Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 26 August kl 15.00 Læs mere her

Teva: Kåre Schultz giver klar melding på konference


100114 ProInvestorNEWS 13/1 2022 08:14
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Tirsdag den 11/1 deltog Tevas topchef Kåre Schultz på JP Morgans årlige investorkonference og her var der ikke mindst fokus på opioid sagen, udgangen, det mulige forlig m.v. Meddelelsen fra Kåre Schultz var svær at misforstå· Kåre Schultz var tirsdag taler på JP Morgans årlige konference

· Kåre Schultz angav fortsat prioriteterne som: At nedbringe gælden, at få høj vækst i salget af egne produkter, at fortsætte trimningen af forretningen og få opioid sagen lagt bag ved TevaOm opioid:Et nævneting har i New York dømt Teva skyldigTeva: Enten dømmer en juridisk dommer "mistrail" fordi der i slutningen blev præsenteret tal som er dramatisk overdrevne, og som Teva ikke kunne svare på fordi det var i closing remarks, eller også appellerer Teva. Hvis de skal tage sagen til højesteret, så gør de det. Det kan tage flere år. Teva vil dog gerne have et forlig. Et USA forlig, men de kommer ikke til at betale for noget, som de ikke har gjort. Når Teva endnu ikke har været en del af et forlig skyldes det formentlig, at Teva i hovedsagen har tilbudt produkter til afvænning, og det kan man ikke betale advokatregninger med og ikke beregne advokathonorar udfra.Om vækst i egne produkterAustedo og Avojy er produkter med en god vækst. Den vækst skal fortsætte og speedes op.Om lancering af biosimilarTeva har en række biosimilare produkter i lanceringspipelinen. Det er ikke egne men heller ikke generiske produkter. De har en profitabilitet, som ligger imellem. Disse produkter skal medvirke til at øge vækstenOm trimning af produktionenTeva har lukket 30 fabrikker og de kommer til at lukke yderligere 10 de kommende årOm markedsværdien/kapitalstrukturTeva har absolut ingen planer om at udstede nye aktier. De har heller ingen planer om at lave større opkøb. Når først gælden er under 3xEBITDA kan der komme 1)mindre opkøb 2)vil Teva se på hvordan de kan tilbagebetale til investorerne - formentlig i form af udbytte

Det hårde arbejde fortsætterKåre Schultz var klar i sit budskab. Det hårde og fokuserede arbejde fortsætter. Teva håber at blive en del af det store opioid forlig og helst inden længe. De vil forsvare sig mod at blive dømt for noget, som de ikke har gjort, men alle har en interesse i at hjælpe. Gælden bliver stadig nedbragt, og en nylig kapitalmanøvre har skubbet forfaldstidspunktet for deres gæld. Prisfastsættelsen afspejler fortsat en stor risiko for at Teva får en meget stor økonomisk sanktion på mere end 5 mia. USD, som de i givet fald, bliver nødsaget til at finansiere med en aktiekapitaludvidelse. Det er stadig en latent risiko, men formentlig langt mindre sandsynligt end investorerne frygter. Ingen bør dog undervurdere hvad det kan komme til at koste, at være en del af det amerikanske retsmaskineri.
13/1 2022 14:34 Moti 6100125Risikoen i denne case er vel efterhånden til at overse. Alt kører jo efter nøje struktureret succesfuld plan for nedbringelse af gæld og omkostninger, og så hænge til skamme med en P/E værdi på 3,6 ??? Den største hindring for at komme tilbage på sporet er vel kun usikkerheden om retssagerne?? Og nøgtern set , hvad er så det værste der kan ske her, hvis de skulle tabe ??Tidsfaktoren er jeg helt med på spiller en rolle ved at placere Teva i sin portefølje, når de sidste år ikke har bragt hverken kursstigninger eller udbytte til aktionærerne, men jeg er ret sikker på at de efterfølgende år, efter enden på retssagerne, vil blive en meget attraktiv historie som aktionær. Hvis hele den samlede økonomiske genopretningsplanen bliver forsinket 1 - 1½ år pga betaling af evt bøde, vil det kun blive et lille bump på vejen, op til en "helt ny udsigt" for Teva aktien - altså selvfølgelig forudsat at den Kåres linie bliver holdt i årene fremover. Jeg ser en noget større estimat for indtjening end de 2,70 dollar pr. aktie i årene fremover, når gælden letter endnu mere.
Jeg tror vi så bunden i aktien (7,73 intraday), som reaktion da de tabte retssagen her slut December . Jeg brugte denne mulighed til at fordoble mit sats (i 8,12), da jeg kunne se at den kun var under 8 ganske kortvarigt. Om spekulanterne i aktien vil fordrive tiden med at forsøge at lave en ny bund indtil retssagerne bliver afgjort, er jeg helt afklaret med .Jeg vil i såfald bare bide mig fast i bordkanten. De har bevist i mange år at de kan tjene penge - også til aktionærerne i form af udbytte !! For mig at se er dette et røverkøb lige pt. som kun sjældent udbydes, og måske snart ikke kan købes i dette leje mere.14/1 2022 00:38 Hyst 2100146Venter, venter osv.

Men jeg mener heller ikke der er en downside - hvis man ser på den tabte sag har den kun haft kortvarig indflydelse.

Men rart at være i plus igen.TRÅDOVERSIGT