Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: De vilde udsving udtrykker investorvildrede


105844 ProInvestorNEWS 2/9 2022 07:07
6
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De meget store kursudsving fortsætter og viser investorer, som både er nervøse og i vildrede


De danske aktier fik sig en ordentlig øretæve og faldt med 3,3 % i går

Det gik bl.a. udover Bavarian Nordic, FLS, Vestas og GN Store Nord; alle med meget store tab

De store fald viser at investorerne synkront har lyst til at reducere og øge risikoen

Hvis man betragtede udviklingen fra luften, ville det svare til at se en puslingekamp i fodbold. Man kan ikke se hvem som har bolden, men tydeligt halen af de øvrige markspillere, som følger hende/ham som fører bolden.

I USA var der også store udsving og ekstrem nervøsitet at spore

Fra starten var der lagt op til en større nedtur efter at de amerikanske myndigheder har meddelt, at selskaber som Nvidia/AMD ikke kan sende alle deres mikrochips til Kina af sikkerhedsmæssige årsager. Nvidia førte an i den nedtur, som en overgang fik Nasdaq indekset til at falde med 2,5 %

Det endte, som det fremgår af figur 1 nedenfor, dog indeksmæssigt med et plus. Ikke fordi Nvidia steg (den faldt 7 %), men fordi indekssværvægtere som bl.a. Apple fik vendt et større minus til et mindre plus



Grøn dansk aktieindledning afventer jobrapporten



Det sluttede i et dansk aktiemol, men starter i dur efter USA vending, når handlen indledes kl. 9. Det fjerner dog ikke indtrykket af meget nervøse investorer, som tager bestik af udviklingen fra dag til dag og følger strømmen. Antallet af langsigtede investorer, som kan være det stabiliserende element og købe ind på de faldende kurser, er formentlig ret lille i den daglige omsætning. De vil sikkert først for alvor have indpriset effekterne af en amerikansk/europæisk recession i aktiekurserne, før de for alvor placerer deres langsigtede aktiepenge ved investeringsbordet. Det er første fredag i måneden og derfor tid til den amerikanske jobrapport. Det giver ekstra spænding.



Figur 1: Kursudsving, Nasdaq Composite, 1 dag

Kilde: Nordnet




2/9 2022 07:14 Urban 4105845



Markettimer..?

Har stor respekt for Hans Henrik Nielsens professionalisme og aktie rådgivning. Men han har været lidt tavs på ProInvestor i den seneste måned!

Det kunne da være interessant med et par opdaterede indlæg om hans syn på det aktuelle marked - og et udpluk af konkrete nordiske aktier, som han har fokus på p.t. etc.

Teknisk analyse må også kunne stå sig som et anvendeligt værktøj i "stærk modvind" på aktiemarkedet, selvom begejstringen og optimismen for TA måske er lidt lettere at opnå, når det blæser i medvind på et bull-marked?



2/9 2022 07:28 Helge Larsen/PI-redaktør 5105848



Hans-Henrik har meget travlt med at lancere sin fond.
Han og jeg har derfor aftalt, at vi nøjes med en analysevideo hver 14. dag indtil videre.



TRÅDOVERSIGT