Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Videokommentar: Bavarian Nordic dropper RSV-vaccine


114204 ProInvestorNEWS 24/7 2023 12:35
Oversigt

Bavarian Nordic dropper udviklingen af en vaccine mod RSV. Sådan lød meddelelsen fra selskabet fredag aften, efter deres fase3-forsøg har vist skuffende resultater. Det har fået bølgerne til at gå højt på de sociale aktiemedier, og kursen tog et dyk på ca. 20% i dag mandag. Men hvad mener Helge Larsen? Kan man bebrejde ledelsen? Hvordan står Bavarian Nordic fremover? Se med her.
Disclaimer: Videoen er ikke en købs- eller salgsanbefaling af aktier.

24/7 2023 13:15 Cupcake 9114205Dit perspektiv er altid værd at lytte til. Tak for at være så gavmild.24/7 2023 13:16 Helge Larsen/PI-redaktør 6114206Tak og i lige måde Cupcake. :−)25/7 2023 05:56 ProInvestorNEWS 5114212Investorernes besked til Bavarian: Drop forskningen - GENT

25.7.2023 06.34 • MarketWire •
Efter et fejlslagent studie med en mulig RSV-vaccine, som mandag kostede Bavarian Nordic næsten 4 mia. kr. på markedsværdien, opfordrer flere investorer nu selskabet til at droppe sin egen forskning.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er tid til at kigge sig selv i spejlet. Man har pisset ved siden af med cancervaccine, coronavaccine og nu RSV-vaccinen. De fleste aktionærer frygter, at Bavarian vil kaste sig ud i noget nyt og skal hente nye penge i markedet. Jeg håber, at man stopper op og fokuserer på den forretning, man har i forvejen, siger Lars Hytting, chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning, til Børsen.

Meldingen står ikke alene, for hos Nordic Investment Partners er direktør Ole Søeberg enig.

- Jeg foreslår, at de begynder at forkæle aktionærerne. De har en forretning, der kan have et fornuftigt cashflow, og det kan de bruge til at lave aktietilbagekøb og reducere antallet af aktier, som jo er steget i takt med deres mange kapitalrejsninger, foreslår Søeberg.

Bavarian Nordics fase 3-forsøg med selskabets RSV-vaccine mod luftvejssygdommen RS-virus for personer på 60 år og opefter nåede ikke alle de primære mål om at forebygge RSV-relateret sygdom i de nedre luftveje.

Derfor skrotter koncernen udviklingen af det profilerede RSV-program, ligesom partnerskabet med Nuance Pharma, der blev indgået sidste år, om udvikling og lancering af vaccinen i Asien ophører.

Link til original artikel (abonnement): https://borsen.dk/nyheder/investor/investorer-onsker-nyt-fokus-i-bavarian-efter-flop?

.\˙ MarketWire

Redaktion25/7 2023 08:36 HanneP 8114226Tak for understregningen Helge. Mange investorer og analytikere glemmer i den aktuelle situation med Bavarian Nordic, hvor almindeligt og hyppigt det er, at dyre lægevidenskabelige forsøg droppes pga manglende effekt eller en dårlig bivirkningsprofil.

F.eks som dette skete for Kodiak Sciences i går med tarcocimab tedromer. Aktien faldt 50%.

https://firstwordpharma.com/story/5763634?aid=5763634

Samme selskab kiksede i februar med tarcocimab i en anden indikation. Her faldt aktien 80%.

https://firstwordpharma.com/story/551100927/7 2023 18:24 ProInvestorNEWS 7114262Det er fem dage siden, at Bavarian Nordic meldte ud, at de dropper udviklingen af en RSV-vaccine. Frustrationen hos mange aktionærer er til at tage og føle på. Ledelsen har været ude i medierne og kommentere. Short-positionerne er steget. Helge Larsen stiller sig i denne opdatering kritisk over for selskabets selvforståelse
27/7 2023 18:42 Cupcake 5114263Er det mon en ny version? Så nemlig en for 3 timer siden...27/7 2023 18:45 ProInvestorNEWS 5114264Det var fejllink i teksten på indlægget i den forrige som du så og likede. Derfor udskiftningen med ny tekst. Videoen er den samme. :−)28/7 2023 14:31 Strøjer 7114282Tak for altid seriøse kommentarer. Men vil dog i dette tilfælde sige at starten af dine kommentarer er lidt for bagkloge.

Jeg mener, at du misser pointen med risk reward på de tunge sager, prostvac og RSV. Hvis de var lykkedes ville det være en sindsyg forbedring af butikken, så ja muligheden måske lille og investeringen stor, men reward var tilsvarende enorm (ikke mindst for de prostvacsyge). Så jeg mener stadig at det var værd at gå efter.

At der så er analytikkere (incl. mig selv), som mente at muligheden var over 50% i RSV tilfældet, er jo ikke PC eller Bavas skyld, men blot vores for positive sind. Var Bava endt alene på rsv scenen, ville det jo have været sygt. Og derfor mener jeg risk reward var ok. Og i det lys syntes jeg at din første del af din video er for negativ.

Ang. Din tese om at ville være det største vaccine selskab, skal du lige huske at deres udmelding er det største vaccine selskab indenfor rejsevacciner. Der er immervæk en forskel. Det er fair nok at sigte efter.

Men ja, vi mangler en klar udmelding om mva-bn er død eller ej. Jeg har i mange år kaldet det et tetrapak model, er kartonen død eller hva? Det vil være rart at vide.

God sommer og tak for dit enorme arbejde i dette forum.28/7 2023 16:14 Helge Larsen/PI-redaktør 7114285Kære Strøjer,

Tusinde tak for de pæne kommentarer omkring mit arbejde på ProInvestor. Dem er jeg meget glad for.

Jeg kan på alle måder sige lige i måde med dine altid seriøse og saglige indlæg. De tilfører sitet kvalitet og højt fagligt niveau.

Med hensyn til at du opfatter, at jeg er lidt for bagklog med hensyn til risk/reward på Prostvac og RSV har jeg følgende kommentarer:


Jeg har i Mioklubben, på de social aktiemedier samt ved mine foredrag i Dansk Aktionærforening på et tidligt tidspunkt i fase 3 udtrykt min stærke tvivl om effekten af Prostvac i monoterapi. Det var jeg ikke alene om. Analytiker Peter Aabo var en af dem som havde samme synspunkt. Endda helt tilbage i 2011. At jeg i videoen fortæller det samme som for 8-9 år siden opfatter jeg ikke som bagklogskab. :−)

Indrømmet at det nok forholder sig anderledes med med mine kommentarer i relation til RSV.

Her har jeg ikke haft nogen mening om muligheden for gode eller dårlige data. Har blot som altid, når jeg snakker om biotek - specielt i podcasten Hansen&Larsen påpeget, at man som investor skal være opmærksom på risikoen for at fase 3 forsøget kunne falde negativt ud. Det gjorde det desværre.

Med hensyn målsætningen om at blive verdens største vaccineselskaber i 2025 er Paul Chaplin mig bekendt citeret for enten at sige "rene" vaccineselskab, eller "rendyrkede" vaccineselskab. Eksemplerne er bla. fra Medwatch og Børsen. F.eks:

https://medwatch.dk/article13422387.ece

"Rejsevacciner" mindes jeg ikke har været nævnt i nogen af citaterne om at blive størst i 2025.

Det med mva-bn er vi to nok ikke de eneste som savner yderligere information omkring. ;−)

Forsat god sommer

Med venlig hilsen

Helge1/8 2023 09:56 ProInvestorNEWS 1114316Bavarian får skåret stor luns af kursmålet af Danske Bank efter forlist RSV-vaccine

1/8 09:55

Bavarian Nordic har fået kappet næsten 30 pct. af kursmålet hos Danske Bank, efter at vaccineproducenten i forrige weekend droppede sit udviklingsprogram for en vaccine mod RS-virus efter et fejlslagent fase 3-studie.

- Det forfejlede fase 3-studie med RSV-vaccinen er en væsentlig skuffelse, og markedstilliden vil være noget tid om at komme igen, skriver analytiker Thomas Bowers fra Danske Bank i en kommentar.

Med RSV-vaccinen bag sig kan Bavarian nu i stedet fokusere på at øge sit salg og pengestrømmene. Kommunikationen heromkring skal dog forbedres.

- Selskabet kan nu fokusere på salgsvækst og pengestrømmene fra sine kommercielle vacciner, men vi vurderer, at klar kommunikation om prioriteringen mellem pengestrømmene og potentielt store forskningsprojekter i fremtiden er nødvendigt, skriver Thomas Bowers.

Kursmålet er skåret til 300 kr. fra 425 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

RSV-vaccinen fra Bavarian Nordic nåede ikke alle sine primære endemål i det store fase 3-studie, og derfor er hele udviklingsprogrammet blevet lagt på hylden, ligesom partnerskabet med Nuance Pharma om udvikling og lancering af vaccinen i Asien, der blev indgået sidste år, er blevet droppet.

- Det er en stor skuffelse for os. Det skal vi ikke lægge skjul på. RSV var en stor mulighed for os, og det her var selvfølgelig et uventet resultat, sagde Henrik Juuel, der er finansdirektør hos Bavarian Nordic, til MarketWire efter offentliggørelsen af nyheden.

Og det har det også været for investorerne, der har sendt Bavarian-aktien kraftigt ned siden det droppede studie.

Og præcis derfor er det ifølge Thomas Bowers fra Danske Bank nu afgørende, at Bavarian Nordic-ledelsen går efter klar kommunikation og fokus på generering af pengestrømme fra den eksisterende portefølje og partnerskaber i tilfælde af større forsknings- og udviklingsprojekter, der samtidig også skal prioriteres hårdt fremover, hvis det ikke skal gå yderligere ud over investortilliden.

Tirsdag falder Bavarian-aktien med 1,0 pct. til 143,90 kr. Siden nyheden om den droppede RSV-vaccine er aktien faldet med 24,4 pct.

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT