Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Symphogen vil besejre kræft efter kapitalindsprøjtning

06-01-11 kl. 6/1 2011 15:58

Der var glade smil og champagne til frokosten i det danske biotekselskab Symphogen torsdag. Investorer står klar til at sprøjte 750 millioner kroner i kassen - det største beløb, der nogensinde er satset på et privat biotekselskab i Europa. De mange penge bliver lokket til af Symphogens udvikling af et middel, der på det nærmeste giver løfter om at kunne helbrede kræft.

Symphogen-direktør Kirsten Drejer fremviste ved et pressemøde torsdag selskabets resultater af forsøg på mus. Hvor eksisterende og storsælgende midler må se musene dø bort en efter en, så klarer de små dyr sig i fin stil med Symphogens middel - Sym 004.

- Med vores blanding kan vi slå kræftsvulsterne ned, og effekten bliver ved med at være der, også efter at behandlingen er stoppet, siger Kirsten Drejer.

Testen på mus er sket på en kræfttype, der minder om tyktarmskræft. Symphogen tror på, at man kan overføre resultaterne til andre kræfttyper også. Man har i et andet studie sat Sym 004 over for brystkræftmidlet Herceptin - med betydeligt bedre resultat for Symphogens middel.

Allerede nu er test på mennesker i gang. I første omgang for at fastslå, hvor stor en dosis af midlet vi kan tåle. Men inden længe vil 16 patienter, der har "fejlet" i behandling med anden medicin, få Symphogens middel. Allerede sidst på året vil man have et klart signal om effekten på mennesker.

- Vi tror på, at de resultater, som vi har set i mus, også vil vise sig i patienter, siger Kirsten Drejer.

Symphogen satsede fra starten for 10 år siden på et lægemiddel, der anvender flere antistoffer på én gang. Konkurrenterne har koncentreret sig om at finde det bedst mulige enkeltstående antistof. Nu kan Symphogen muligvis høste gevinsten ved at komme lidt senere, men til gengæld med et måske langt mere effektivt lægemiddel.

Ifølge Kirsten Drejer betyder angreb med flere antistoffer på én gang, at kræftcellen nærmest bliver overvældet og åbner sig for at få fjernet den fremmedartede gæst, der banker på. De hidtidige antistoffer blokerer cellen, så den ikke vokser.

- Vi forstår, hvorfor det virker, og det er en unik virkningsmekanisme, siger Kirsten Drejer.

Med den nye kapital har Symphogen i alt tiltrukket investeringer på ca. 1,6 milliarder kroner.

En af de store investorer er Novo A/S, der investerer for Novo-koncernen. Her lægger direktør Henrik Gürtler ikke skjul på, at Symphogen er noget helt særligt.

- Vi tror, at Symphogen bliver det antistof-powerhouse, som Danmark og Skandinavien har fortjent, siger Henrik Gürtler.

I Novo ser man årligt 400-500 projekter fra hele verden. Blandt dem alle står Symphogen frem som den første prioritet - ikke fordi det er dansk, men på grund af kvaliteten af selskabets forskning, der ydermere er godt beskyttet af patenter.

Optimistisk set kan Symphogens vidundermiddel være på markedet omkring 2014-15. Men det kan også tage længere tid. /ritzau/

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar