Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sikken en hyklerisk indstilling til monkeypox


104328 EIMiller 7/7 2022 09:17
Oversigt

Jeg har fulgt Bavarian i 20+ år siden 9/11.

Umiddelbart efter 9/11 begyndte USA at lave et beredskab mod sygdomme, som kunne tænkes at være en del at biologisk terror. Bavarian har været partner stort set lige siden, og USA har betalt for hele udviklingen af JYNNEOS, som en del af dette.

Bavarian har mange gange i de sidste 20 år forsøgt at få europæiske lande med ind i beredskabet. Men ingen europæiske lande har ønsket at investere i beredskabet.

Så er det hyklerisk når europæsike politikerne idag er overrasket over at de ikke har et beredskab, Og taler om nationale vacinefabrikker. De har haft 20 år til at støtte og købe JYNNEOS.

I Danmark har vi også solgt statens vacinefabrik for en slik, fordi den gav underskud. Forsikringer giver underskud lige indtil uheldet sker og man har brug for forsikringen.

Så når Chaplin i https://www.statnews.com/2022/07/06/monkeypox-vaccine-value-investing-preparedness/ skriver positivt om BARDA, så er det også en udstilling af Europa's hykleri.



7/7 2022 09:25 Fandel 1104329



Det er bare så flot og sandt skrevet...



7/7 2022 10:18 Vær-kritisk 6104330



Sådan er politik. Der skal ofte "lig på bordet" inden nogen reagerer. Ikke kun Trump men adskillige præsidenter før ham har talt dunder mod europæiske nato-partnere, fordi tæt på ingen lever op til det, de har lovet. Og først nu, hvor Putin står ved grænsen, og trods årtiers underinvestering i vore forsvar, finder vi i Europa ud af, "hov, vi er jo slet ikke i stand til at forsvare os selv". Vi kan godt finde et gammelt gevær i en forladt lade, men vi har bare ikke engang ammunition til den.

Igen, sådan er politik. Enhver politisk opposition benytter altid !! enhver lejlighed og ethvert aktuelt problem f.eks. Fields og mulig snarlig personalemangel i sundshedssektoren til at angribe og bebrejde den siddende regering for ethvert problem f.eks. mangel på sygeplejersker, dårlig psykiatri, - og det selv om den pågældende opposition intet, som i intet gjorde ved de aktuelle problemer, da de selv havde magten. Og begge sider af salen gør sig skyldige i den form for hykleri.

Man kan godt bebrejde politikerne. Men, men, vælgerne må altså selv bære en del af ansvaret. Vælgerne vil rigtig gerne have et bedre forsvar, bedre skoler, bedre hospitaler bedre veje etc. etc. De vil bare ikke ha' regningen. Så vælgerne har det med at belønne politikere, der lover besparelser, skattelettelser, guld og grønne skove, mens de straffer politikere der vil bruge penge.



7/7 2022 16:40 bikube 6104340



Det er også et spørgsmål om, hvordan pengene bruges. For få læger og sygeplejersker har været et problem i mange år, og hvad gør man så - bygger nye sygehuse alle steder i landet på en gang. Hvis man nu havde bygget et eller to ad gangen, kunne man undgå at lave samme fejl på alle.



8/7 2022 00:37 PMPirate2 8104344



Som IT-professionel får det mig til at tænke på regionernes udvikling af IT-systemer:

Hver enkelt region designer deres egne IT-systemer, stort set uden nogen form for samarbejde. Så stort set samme IT system bliver udviklet mange gange af forskellige virksomheder, med en mangedobling af udgifterne til følge.

De bruger alle vandfalds-metoden (udvikling fra bunden af et helt nyt system), hvad man stort set er gået helt væk fra i det private erhvervsliv, da det er for dyrt og risikabelt.

De har ikke styr på at opstille en brugbar kravsspecifikation (hvad der er nødvendigt for vandfalds-metoden). Og det giver dårlige systemer, med store og dyre forsinkelser, og yderligere fordyrelser for at rette op på de værste fejl for at det nye system i det mindste ender med at være en smule brugbart.

Og de har ikke styr på projektstyringen, så de store IT-projekter sejler, og derfor bliver endnu dyrere.

Det værste af det hele er efter min mening, at regionerne ikke tager ejerskab over de specialudviklede systemer de betaler for at få udviklet. I stedet lader de den virksomhed der vandt det offentlige udbud beholde alle rettigheder til det færdige system. Men så er de i lommen på en leverandør der har monopol på at lave ændringer i deres forretningskritiske system. Og når en IT-leverandør først har sådan et monopol kan den tjene store penge på selv den mindste ændring af systemet.



8/7 2022 06:11 Occam 9104346



Ja. Fænomenet hedder privatisering af naturlige monopoler. Iklædt liberalistisk ideologi lyder det genialt. Man erstatter bureaukrati med markedsmekanisme. Og salget giver umiddelbart penge i de offentlige kasser.

Vi har oplevet mange eksempler: Farums kloakker. Datacentralen. Kommunedata. TDC. Postvæsenet. Seruminstituttets vaccinefabrik. Ammunitionsfabrikken.

Men markedet fungerer ikke særligt godt, når der reelt kun er én kunde, som kun skal bruge én løsning - men til gengæld ikke kan undvære den løsning.

Man kan ikke bruge Farums kloakker andre steder; men Farum kan ikke undvære dem. For man kan ikke lige købe nogle andre kloakker. Så et salg skal ledsages af en leje- og driftsaftale, der nærmest gør salget til en låneaftale og bare flytter monopolet fra kommunen til leverandøren.

Kontroltabet bliver ekstra tydeligt i en krisesituation, hvor man vil opdage, at man også har afleveret forsyningssikkerheden.



9/7 2022 15:25 hans christian 1104377



Der er bygget et råddent politisk system op, bliver
det svært - selv når det er nødvendigt - at træffe
upopulære beslutninger, fordi politikerne oppebærer
nogle af verdens bedste pensioner er de bange for
ikke blive genvalgt.

Indenfor sundhedsvæsenet kunne man dæmpe efterspørg-
selsvæksten ved at indføre brugerbetaling, og bruge
provenuet til at reducerer brandbeskatningen herhjemme.
I Sverige og Norge har forlængst indført brugerbetaling.
Gennemsnitsalderen er endda højere end i Danmark.

Indbyggermæssigt er vi ikke større end berlin. I et
digitalt samfund har vi 98 kommuner og 5 regioner
et statssystem med mange ministerier, styrelser og
institutioner, med hav vis af direktører, leder og
mellemleder. Det administrative indenfor kommunerne
og regionerne kunne man sagtens reduceres.
Man får det indtryk, at det der er offentligt er
dyrt og ineffektiv.






8/7 2022 08:09 2104350



"Forsikringselementet" er et interessant emne, at diskutere.

Er det pengene værd, at foretage en risikoafdækning ved, at tilføre midler til den private sektor (og bio-udviklingen) fra det offentligt, når man ikke ved, om man reelt opnår en risikoafdækning?

Som bikube bemærker, er det et spørgsmål om pengene kan bruges bedre andre steder?

Steder hvor man i nuet opnår en samfundsgevinst frem for, at hælde penge i noget der måske giver gevinst i fremtiden kontra måske blot ender som endnu en offentlig fejlinvestering.

"End user" af produkterne fra Bavarian er én og samme person.

Distributionskanalen kan variere og har ingen sammenhæng til monopoler, men er alene er spørgsmål om, hvordan regningen skal betales samt omfanget af afledt omsætning, selskabet kan generere på det enkelte produkt. Her har investorer i Bavarian en præference for, at samfundet overforsikrer, mens skattebetalere foretrække den sparsommelige løsning.



8/7 2022 21:08 EIMiller 3104365



Jeg er enig med dig.

Men det er irriterer mig er de politikere der har fravalgt forsikringen bagefter råber op.

Generelt skal man forsikre det man ikke har råd til at miste. I BARDA's tilfælde har de bygget beredskab mod bio-terror. Fordi bio-terror kan skabe en helt forfærdelig situation med millioner af døde.



11/7 2022 10:13 NiklasZ 1104392



Det største problem er vel mangel på en kritisk presse. Man kan selvfølgelig ikke forvente at medierne skal være samfundets vagthund, men der har i årevis været mangel på saglig kritik.



TRÅDOVERSIGT