Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opdatering fra Brdr. AO Johansen på en række spørgsmål


106782 Prof-Inv-DK 7/10 2022 11:43
Oversigt

Opdatering fra Brdr. AO Johansen på en række spørgsmål fra investorer:

Inflation generelt

Gennem 2021 og 2022 har AO oplevet store prisstigninger fra leverandørerne. Vi har hidtil været i stand til at lægge disse prisstigninger videre til installatørerne og prisstigningerne har således ikke haft en negativ effekt på vores marginer. Marginalerne har derimod været positivt påvirkede af engangseffekter fra salg af lagerbeholdninger der har været indkøbt til gamle priser. Vi har anslået effekten i seneste web-cast fra 17. august 2022.



Som resten af samfundet oplever AO også stigende priser på f.eks. fragt, energi og brændstof. Det medfører et vist pres på vores distributionsomkostninger og "cost of doing business", men ændrer ikke på den finansielle målsætning om en EBITDA margin på 10,0%



Modsat har de stigende energipriser og det øgede fokus på at frigøre Danmark for afhængighed af Russisk gas medført en stor stigning i interessen og efterspørgslen efter alternative og grønne varmekilder. Særligt varmepumper havde stort fokus i den nylige runde af energitilskud og AO tager sin del af salget. -Det bør huskes at bruttomarginen på salg af en varmepumpe er lavere end for den øvrige forretning, men indtjeningen er fin.



Tilbagegang i byggeriet

Vi noterer os ligesom resten af branchen at inflationen er høj og renterne stiger. Helt traditionelt vil dette medføre et vigende marked.



Vores guidance for 2022 har taget udgangspunkt i at væksten ville starte lavt for derefter at stige henover andet halvår. Vi har ikke fundet anledning til at ændre guidance på baggrund af de udviklinger vi pt ser i markedet. Vi hører fra vores kunder at de fortsat har en relativt stor "backlog" af opgaver som de ikke har kunnet udføre under de meget travle år vi har været igennem.



Der er ingen tvivl om, at det er ekstraordinært svært at spå om fremtiden og vi udtaler os ikke om 2023 endnu. Vi ser nu at typehusfirmaer nedjusterer, og det afspejler i sagens natur, at nybyg og projekter ville blive reduceret. Nybyg og projekter udgør ca. 30% af AO's salg.



7/10 2022 11:45 Aktieinvestoren 3106783






TRÅDOVERSIGT