Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Helge Larsen kommenterer opjusteringen fra Bavarian Nordic


109673 Helge Larsen/PI-redaktør 19/1 2023 16:37
Oversigt

2023 er kommet ganske fremragende fra start på aktiemarkederne. Det skyldes bl.a. investorernes tro på, at der er ved at komme styr på inflationen. Men med fokus på regnskaberne fra Q1 kan den positive kursudvikling hurtigt bremse og blive negativ.

Derudover kommenterer Helge Larsen opjusteringen fra Bavarian Nordic.

Videoen er ikke en købs- eller salgsanbefaling på aktier.
20/1 2023 13:22 bgadk 5109693Fin status på Bavarian og markedet generelt.
Jeg vil dog tilføje en ting:

Stigningerne er ikke længere specielt koblet på forventninger om lavere inflation (og dermed håb om færre rentestigninger), men er især koblet til en anden faktor.

Det kan man se af at DAX er steget 7,2% fra årets start, hvorimod SP500 kun er steget 1,5% (hvilket også er fint hvis det fortsætter året ud).

Det er næppe fordi den europæiske økonomi har bedre udsigter end den amerikanske, men nok nærmere et lettelsens suk over at Europa kom igennem vinteren uden at lukke ned på grund af gas- og el mangel.

En lettelse over at trods vi er i krigens skygge, var vi i stand til at komme over den meget energi forbrugende vinter sæson (med de nuværende store lagre) og hen til sommeren hvor der er bedre balance i Europas energi forbrug/forsyning excl. Rusland.20/1 2023 15:32 Helge Larsen/PI-redaktør 3109697Tak bgadk, Jeg er enig med dig omkring Europa og lettelsen over den forholdvis positive energisituation.20/1 2023 16:57 bgadk 3109704Der var åbenbart mange i markedet som havde indpriset en energikatastrofe i vinteren i især Tyskland.
Det var ikke en særlig stor risiko i min analyse i efteråret, fordi jeg mente at kunne se at vi ikke manglede særlig meget hvis man var solidarisk og fordelte den tilgængelige gas, men der var markedet altså uenig.
Der har tilsyneladende været mange med korte/solgte positioner på grund af energien, og de skal nu lukkes/genkøbes.
I Europa er jeg mere bekymret over en alt for restriktiv monetær politik og konsekvensen af de høje energi priser på både eksport og overenskomst forhandlinger i 2023, og det er bekymringer som fortsat er relevante, så jeg er stadig ikke langsigtet lang i markedet.TRÅDOVERSIGT