Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chr. Hansen: Fokus på de(tal)jer


113729 ProInvestorNEWS 5/7 2023 07:12
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Når Chr. Hansen i morgen fremlægger deres kvartalsregnskab, er det mere end blot regnskabstallet, som vil tiltrække opmærksomhed

Chr. Hansen fremlægger sit kvartalsregnskab i morgen

Når selskaber aflægger regnskaber handler det lidt om kvartalet som er gået og meget om kvartalet og fremtiden som kommer

Det gælder også for Chr. Hansen og i morgen

Der er dog også noget andet som presser sig på

I sidste uge gav Chr. Hansen efter for pres fra en amerikansk kunde, ifølge forlydender, og fjernede støtten til LGBT+

Det har skabt genlyd både fra tilhængere og modstandere af tilkendegivelsen

Der er dem som mener at vigtigst er "business first"

Så er der andre, som siger, at det er at svigte den dagsorden, som kører

Kritikken fra sidstnævnte kommer ikke fra en "hvilken som helst kant"

Fra morgenstunden giver en Novo Nordisk direktør sig til kende og synes tiltaget er skuffende

Tidligere har Novozymes tilkendegivet, at deres holdning er lidt anderledes end hvad Chr. Hansen har meldt ud

Novozymes vil i løbet af de kommende kvartaler indlemme Chr. Hansen i det fortsættende Novozymes når tilladelserne foreligger

Under overfladen hviler der et pres på Novozymes.

Aktien er styrtdykket siden opkøbet af Chr. Hansen blev meddelt, som det fremgår af figur 1

De seneste 5 år har det været småt med afkast, som det fremgår af figur 2

Som det fremgår af figur 3. er aktien heftigt shortsolgt. Det skyldes frygt for en svag udvikling og formentlig også en integrationsrisiko med hensyn til Chr. Hansen. Den udvikling har dog intet med den aktuelle sag at gøre.


Torsdagsde(tal)jen


Når Chr. Hansen aflægger regnskab i morgen torsdag vil der blive holde øje med tallene. Fortid, nutid, fremtid. Men der vil formentlig også blive holdt lidt øje med om der bliver ledelsesmæssigt sendt signaler i relation til ledelsen i Chr. Hansen. 2/3 af "Novo Nordisk familien" har "ytret" sig. Hvis Novo Holding (storaktionær i begge selskaber) mener det er tiden til at foretage ledelsesmæssige ændringer nu, som alligevel kommer senere, vil torsdagen måske være tiden til at gøre det. Den fortsættende ledelse i Novozymes er under alle omstændigheder toppen fra Novozymes.



Figur 1: Kursudvikling, Novozymes, 1 år

Kilde: Nordnet

Chr, CHR.CO




5/7 2023 07:13 ProInvestorNEWS 5113730



Figur 2: Kursudvikling, Novozymes 5 år

Kilde: Nordnet

Chr, CHR.CO




5/7 2023 07:14 ProInvestorNEWS 6113731



Figur 3: Oversigt over mest shortsolgte danske aktier

Kilde: ProInvestor.com

Chr, CHR.CO




5/7 2023 07:23 ProInvestorNEWS 4113732



Novo-chef kritiserer Chr. Hansens kovending i støtte til lgbt+

5/7 06:35

Nicolai Haugaard, direktør for Health Equity i Novo Nordisk, langer i et indlæg på Linkedin ud efter Chr. Hansen, efter at ingredienskoncernen for nogle uger siden på grund af pres fra en amerikansk kunde skrottede en kampagne til støtte for lgbt+.

Det skriver Berlingske.

Direktøren fremhæver, at det ikke er ofte, at han vil kommentere andre virksomheders gøren og laden.

- Men at læse, at det danske selskab Chr. Hansen besluttede at trække sig tilbage fra offentligt at støtte lgbtqia+-rettigheder og deres inklusion i virksomheden på grund af pres fra kunder og partnere i USA er bare forvirrende, skriver Nicolai Haugaard på det sociale medie.

Novo-direktøren kalder Chr. Hansens et godt eksempel på "pridewashing".

- Efter min opfattelse er Chr. Hansens beslutning ikke kun ekstremt skadelig og kynisk, det er også en stor ESG-risiko, og det er dybt bekymrende, at profit hos Chr. Hansen tilsyneladende vejer mere end principper om inklusion, mangfoldighed og lgbtqia+-rettigheder.

Chr. Hansen ønsker ikke at kommentere Nicolai Haugaards kritik over for Berlingske.

Chr. Hansen skal efter planen fusioneres ind i Novozymes. Senest til næste år. Generalforsamlingerne hos begge har allerede godkendt sammenlægningen.

Link til original artikel (abonnement): https://www.berlingske.dk/virksomheder/novo-nordisk-chef-gaar-i-rette-med-chr-hansen-ekstremt-skadeligt-og

.\˙ MarketWire



6/7 2023 09:06 ProInvestorNEWS 2113753



Chr. Hansen skuffer på både omsætning og indtjening

6/7 08:12

Ingredienskoncernen Chr. Hansen kom lidt svagere end ventet igennem tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23 på både omsætning og indtjening.

Omsætningen i kvartalet landede på 334,8 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 84,3 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Her var på forhånd ventet en omsætning på 345 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 93 mio. euro ifølge konsensusestimater indsamlet af Chr. Hansen blandt op til 14 analytikere.

DRIFTSMARGIN BEDRE END VENTET

I samme periode året før var omsætningen på 318,3 mio. euro, og der var et overskud på driften før særlige poster på 84,8 mio. euro.

Den organiske vækst var i tredje kvartal på 9 pct. mod ventet 9,7 pct. og en organisk vækst i kvartalet sidste år på 9 pct.

EBIT-marginen før særlige poster var dog bedre end ventet på 27,5 pct., og her havde analytikerne sat næsen op efter en margin på 27,1 pct.

EBIT-marginen endte på 26,7 pct. for perioden for et år siden.

Bundlinjen endte i andet kvartal på 58,6 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et overskud på 65 mio. euro mod 58,3 mio. euro i samme kvartal 2021/22.

FUSION PÅ VEJ

Det er det sidste regnskab for tredje kvartal, som Chr. Hansen kommer til at offentliggøre. En fusion med Novozymes blev nemlig meddelt den 12. december sidste år - med Novozymes som køber.

Købet var tilrettelagt til mindste detalje og godkendt af bestyrelserne i begge selskaber, da det blev offentliggjort.

Tidshorisonten på sammenlægningen er fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år, da myndighederne skal godkende opkøbet, for Novozymes bliver en meget stor spiller på markedet sammen med Chr. Hansen i det nye selskab.

De amerikanske myndigheder har godkendt fusionen - og det samme har aktionærerne i de to selskaber på ekstraordinære generalforsamlinger. Udestående er myndighedernes godkendelser i EU, Brasilien, Tyrkiet, Sydkorea og Kina.

.\˙ MarketWire



6/7 2023 09:39 ProInvestorNEWS 2113754



Chr. Hansen-chef om Pride-sag: Ændrer ikke arbejdet med diversitet, lighed og inklusion

6/7 09:09

Chr. Hansen har i de seneste uger været i modvind i de danske medier, efter koncernen fjernede regnbueflaget på deres sociale medier.

Men topchef i ingredienskoncernen, Mauricio Graber, fortæller, at der er flere årsager til, at det skete.

- Vi gjorde det for at beskytte vores amerikanske del af forretningen og vores amerikanske ansatte, som havde modtaget alvorlige trusler og anklager, siger topchefen til MarketWire.

- Det hænger sammen med, at Pride-flaget i USA i år desværre er blevet meget politiseret og er blevet et ekstremt følsomt emne. Og som en global virksomhed er vi nogle gange nødt til at tage sådanne forbehold, siger han.

Det er blandt andet de ansatte, der har reageret mod fjernelse af Pride-flaget - men også blandt aktionærerne har der været kritik.

Seneste har direktøren for Health Equity i Novo Nordisk, Nicolai Haugaard, kritiseret beslutningen på Linkedin, skriver Berlingske. Han kalder beslutningen for "forvirrende" og et godt eksempel på "pridewashing".

- Det er tydeligt, at flere er blevet skuffet - blandt andet en del af vores ansatte - og især i den danske presse har det været en stor historie, siger Mauricio Graber og fortsætter:

- Men det var vanskeligt at udføre vores arbejde i USA.

Topchefen slår dog fast, at han anerkender den offentlige støtte til lgbt+ - og at det er vigtigt.

- Men jeg må understrege, at det her ændrer ikke, hvordan vi arbejde med diversitet, lighed og inklusion i vores virksomhed. Og at alle ansatte i Chr. Hansen er påskønnet på det grundlag.

- Som et selskab har vi gjort kæmpe fremskridt i at gøre, hvad der er korrekt: at skabe et rum for forskelligheder, siger Mauricio Graber.

.\˙ MarketWire



6/7 2023 11:32 lyngpower 3113757



Tak for ærlig udmelding Graber!
Istedet for at støtte lgbt+ og alle mulige og umulige gode og onde sager , kunne man ikke opfinde et fælles logo/banner for medmeneskelig ansvar ? Feks: vi støtter FN



6/7 2023 12:16 bgadk 2113759



De kan bare skrive: Vi er på de godes side!
Eller som Google: We are not evil.



6/7 2023 11:39 ProInvestorNEWS 1113758






TRÅDOVERSIGT