways og Iberia, red.) har sagt, at han ser en række selskaber, som han synes kunne være interessante at få ind på lige fod med British Airways og Iberia, siger Peter Rasmussen, der er British Airways kommercielle direktør for Skandinavien og Island.

Hos SAS bekræfter fungerende koncernchef John Dueholm, at kampen skal stå mellem Europas tre store luftfartsselskaber.

- Det bliver de tre europæiske luftfartsgiganter Lufthansa, Air France-KLM og British Airways og ingen andre, der kommer til at drive konsolideringen i Europa. Hvis SAS kommer i spil, er der i udgangssituationen al grund til at tro, at alle tre spillere skulle være interesserede, siger John Dueholm.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar