Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Ørsted: Varigt comeback?


101389 ProInvestorNEWS 25/2 2022 08:54
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Over det seneste år har der absolut ikke været noget som helst at glæde sig over for aktieinvestorerne i Vestas/Ørsted. Kan Ruslands aggression give det investeringsbonanza, som investorerne langsigtet håber på?

· Torsdag fra morgenstunden var der store kursklø til alle danske aktier

· Det gjaldt også Vestas/Ørsted

· Aktierne kostede lavest henholdsvis 151/621

· Efter dagens slutning var der tale om en helt anden udvikling

· Ørsted sluttede i 770. En "officiel" stigning på 15,82 %. Regnet fra bunden var der tale om en stigning på 24%

· For Vestas' vedkommende var stigningen på ca. 20 % i forhold til dagens lavpunkt. Den "officielle" stigning var på 11,47 % ved slutkurs 180,30

· Bag stigningerne lå stigninger til andre europæiske grønne aktier

· Og sikkert også inddækning af en del shortsolgte positioner, som pressede aktierne op.



Bliver Rusland et energimæssigt wake-up call?

Vi har hørt det flere gange de seneste måneder. Ikke mindst fra Vestas topchef Henrik Andersen: Hvis de grønne målsætninger om CO2 reduktioner skal nås, skal der investeres meget meget mere end der aktuelt gør. Samtidig er det en investering- og prislogik, at hvis priserne på energi, i det mindst i en længere overgangsperiode, lægger på et højere niveau, skal priserne for bl.a. vindmøller afspejle det og bl.a. kompensere Vestas for højere transportomkostninger og inputpriser. Verden, Vesten og ikke mindst Europa har længe talt om den energimæssige afhængighed af Mellemøsten. Nu er det formentlig gået op for de fleste, at Rusland indtager den ubehagelige hovedrolle, som USA/Europa/Tyskland har været ukomfortable med, at Mellemøsten har haft og spillet i en meget lang årrække. I går reagerede investorerne med håbet om, at udviklingen i Rusland/Ukraine vil medføre det investeringsbonanza, som kan gavne den grønne omstilling og subsidiært Vestas/Ørsted. Spørgsmålet er om en ny trend er begyndt og om politikere/beslutningstagere har lært noget af udviklingen og nu sætter reelt sætter turbo på udviklingen?



TRÅDOVERSIGT