Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BAVA - Nu starter afgørende forsøg med dansk boostervaccine


106736 ProInvestorNEWS 6/10 2022 13:11
Oversigt

KØBENHAVN, Danmark, 6. oktober 2022 - De første danskere vil snart blive vaccineret med en danskudviklet COVID-19 vaccine. Det sker allerede her i oktober, når vaccineselskabet Bavarian Nordic åbner et klinisk forsøg med sin vaccine på otte hospitaler fordelt på Sjælland, Jylland og Fyn.

I september blev de første forsøgspersoner vaccineret i USA i dette sidste og afgørende forsøg. Nu er turen så kommet til, at også danskere kan lægge arm til vaccinen i forsøget, som undersøger dens evne som booster til at forstærke og forlænge beskyttelsen i personer, der tidligere er vaccineret mod COVID-19.

Vaccinen er udviklet med henblik på at skabe et længerevarende immunrespons, der yder beskyttelse gennem minimum en infektionssæson, og som beskytter bredt, så der ikke er behov for løbende tilpasning til nye varianter. Den er baseret på en såkaldt VLP-teknologi, som er en kendt og afprøvet teknologi fra fx HPV- og hepatitis B-vacciner.

I de tidligere forsøg i mennesker, har vaccinen vist sig at kunne fremkalde et immunrespons, både mod den oprindelige coronavirus, og mod de varianter af bekymring, der efterfølgende har ramt befolkningen. I det seneste forsøg, hvor en enkelt dosis af vaccinen blev givet til tidligere vaccinerede, sås at immunresponset mod ny coronavirus blev forstærket til et niveau, der er rapporteret som værende yderst effektivt (>90%)1. Desuden var vaccinen veltolereret blandt forsøgsdeltagerne.

De danske forsøgsdeltagere vil blive indlemmet i en del af studiet, som specifikt evaluerer vaccinens effekt i forhold til en allerede godkendt COVID-19 vaccine. Der vil nemlig være to grupper, hvoraf den ene modtager Bavarian Nordics vaccine, og den anden modtager en af de hyppigst benyttede vacciner herhjemme. Formålet er at vise, at den danske vaccine giver mindst lige så godt et immunrespons mod ny coronavirus, som den godkendte vaccine.

Hvis det lykkes, vil vaccinen kunne opnå myndighedernes godkendelse. Og sker det, vil Danmark vil være et af de første lande, der kan få gavn af vaccinen. Bavarian Nordic har nemlig indgået en aftale med den danske stat, der i 2021 besluttede at medfinansiere den sidste del af udviklingen af vaccinen, og som i gengæld kan få leveret doser.

Vil man vide mere om forsøget, kan Bavarian Nordic kontaktes på telefon 24 67 34 85 eller via mail: info@bavarian-nordic.com.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til den amerikanske regering af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt mod kopper og abekopper i Canada og som koppevaccine i Europa. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af markedsledende vacciner mod rabies og flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet en ebolavaccine, der er licenseret til Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vi er desuden engageret i udviklingen af en næstegenerations COVID-19 vaccine. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.TRÅDOVERSIGT