Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad betyder afviklingen af Zealand Pharma's ADS'er?


107376 EliotSpitzer 29/10 2022 10:41
Oversigt

Aktiekursen i Zealand Pharma har steget meget konsistent i det seneste stykke tid. Der er sikkert flere faktorer, som bidrager til denne stigning. Jeg har i et tidligere indlæg i denne uge diskuteret at en partneraftale for Glepaglutide til behandling Short Bowel Syndrome kan have stor betydning for selskabets værdi. Men annonceringen af en partner kommer sikkert først i 2023. Der kom resultater fra det kliniske studie EASE 1 d. 30. september 2022. Denne nyhed gav et kvantespring op for aktien. Men stigningen har egentlig stået på siden maj 2022, hvor der kom en perlerække af nyheder inklusiv en opdatering på strategisk fokusfor selskabet. Nu er mit spørgsmål - Hvilke andre faktorer kan drive aktiekursen op - eller ned? Dette hører jeg meget gerne bud på.

Jeg har selv et emne, som jeg har svært ved at forstå den fulde betydning af og derfor bringer jeg det op som emne her.

Den 8. august 2022 udsendte Zealand Pharma følgende to selskabsmeddelelse:

08-08-2022 Zealand Pharma Announces Voluntary Delisting of American Depositary Shares from the U.S.-Based Nasdaq Global Select Market

08-08-2022 Updated notice to holders of ADSs regarding termination of Deposit Agreement

I disse to meddelelser oplyste Zealand Pharma at d. 3. august 2022 var indehavere af de amerikanske aktier (American Depositary Shares ("ADS'er")) blevet underrettet om, at depotaftalen var opsagt med virkning fra 2. november 2022 efter børsdag's afslutning i USA. Ifølge vilkårene i deponeringsaftalen betyder det videre at efter den 7. november 2022 kan depositaren (The Bank of New York Mellon) forsøge at sælge de underliggende ordinære Zealand Pharma aktier på vegne av dem som har indleveret ADS'erne eller de som har indleveret ADS'er kan få udleveret et tilsvarende antal danske ordinær Zealand Pharma aktier.

Hvad betyder det for kursen av Zealand Pharma aktien hvis depositaren (The Bank of New York Mellon) skal i markedet for at sælge aktier d. 7. november 2022? Nogle funds har simpelhen ikke lov til at ligge med andet en bestemt brøkdel av udenlanske aktier og de kan derfor være mere eller mindre tvunge til at sælge.

Kan en forklaringen på den seneste tids aktiekurs-stigning være at en række fund gerne vil have et godt udgangspunkt for at sælge efter d. 7. november 2022?

Er der aktier, som har været lånt ud til short positioner som nu er blevet kaldt tilbake på grund denne afvikling af ADS'er?

Jeg har ikke svaret på dette men det bliver interessant at følge. Jeg er umiddelbart veldig positiv for potentialet i Zealand Pharma aktiekurs men jeg er lidt i tvivl om hvad virkning dette har på kursen på kort sigt.

I udgangspunktet mener jeg at det har været en rigtig beslutning at afvikle ADS'erne. Det har aldrig været de amerikanske aktier som bidrog med så meget andet end ekstra omkostninger for at overholde alle de amerikanske regnskabs- og børskrav. Det bliver også nemmere for Zealand Pharma at kunne blive købt op hvis der kun er krav fra NASDAQ Copenhagen at forhold sig til. Jeg mener derfor dette har været en helt rigtig disposition fra bestyrelsens side.



TRÅDOVERSIGT