Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Samarbejder, partnerskaber eller et salg?


107536 EliotSpitzer 4/11 2022 13:29
Oversigt

Den 12 oktober 2022 havde «MarketWire» følgende nyhed:

"Zealand Pharma/Jefferies: Kursmål hæves til 205 kr. fra 165 kr.

Zealand Pharma har fået løftet sit kursmål til 205 kr. fra 165 kr. hos Jefferies. Anbefalingen lyder fortsat "køb".

Det fremgår af et notat fra banken, efter at Zealand i de seneste par uger har præsenteret succesrige fase 3-data med lægemiddelkandidaten Glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom og har rejst et stort trecifret millionbeløb.

- Positive fase 3-data med Glepaglutid i den sjældne sygdom korttarmssyndrom åbner mulighed for en kommerciel aftale, mens investorfokus sandsynligvis nu vil skifte til Zealands interessante tidlige portefølje af diabetes- og fedmemidler og peptidplatformen, skriver Jefferies' analyseteam.
Børshuset ser mulighed for yderligere samarbejder og partnerskaber inden for diabetes og fedme, og/eller at Zealand ender med at blive købt.

Aktien steg tirsdag 4,3 pct. til 169,80 kr."

https://npinvestor.dk/nyheder/zealand-pharmajefferies-kursm%C3%A5l-h%C3%A6ves-til-205-kr-fra-165-kr-ny-0


Dette lille nyhedsklip opsummere egentlig meget fint noget meget centralt i forhold til Zealand Pharma.

Der er grundliggende to store teraputisk områder i ZP:

1) Metabolisk syndrom (Det er det som artiklen omtaler som "diabetes og fedme" og det kan også adskilles i diss to undergrupper)

2) Korttarmssyndrom

Hvis vi nu starter med den ene yderlighed. Vil der være noget selskab som er interesseret i at købe Zealand Pharma?

Zealand Pharma har gjort mange tiltag for at blive mere "lean" som virksomhed men også tiltag som vil gøre det nemmere for en opkøber at overtage virksomheden. Afregsitering af American Deposit Shares, det nye strategiske fokus og Oberland Capital aftalen er alle ting som vil gøre det nemmere at genføre en opkøbstransaktion for en opkøber. Det er hellere ikke nogen hemmelighed at hollandske Van Herk Investments har igennem tideren siddet nogle år i biotech virksomheder og har så solgt til industrielle aktører. Jeg ser ikke nødvendigvis at dette sker "i morgen" men for hver dag, der går bliver virksomheden dyre men reducerer også risiko. Men hvem er så relevant aktører som kunne opkøbe?

De tre mest oplagt aktører er:

1. Novo Nordisk
2. Boehringer Ingelheim
3. Takeda

Novo Nordisk ligger geografisk og kulturelt tæt på Zealand Pharma og en store del af Zealand Pharma's portefølje passer fint ind. Der er også allerede en samarbejdsaftale. I tillæg så har Novo Fondet og en række store investorer haft kritik af Novo Nordiske fordi de ikke har evnet at lave større opkøb af andre aktører. Dette har jo egentlig ikke været et stort problem fordi det går godt hos Novo Nordisk men jeg tror nu alligvel at det godt kunne tjene Novo Nordisk interesser. Jeg ser dog ikke helt at Novo Nordisk går ind i "Korttarmssyndrom" segmentet. Dette kan dog sælges fra.

Boehringer Ingelheim er indenfor metabolisk syndrom og de har partnerskab med Eli Lily i forhold til diabetes området. Boehringer Ingelheim skal nu se på at gå ind i fase tre i samarbejdsprojektet med ZP. Det virker som om de klinisk data frem til og med fase 2 er meget stærke og dette er en type produkt som højest sandsynlig får et stort marked i fremtiden. ZP arbejder også selv med andre produkter på dette område. Men jeg kan hellere ikke her se et godt match i forhold til "Korttarmssyndrom" segmentet.

Takeda's kerneområder er ifølge selskabet selv følgende for øjeblikket: "Gastroenterology (GI), Rare Diseases, Plasma-Derived Therapies, Oncology, and Neuroscience". Her passer "Korttarmssyndrom" ind som hånd i hanske men diabetes passer meget dårligt ind. Takeda har i foråret 2021 solgte fire type 2 diabetes produkter (Nesina®, Liovel®, Inisync® og Zafatek®) til Teijin Pharma fordi Takeda ikke længere mener at dette er et kerneområde for Takeda. Jeg ser derfor ikke at Takdea vil købe hele ZP med mindre det er fordi de mener at de kan få billigere adgang til Glepaglutide end via en anden form for aftale og så sælge den øvrige protefølje fra. Dette scenario opfatter jeg som mindre sandsynligt.

Men opkøb er en stor mundfuld og det kan lige såvel være partneraftaler. Her tror jeg så faktiske at det er samme kreds der kommer på tale. Men dette ligner ikke på Van Herk Investments vanlige strategi. Derfor tror jeg faktisk at ZP vil bliver solgt. Det er vel også denne vurdering som Jefferies er kommet til og derfor at de går du og siger det højt.

Men dette er spekulationer fra min side og jeg er nysgerrig på at høre andres bud på situationen.



5/11 2022 19:15 exitnu 5107574



Nye ansættelser hos Zealand Pharma: CFO Henriette Wennicke & Dino Bertani as Vice President and Head of Alliance Management.

https://www.zealandpharma.com/executive-management



TRÅDOVERSIGT