Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand går stille med døren omkring Breye Therapeutics


108570 EliotSpitzer 9/12 2022 14:57
Oversigt

Ulrik Mouritzen har tidligere været chef for klinisk udvikling hos Zealand Pharma men han er nu CEO for Breye Therapeutics. Han har derfor allerede stærke bånd til Zealand Pharma og nu kommer der et konkret samarbejde i mellem de to virksomheder.

Breye Therapeutics er en mindre dansk biotech virksomhed, som har fornyligt har fået først runde af finansiering fra Novo Holdings og Sound Bioventures. Virksomheden har også opnået finasering fra både Vækstfonden og Innovationsfonden i Danmark.

Selskabet vil gerne udvikle nye orale terapier til behandling af nethindekarsygdomme (Eksempelvis diabetisk retinopati (DR) og aldersrelateret makuladegeneration (AMD). For patienter med diabetisk retinopati har anti-VEGF-injektioner i øjet været den eneste ikke-kirurgiske mulighed for at afværge synstab. Men i de senere år har flere af de stor pharma selskaber, som eksmeplevis Roche og Bayer, begyndt at teste lægemidler, der kan gives oralt. Det er bl.a. indenfor dette segement at Breye Therapeutics har en mission om at udvikle et nyt produkt. Breye har derfor indlicenserede rettighederne til danegaptide fra Zealand Pharma.

Danegaptide er et oralt indgivet lægemiddel, som har vist sig at have en fremragende sikkerhedsprofil dokumenteret i flere kliniske forsøg med mere end 500 mennesker. Under ledelse af Ulrik Mouritzen har Breye genereret overbevisende prækliniske proof-of-concept-data i flere modeller af diabetisk øjensygdom som en del af sin mission om at udvikle oralt tilgængelige lægemiddelkandidater til øjensygdomme.

Dengang Ulrik Mouritzen jobbet hos Zealand Pharma blev der gennemført kliniske forsøg samme med Hjertecentret på Rigshospitalet for at se på danegaptides hjertebeskyttende egenskaber. Zealand Pharma gennemførte flere kliniske fase og det sidste var et fase 2 Proof-of-Concept-studie med danegaptid for at se på lægemiddelstoffet's beskyttelse mod hjertereperfusionsskader hos patienter med blodprop i hjertet. Desværre måtte Zealand Pharma i marts 2016 oplyse at toplinjeresultaterne viste ingen effekt af danegaptid på det primære endepunkt med at redde hjertevæv fra iskæmiske reperfusionsskader og derfor blev videre udvikling stoppet. Disse forsøg blev kjørt dengang Ulrik Mouritzen var klinisk chef og der er ingen tvivl om at han kender detaljerne her. Jeg tror derfor der ligger nøje overvejelser bagved den udvkling som nu på ny er startet med Danegaptide.

Der er ikke kommet pressemeddelse eller noget information fra Zealand Pharma's side om dette projeket. Det er sikkert fordi Zealand Pharma har indgået en aftale, hvor belønining kommer i sidste del af udviklingenforløbet eller ved lansering på markedet snarre end via nogen former for up-front betaling. Breye Therapeutics har ikke financielle midler til at betale Zealand Pharma alverdens endnu men hvis dette bliver et produkt antager jeg at Zealand Pharma får en god royalty af salg af et fremtidigt produkt. I hvilken udstrekning at eksisterende kliniske dokumentation fra eksempelvis fase 1 kan fuldt eller delvist genbrukes ved jeg ikke men der må være en del av sikkerhedsprofil dokumentationen fra tidligere, som må kunne genbrukes. Det er information fra Breye Therapeutics, som har omtalt at sikkerhedsprofil dokumenteret i flere kliniske forsøg med mere end 500 mennesker og jeg tager dette som en indikator på at en del af dokumentation kan genbrukes. Dette skal Zealand Pharma selvfølgelig også komenpenseres for senere.

Dette projekts værdi ligger flere år ud i fremtiden men det er positivt at se Zealand har et bibliotek af lægemiddelkanididater som også andre vil udvikle videre på.

Jeg antaker som minimum at vi aktionærer kan læse lidt om dette samarbejde i årsrapporten for 2022 fordi jeg har ikke se noget fra Zealand omkring dette projekt i øvrigt.



10/12 2022 11:38 exitnu 8108588



Godt fundet! Og tak fordi du skriver så uddybende omkring potentialet vedr. Danegaptide.

Novo Holdings and Sound Bioventures launch Breye Therapeutics to develop novel oral therapies for ophthalmologic disease:

https://www.prnewswire.com/news-releases/novo-holdings-and-sound-bioventures-launch-breye-therapeutics-to-develop-novel-oral-therapies-for-ophthalmologic-diseases-301674040.html

(Nov 10, 2022)

"Breye in-licensed the rights to its lead therapy, danegaptide, from Zealand Pharma A/S."



TRÅDOVERSIGT