Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Marginale forskydninger i stille marked

30-12-11 kl. 30/12 2011 10:34

Der er stille på de finansielle markeder i Europa fredag middag. Markedet er ved at lukke ned for nytåret og formiddagen har ikke givet anledning til forskydninger af betydning i renter og kurser.

Små kursfald og dermed marginale rentestigninger var reaktionen på et positivt aktiemarked efter dansk lukketid torsdag, og billedet har ikke ændret sig siden åbningsfasen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation, 3 pct. 2021, ligger ved middagstid i 1,62 pct., målt på et snit mellem bud og udbud, hvilket er 1 basispoint højere end ved lukketid torsdag.

Dermed har markedet - og dermed også den danske rente - i den grad taget en anderledes drejning, end det var den almene opfattelse ved årets indgang.

I starten af 2011 forudså en lang række økonomer og analytikere stigende renter og officielle renteforhøjelser fra centralbankernes side. Det skulle dog gå anderledes i takt med, at den europæiske gældskrise udviklede sig, og i særdeleshed i takt med at de internationale investorers syn på især Danmark ændrede sig.

Renten på den tiårige statsobligation startede året i størrelsesordenen 3,2 pct. og steg gennem de følgende måneder til 3,7 pct. i første halvdel af april. Siden har det været mere eller mindre envejstrafik nedad helt indtil torsdag i indeværende uge, hvor det tiårige papir endte dagen med den rekordlave rente på 1,61 pct.

Også de officielle renter har overrasket voldsomt. Ingen økonomer ved sine fulde fem ville have kunnet forudset, at den danske rente ville blive sat ned under den tilsvarende ECB-rente. Med det skete ikke desto mindre i starten af november, da Danmarks Nationalbank reducerede udlånsrenten mere end ECB og dermed nåede 1,20 pct., mens ECB's tilsvarende lød på 1,25 pct.

Baggrunden var en fortsat voldsom indstrømning af valuta i takt med, at netop Danmark fik status som "sikker havn", hvor investorerne søgte i ly fra uroen i Europa.

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar