Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TRYG: Delårsrapport for Q2 og H1


113913 Helge Larsen/PI-redaktør 11/7 2023 07:46
Oversigt

Tryg A/S - Delårsrapport for 2. Kvartal og 1. halvårsrapport 2023



Trygs bestyrelse har i dag godkendt delårsrapporten for 2. kvartal 2023 og halvårsrapporten 2023.



Tryg rapporterede et markant højere resultat efter skat på 1.229 mio. DKK (507 mio. DKK) drevet af et tilfredsstillende insurance service resultat og udvikling på kapitalmarkederne. Insurance service resultat på 2023 1.759 mio. DKK (2.021 mio. DKK) drevet af en positiv toplinjeudvikling, god udvikling i kerneforretningen inklusive synergier relateret til integrationen af Trygg-Hansa og Codan Norge samt et højere renteniveau der, alt andet lige, reducerer skadeomkostningerne. Resultatet var markant påvirket af et meget højere niveau af stor- og vejrskader samt betydelig negativ udvikling for den svenske og norske krone. Combined ratio landede på 80,9 (78,7). Den underliggende erstatningsprocent blev forbedret med 0,6 procentpoint for Tryg som helhed, mens vi så en mindre forværring i privatsegmentet med 0,3 procentpoint svarende til niveauet i tidligere kvartaler. Investeringsresultatet for kvartalet udgjorde 53 mio. DKK og var primært drevet af positive afkast på aktier og fastforrentede aktiver. Resultat før skat udgjorde 1.229 mio. DKK og solvensratioen udgjorde 199 ultimo kvartalet. Tryg rapporterer en operationel indtjening per aktie på 1,77 DKK og et udbytte per aktie på 1,85 DKK.



* Alle sammenligningstal er tilpasset efter IFRS 17 inklusive proforma tal for 1.halvår 2022. Sammenligningstal for 1.halvår 2022 er proforma IFRS 17 og blev offentliggjort i slutningen af marts samt publiceret på Tryg.com





Finansielle højdepunkter 2. kvartal 2023

Insurance revenue vækst (præmievækst) udgjorde 3,9% (6,0%) i lokal valuta
Insurance service result (forsikringsteknisk resultat) udgjorde 1,759 mio. DKK (2,021 mio DKK)
Combined ratio udgjorde 80,9 (78,7)
Underliggende erstatningsprocent blev forbedret med 0,6 procentpoint
Storskader udgjorde 4,5% (3,1%) og vejrskader 2,0% (0,9%)
Omkostningsprocenten udgjorde 13,3 (13,3)
Det samlede investeringsafkast udgjorde 53 mio. DKK (-948 mio. DKK)
RSA relaterede synergier udgjorde 77 mio. DKK
Resultat før skat udgjorde 1.229 mio. DKK (507mio. DKK)
Udbytte udgjorde 1.174 mio. DKK eller 1,85 DKK per aktie og solvensratio på 199



Finansielle højdepunkter 1. halvår 2023

Insurance revenue vækst (præmievækst) udgjorde 4,3% i lokal valuta
Insurance service resultat (forsikringsteknisk resultat) udgjorde 3,233 mio. DKK (3,035 mio. DKK)
Combined ratio udgjorde 82,4 (83,7)
Underliggende erstatningsprocent blev forbedret med 0,7
Storskader udgjorde 3,1% (2,9%) og vejrskader udgjorde 1,9% (1,8%)
Omkostningsprocenten udgjorde 13,3 (13,5)
Det samlede investeringsafkast udgjorde 220 mio. DKK
RSA- relaterede synergier udgjorde 141 mio. DKK
Resultat før skat udgjorde 2,416 mio. DKK
Udbytte for 1. halvår udgjorde 3,70 DKK (1,85 DKK udbetalt i april og 1,85 DKK vil blive udbetalt 14 juli 2023)



Kundemål og højdepunkter Q2 2023

Kundetilfredshedsscore på 86 (85 i 2. kvartal 2022)
For 8. år i træk har TryghedsGruppens besluttet at udbetale kundebonus. For 2022 svarer bonussen til 6% af den præmie, kunderne i alt betalte for deres forsikringer for 2022, og vil blive udbetalt i efteråret 2023



Koncernchef Johan Kirstein Brammer udtaler:

Tryg rapporterer et tilfredsstillende finansielt resultat i en periode med udfordrede økonomier karakteriseret af høj inflation, volatile finansielle markeder og svage valutaer i Norge og Sverige.



Tryg er her for at hjælpe i skadesituationer og skabe tryghed for vores kunder. Vi har haft et kvartal med mange vejrbegivenheder - blandt andet et skybrud i Danmark - hvilket har givet os mulighed for at rådgive og hjælpe vores kunder, så de kom sikkert igennem.



Trygs Insurance service resultat udgjorde 1,759 mio. DKK. Resultatet for kvartalet var påvirket af en meget stor skade med samlede omkostninger på cirka 225 mio. DKK og et jordskred i Halden (Norge) med samlede omkostninger for Tryg på knap 60 mio. DKK. Den underliggende udvikling udviklede sig positivt trods stigende udgifter til rejseforsikring og højere udgifter for reservedele til biler i Norge og Sverige på grund af markant svækkelse af valutaen i disse lande.



Vi er glade for at annoncere et kvartalsvis udbytte på 1,85 DKK per aktie, hvilket er en stigning på næsten 20% sammenlignet med 2. kvartal 2022. Dette er understøttet af indtjeningen fra koncernens nye størrelse, realisering af synergier og forbedring i den underliggende forretning



Telekonference

Tryg afholder telekonference i dag kl. 10:00 CET, hvor koncernchef Johan Kirstein Brammer, koncernfinansdirektør Barbara Plucnar Jensen og koncerndirektør Mikael Kärrsten vil præsentere resultatet, hvorefter der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Telekonferencen foregår på engelsk. En on-demand version er tilgængelig kort efter telekonferencen.

Telekonference detaljer:

DK: +45 78 76 84 90

UK: +44 203 769 6819

US: +1 646 787 0157
(PIN : 560768)

TRYG.CO




11/7 2023 10:35 ProInvestorNEWS 0113918



Trygs toplinjevækst mere prisdrevet end sædvanligt

11/7 10:00

Væksten i præmieindtægterne hos Tryg er mere end sædvanligt drevet af de prisstigninger, forsikringskoncernen implementerer for at kompensere for inflationsudviklingen.

Og der vil fortsat være et behov for at justere på priserne, i takt med at inflationskrisen bevæger sin ind i anden fase, som i høje grad vil være drevet af reallønsvækst.

Det siger Trygs administrerende direktør, Johan Kirstein Brammer, i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for andet kvartal.

For andet kvartal opgøres præmievæksten til 3,9 pct. i lokale valutaer, men justeret for nogle kundekonverteringer, som Tryg er i gang med som følge af opkøbene af Trygg-Hansa og Codan Norge, er væksten endnu højere.

- Når man korrigerer for det leverer vi faktisk en vækst i lokale valutaer på omkring 5 pct., hvilket jeg er meget tilfreds med og ligger som forventet, siger Johan Kirstein Brammer.

Væksten fordeler sig mellem en vækst på ca. 6 pct. i Privat og Erhverv, mens der en negativ vækst på ca. 4 pct. i Industri, hvilket er meget i tråd med tidligere kvartaler og i tråd med selskabets forventninger.

- Væksten har tidligere været båret af sådan en god blanding af både pris, kunder og produkter, men der er ingen tvivl om, at når inflationen fylder som den gør, så er vores vækst meget mere prisdrevet, end den plejer at være.

- Inflationen fylder meget. Den har måske fundet et lidt mere naturligt leje i Danmark, men i Sverige og i Norge er den fortsat på unaturligt høje niveauer, og det påvirker stadig vores forretning, fortæller Johan Kirstein Brammer.

Inflationen betyder højere udgifter, når der skal udbedres forskellige typer af skader, og der kan være store variationer i, hvor udviklingen er inden for forskellige skadeskategorier.

Det betyder også, at prisreguleringerne bliver forskellige produkt fra produkt.

- For eksempel er vi inden for motorforsikring nødt til at gå anderledes til værks, end man måske er inden for andre kategorier. Det er med ret kirurgisk præcision, vi prøver at arbejde med vores prisregulering, fortæller Johan Kirstein Brammer.

Behovet for justeringer fortsætter, for inflationen fortsætter, men har nok slået over i en anden fase.

- Den første fase af inflationen er måske ved at være overstået som følge af værdikæder og krig. Nu kommer den anden fase, som handler meget mere om reallønsvækst i Danmark, Sverige og Norge.

- Det er selvfølgelig noget, vi har håndteret før i Tryg, og det kommer vi også til at håndtere den her gang, siger Johan Kirstein Brammer.

At langt størstedelen af præmievæksten i øjeblikket kommer fra prisjusteringer kalder han "helt i orden" taget det nuværende inflationsregime i betragtning.

Han afholder sig fra at komme med forventninger til præmieudviklingen fremadrettet, men siger:

- Når man spoler tiden lidt frem, så er der ingen tvivl om, at det, der fylder meget for os, er, at vi stadig er inflationsimmune. Det gør vi via pris, så pris kommer til at fylde meget.

- Vi har ligget med gode stabile væksttal i noget tid i Tryg, især på vores privat og erhvervsområde. Det ser jeg ikke ændre sig ret markant de kommende kvartaler, siger Johan Kirstein Brammer.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT