Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk/ABM: Regnskab en blandet landhandel

04-08-11 kl. 4/8 2011 06:56

Novo Nordisk opjustering af forventningerne til driften er selvfølgelig godt nyt, men regnskabet vidner også om vigende markedsandele på det amerikanske insulinmarked, og derfor vil markedet næppe sende aktien højere fra åbningen.

- Det er svært at spå om, men jeg tror, at vi får en marginal negativ reaktion på selve regnskabet. Til gengæld tegner det til en positiv dag på aktiemarkedet, så da de to forhold trækker hver sin vej, bliver det nok en relativt flad kursudvikling, siger analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, til Ritzau Finans.

Ankepunktet i forhold til Novo-regnskabet er den aftagende vækst i diabetesforretningen, ikke mindst i USA, hvor Novos markedsandel på insulinmarkedet faldt til 41 pct. ved udgangen af maj fra 42 pct. ved udgangen af februar.

- Det er stadig historien om, at Eli Lilly går frem på insulinmarkedet. Man kan se det på markedsandelene, og det er altså ikke ovre endnu. Eli Lilly voksede rigtigt stærkt i andet kvartal og også hurtigere end i første kvartal, og det gør Novo ikke rigtigt. Det er ligesom der, Novo halter i forhold til vores og markedets estimater, konstaterer Michael Friis Jørgensen.

Væksttempoet i Novo Nordisks diabetesforretning aftog i andet kvartal i såvel USA og Kina, mens væksten i International Operations lå uændret.

I USA steg salget med 6 pct. opgjort i lokale valutaer mod 8 pct. i første kvartal. I Kina var væksten i lokal valuta 17 pct. mod 20 pct. i første kvartal og i forretningsområdet International Operations var den underliggende vækst uændret 11 pct.

Tilsammen står de tre geografiske områder for stort set hele Novo Nordisks samlede vækst, så en permanent vækstnedgang vil være alvorlig.

Nedgangen i væksttempoet er også kommet bag på analytikerne, der stilede efter et salg af diabetesprodukter på 12,6 mia. kr. i andet kvartal. Novo Nordisk omsatte kun for 12,0 mia. kr. i kvartalet. Salget af de moderne insuliner landede i andet kvartal på 6972 mio. kr., mens analytikerne her havde sat næsen op efter et salg på 7240 mio. kr.

Novo beroliger dog ved at opjustere forventningerne til den underliggende vækst for hele koncernen. Der ventes nu en omsætningsfremgang i lokal valuta på 9-11 pct. mod tidligere 8-10 pct.

Samtidig løftes forventningerne til den underliggende vækst i driftsindtjeningen til 15-19 pct. fra tidligere omkring 15 pct.

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar