Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

USA/tendens: Let positiv åbning i sigte

30-12-11 kl. 30/12 2011 13:55

Der er udsigt til en lettere positiv åbning, når det amerikanske aktiemarked lukker dørene op for årets sidste handelsdag på Wall Street fredag.

Futureskontrakter på de tre toneangivende aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq ligger med stigninger på mellem 0,1 og 0,2 pct.

Torsdag steg de amerikanske aktier i et marked præget af lav omsætning. Investorerne fokuserede på den seneste tids gode nøgletal, som peger i retning af, at amerikansk økonomi har det bedre end ventet.

Torsdagens stigning satte S&P 500 tilbage på sporet til en beskeden 0,4 pct. gevinst i 2011. Dow Jones ligger med en stigning på 6,1 pct. for hele året, mens Nasdaq står med et tab på 1,5 pct.

Den væsentligste årsag til, Dow Jones har klaret sig bedre end S&P, er den enkle, at indekset indeholder færre finansielle aktier. Og netop de finansielle papirer er blandt årets store tabere på aktiemarkederne.

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel