Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er Neurosearch tæt på at lave en ny deal eller ved at blive opkøbt?


10285 troldmanden 7/5 2009 18:11
Oversigt

NS har i dag højest overraskende meddelt at de har etableret en kreditfacilitet på 50 mio til at kunne købe op af deres egen aktie. Det betyder at de må (vil) købe op til 25% af gennemsnittet for de sidste 20 dages handel. Altså ca 10.000 stk om dagen i ca 2 mdr
I følge NS er årsagen at de har 2 potentielle udestående milestones betalinger til Carlson Research såfremt ACR16 kan opnå gode fase 3 data og derfor kan indsende en registrerings ansøgning, og når acr325 starter fase 2.
Jeg kan ikke lige mindes et andet biotech selskab benyttet samme fremgangsmåde. Altså vel at mærke et biotech selskab i NS størrelse.
Det er selvfølgelig prisværdigt at NS på den måde ønsker at købe op af aktierne imens aktien er billig for derved at kunne bruge dem som betaling til Carlson. Men reelt set indebære det jo også en risiko for at de opkøbte aktier pludselig bliver mindre værd såfremt der kommer dårlige data.
Jeg tor måske der ligger en anden grund bag hvor den ovennævnte så blot er en god undskyldning til at gøre det. Nemlig at der er en ny aftale relativ tæt på og der i denne er indbygget et aktie salg til den nye partner. Og i det tilfælde vil det jo være dejligt om kursen vil være så høj som muligt. Og det sker jo ved at der nu er en stor køber for 50 mio i markedet.
Det samme er gældende hvis de er begyndt at få nogle føler til evt at overtage hele selskabet. Noget sådan kan meget vel blive luftet i forbindelse med en reel partner diskussion.
Aktien er på de seneste 7 handelsdage steget fra 77 til i dag over 110. Altså ca 43%. Og det uden nyheder. Så er der noget på vej??

Jeg har egentligt skrevet det meste af en længere kommentar til NS. Men andre mere presserende opgaver gør at den lige bliver trukket lidt. Men sammenholdt med dagens meddelelse så er der i par brikker mere der til dels falder på plads omkring mulige partneraftaler og økonomi som jeg har beskrevet i den kommentar.

Vh
T.


NeuroSearch etablerer kreditfacilitet på 50 mio. kr. til finansiering af et program for opkøb af egne aktier til afdækning af milepælsbetalinger
NeuroSearch har etableret en kreditfacilitet på 50 mio. kr. til finansiering af
et program for opkøb af egne aktier til afdækning af forventede, fremtidige
milepælsbetalinger. Kreditfaciliteten er etableret hos en bank på almindelige
finansieringsvilkår med en garanteret løbetid på to år.

En investeringsbank er blevet udpeget til at gennemføre aktieopkøbsprogrammet,
hvilket vil ske i henhold til EU Kommissionens forordning 2273/2003 af 22.
december 2003, de såkaldte ”Safe Harbour”-regler for opkøb af egne aktier.
Programmet vil løbe frem til udgangen af 2009.

Den primære baggrund for at etablere et aktieopkøbsprogram er, at NeuroSearch
inden for en overskuelig fremtid forventer at skulle indfri yderligere
succesbetingede milepælsbetalinger i henhold til aftalen med sælgerne af
Carlsson Research AB, som NeuroSearch akkvirerede i 2006. Disse udskudte
betalingsforpligtelser udgør samlet SEK 200 mio. (140 mio. kr.) fordelt på to
lige store betalinger, der knytter sig til henholdsvis det første kommercielle
salg eller den første ansøgning om markedsregistrering af ACR16, der er i
afsluttende fase III udvikling mod Huntingtons sygdom, og til første fase
II-dosering med ACR325. I henhold til købsaftalen kan disse betalinger erlægges
enten i NeuroSearch aktier eller ved kontant betaling, og en beholdning af egne
aktier vil således kunne indgå i en sådan betaling.

Det er ledelsen i NeuroSearch magtpåliggende at være aktiv i forhold til at
sikre den bedst mulige beskyttelse af aktionærernes værdier. Herunder indgår
også hensynet til en løbende optimering af virksomhedens kapitalstruktur, og
det er vurderingen, at et fuldt finansieret opkøbsprogram er hensigtsmæssigt i
den aktuelle situation, hvor selskabets aktiekurs over en periode er reduceret
betydeligt til trods for, at der er sket en væsentlig modning af
produktpipelinen. Med i denne vurdering er forventningen om, at der inden for
mindre end et år vil foreligge resultater fra fase III-studiet med ACR16 til
behandling af Huntingtons sygdom, og dermed muligt grundlag for indlevering af
ansøgning om markedsregistrering af virksomhedens første produkt.

Thomas Hofman-Bang, bestyrelsesformand for NeuroSearch udtaler:
”Bestyrelsen har i samråd med direktionen vurderet mulighederne for at
gennemføre en afdækning af de tilbageværende betalingsforpligtelser til
sælgerne af Carlsson Research som, hvis de realiseres, knytter sig til
forventeligt kraftigt værdiskabende begivenheder. Dernæst mener vi at medvirke
til at sikre vores aktionærers værdier bedst muligt ved at etablere denne
struktur for opkøb af egne aktier. Det er meget tilfredsstillende, at det er
lykkedes os at opnå dette uden at belaste vores kapitalgrundlag og drift i
øvrigt.”

7/5 2009 18:26 collersteen 010286Hvordan ligger det med betalingen til svenskerne? Den er så baseret på dagskurs og ikke en kurs fastsat dengang ved overtagelsen, siden de ikke bare smider en bunke nye aktier i hovedet på dem.

Hvad mon evt. partnere i evt. forhandlinger siger til denne form for kurspleje.... Men okay, har de et godt produkt er evt. partnere vel også (næsten) ligeglad med evt. tegningskurs, da det jo alligevel ikke er på aktierne at de skal tjene deres penge.7/5 2009 18:39 troldmanden 010287Betalingen til svenskerne kan være enten kontant eller til den aktuelle kurs. Som jeg husker det så regnes den aktuelle kurs ud som et gennemsnit af 10 dage før og 10 dage efter den begivenhed der udløser milepælen.


Jeg tror faktisk en evt partner er relativ ligeglade. For som du skriver så køber en partner ikke et stof for at de også gerne vil have en andel af selskabet. En partner vil i bund og grund helst have hele selskabet eller intet af det (udover det stof de køber).

Nej det er typisk de små biotech selskaber der gerne vil have flere penge ud af en partner aftale end der reelt kan betales upfront for selve stoffet. Og i den forbindelse er eneste anden mulighed at der bliver udstedt nye aktier. Og det gør selvfølgelig undt at udstede aktier på disse niveauer. Så HVIS jeg har ret så vil det jo betyde ret meget for NS om de via denne metode kan være med til at hæve kursen fra ca 80 til måske 120-150 over de kommende par uger. Specielt set i lyset af at der typisk også betales en præmie på 15-30% oveni i den aktuelle kurs. Altså vil det i princippet kunne betyde en forskel på ca kurs 100 og op til ca kurs 180 med den præmie oveni.

Et eler andet sker der i hvert fald med den store oms der har været de sidste par dage uden der er kommet nyheder ud
7/5 2009 19:47 Sukkeralf 010288Er det tilladt for et selskab at købe egne aktier, hvis de "ved" at der er en partneraftale på vej - det må vel ligeledes betegnes for en slags insider handel.

Det kunne også være, at de har haft deres "End of fase II" møde med FDA og at det har været positivt - så kunne der jo lurer en aftale her indenfor en overkuelig fremtid. Mødet skulle være her i Q2, så det er vel ikke utænkeligt. Ligeledes lidt underligt at de ikke vil ud med datoen for hvornår dette møde finder sted - det er jo i princippet særdeles kursrelevant.

Venlig hilsen
Sukkeralf7/5 2009 19:54 troldmanden 010289Hvor er jeg glad for vi har fået dig ud af buskene

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvordan insider reglerne gælder på dette punkt. Dog er det tydeligt at de ikke er ligeså strikse som normalt idet der jo godt kan købes aktier udenfor de sædvanlige åbne vinduer.

Som jeg har forstået det så er end of phase 2 meeting først ultimo maj/primo juni. Den præcise dato kender jeg dog ikke. Men mødet har med sikkerhed ikke været afholdt endnu.

Vh
T.7/5 2009 21:03 troldmanden 010294Hvis nu man stadig ser på andre reelle motivations grunde til at de sætter det opkøbsprogram i gang så kunne det faktisk også være fordi de evt er på vej med et nyt opkøb ala Carlson Research. Det er RIGTIG mange selskaber derudoe som bløder bigtime. Rent faktisk kom der lige i går en rapport ud som sagde at 44% af biotech selskaberne har likvider til under 12 mdr drift. Og mange af de selskaber jeg har fulgt gennem mange år koster nu kun $15-50. Og det selvom de faktisk har nogle interessante programmer.

NS har side Kapitalmarket præsentationen lukket 7 af 20 programmer ned. Så de er faktisk blevet lidt tynde i fase 2. Og derfor kunne der godt være muligheder for at fylde pipeline op med specifikke opkøb. FP fortalte da også på GF at de får rigtig mange tilbud i denne tid. Men det er klart de har ikke råd til at købe noget der koster 1 mia og som betyder yderliger årlige udgifter på 150+ mio. Men er der måske et eller andet på trapperne så vil en så høj kurs som muligt være at fortrække idet et opkøb vil blive betalt med aktier

Vh
T.7/5 2009 22:22 collersteen 010301Lex Midtbank-sagen er det vel særdeles farligt at begynde at købe egne aktier op hvis man kan tænkes at have bare en lille indikation af at noget stort kunne være på vej.

Men det kan jo også bare være at Neurosearch forventer/håber på gode nyheder i løbet af året/2010 og derfor gerne vil være på forkant. Man bemærker i den forbindelse at det er et struktureret tilbagekøb i henhold til safe harbour bestemmelserne, dvs. at når det er sagt i værk, vil ledelsen principielt ingen indflydelse have på det. Det vil dermed køre uafhængigt af evt. insiderviden/partnerskabsaftaler/osv hos ledelsen.

Den helt grimme begrundelse kunne vel også være noget kurspleje fr at sikre Aamunds holdingsselskab...... Det ville være sygt og jeg tror ingenlunde at det er tilfældet. Den seneste tids flotte udvikling hos Bava har vel også reddet ham hjem i god behold.....7/5 2009 22:29 troldmanden 010302Det sidste vil jeg i hvert fald gerne udelukke 110%. AA er jo ikke i bestyrelsen mere hvorfor han i princippet ikke har mere at skulle sige end dig og jeg. Og den helt nye bestyrelse vil selvfølgelig ikke sætte dette i værk for evt at "redde" AA. Men som du også selv er inden på så er det også hans bava beholdning der er den vigtigste. Og den er jo næsten blevet fordoblet på de sidste par mdr
7/5 2009 22:30 CharlesPonzi 010303Så er det slut med stigninger i NeuroSearch, idet de ikke ønsker at betale for meget for aktien.

Til gengæld er der en "hånd" under aktien.

Det minder lidt om hvad Novo har gjort, altså ikke en aktie for spekulanter (som mig), men kun for den meget langsigtede. I mellemtiden kan man gøre mange andre super køb, NeuroSearch løber ingen steder.7/5 2009 22:39 troldmanden 010308Om det er slut med stigninger skal jeg ikke kunne sige. Men de har nu hyret en bank til at fortage køb i aktien hver dag indtil de er nået op på 50 mio. Så der vil fortsat være en øget efterspørgsel efter aktien i en rum tid endnu.
7/5 2009 22:33 Gobe 010305Collersten, dine sidste bemærkninger i tråden var mine allerførste
tanker, da jeg med en høj grad af vantro så meldingen, - nemlig at det måske var endnu et af Aamunds stunts for at redde egen røv ?

Er det 24. år at han kører med Neuro uden resultater ?

Har ikke biotek, det har været et dyrt bekendtskab, - og får det nok heller ikke fremover, - selvom jeg ind imellem har været hurtigt inde og hurtigt ude igen, når det har har været oplagt.

Gobe
7/5 2009 22:37 troldmanden 010306Gobe som sagt har AA ikke længer noget med NS at gøre andet end han ejer lidt under 5% af kapitalen. Han blander sig ikke i de beslutninger NS fortager. Han deltager ikke engang på deres GF. Så der er bestemt ingen grund whar so ever til at drage AA ind i denne sag.
7/5 2009 22:56 Gobe 010312Tak for dit svar TM, - men du må undskylde min skepsis, -

"Biotekvirksomhed låner 50 mio til opkøb af egne aktier" -
det skurer altså gevaldigt i mine ører, når jeg tænker på det cashburn branchen har og de behov for kapitalindkud, som næsten dagligt omtales.

Og her var det at min tanke faldt på AA's igennem tiden mange stunts
for at holde dette ørkesløse cirkus kørende på 24. år uden resultater.

Jeg har noteret mig dine bemærkninger og holder mig til dem, -
men basalt er jeg færdig med biotek, - det har s'gu' været et alt
for dyrt bekendtskab.

Gobe
7/5 2009 23:07 troldmanden 010318Som jegg også skrev så har jeg helelr ikke set dette før hos et lille biotech selskab. Men det er jo ikke deres egne likvider de bruger så det er yderst begrænset hvad det betyder for selskabet som sådan. Med mindre som sagt der kommer en dårlig nyhed og kursen falder til f.eks 30. Men mon ikke de godt ved at der kommer nogle gode nyheder hvorfor det ikke sker8/5 2009 23:46 butterboy 010519Super gode indlæg, Troldmand.

Jeg må indrømme, at jeg også er lidt forundret. Kreditfaciliteten skal vel betales tilbage en dag, og jeg synes da det er lidt mystisk med den ene hånd at udstede nye aktier og med den anden hånd købe dem op igen. Men nu er kursen jo også lav, så de må jo tro på en højere kurs på sigt.11/5 2009 14:41 troldmanden 010736Hej Butterboy

Ja det er ret udsædvanligt for et lille biotech selskab at benytte denne fremgangsmåde. Men det illustrere i hvert fald en tyrkertro på at kursen vil stige.

Den første milestones på 100mio sek (ca 70 mio dkk)skal falde her inden for de næste ca 3 mdr hvor ACR325 forventes at starte fase 2. Så hvis NS formår at købe for 50 mio til f.eks snit kurs 125 og kursen pga måske kommende partner aftaler bevæger sig op mod f.eks 200 så kan NS betale hele milestonen på 70 mio kr ved en investering på 50 mio (lånet)

Men du har helt ret. Lånet skal jo betales tilbage. Og det vil formentligt ske i forbindelse med en kapitaludvidelse. De har dog 2 år til at indfri lånet. Og indtil da har de så en renteudgift på lånet. Her snakker vi vel cibor (3mdr) +200-300 basis punkter. Altså pt en rente på 4,7-5,7%

Vh
T.20/5 2009 17:38 collersteen 011701I lyset af indholdet i denne tråd kan man jo gøre sig sine egne tanker omkring denne meddelelse....

NeuroSearch A/S Selskabsmeddelelse NeuroSearch udsteder warrants til bestyrelse, direktion og øvrige medarbejdere
I henhold til vedtægternes § 5a har bestyrelsen vedtaget at udstede indtil
500.000 warrants til bestyrelsen, direktionen og øvrige medarbejderne, der
berettiger options-indehaverne til at tegne aktier med en samlet nominel værdi
på indtil 10.000.000 kr. Fordelingen mellem bestyrelsen, direktionen og øvrige
medarbejdere er endnu ikke foretaget.

Udnyttelseskursen er fastsat til den gennemsnitlige børskurs på
NeuroSearch-aktien i perioden 13. - 28. maj 2009 plus 10% p.a. I
overensstemmelse med § 5a må udnyttelseskursen ikke fastsættes lavere end 146
kr. pr. aktie.

Værdien af de tildelte warrants udgør ca. 17 mio. kr. opgjort efter Black &
Scholes-modellen, hvilket svarer til ca. 13% af den samlede årlige
bruttolønsum.


Flemming Pedersen
Adm. direktør20/5 2009 20:53 troldmanden 011720Jeg synes nu nok det er lige i overkanten hvis alle de warrants udskrive på én gang. De plejer ikke at udnytte hele rammen i et hug.TRÅDOVERSIGT