Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Champagnen gemmes til næste år

30-12-11 kl. 30/12 2011 12:55

Årets sidste handelsdag på de europæiske børser bar ikke præg af hverken champagnepropper eller nytårsraketter. I det store og hele er der heller ikke noget at fejre - måske ud over at året er omme, og et nyt kan begynde med en frisk start.

- Man ser frem til et nyt år med nye bøger, lyder det fra aktierådgiver Jesper Bamberger hos Nordea.

For 2011 har ikke været et jubelår - langt fra. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 er faldet 5,6 pct. i årets løb og har efterladt mange investorer med færre penge på bogen end ved årets indgang.

Årets sidste dag gav dog en smule tilbage, idet indekset lidt ud på eftermiddagen ligger med et plus på 0,4 pct.

I London tog investorerne fredag revanche efter en morgen i rødt. En sen opkøbsbølge sendte FTSE-indekset op til et slutniveau på plus 0,1 pct. inden handlerne gik hjem ved 13.30-tiden dansk tid. Inden da havde indekset rundet et fald på 0,6 pct.

Med slutniveauet er FTSE-indekset faldet 5,6 pct. i løbet af 2011.

I Frankfurt var der lidt mere positive toner fredag. DAX-indekset ligger kort før dagens tidlige afslutning - kl 14 - med en stigning på 0,4 pct. Alligevel er der kun at ønske godt nytår og håbe at 2012 bliver et anderledes positivt år. Samlet er DAX indekset faldet 15 pct. siden sidste gang nytårsklokkerne kimede, i øvrigt nogenlunde på linje med det danske C20-indeks.

I Frankrig holder handlerne ved indtil det sidste. Handlen er dog yderst begrænset og CAC-indekset følger i det store og hele de andre europæiske markeder. Lidt ud på eftermiddagen ligger CAC med en stigning på 0,2 pct., hvilket bringer årets samlede tab i underkanten af 19 pct.

De gældsplagede lande som Italien og Spanien synes at slutte 2011 på samme måde. I Italien ligger FTSE MIB-indekset med en stigning på 0,4 pct., mens året set over ét giver et fald på knap 26 pct. Helt så galt er det ikke gået i Spanien, hvor IBEX-indekset fredag stiger 0,2 pct. og bringer hele årets samlede bevægelse ned på et fald på 14 pct.

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans




Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar