Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solar A/S


116683 AleksanderG 12/11 2023 14:11
8
Oversigt

? Solar A/S: Aktiekursens gåde fortsætter - Hvad siger seneste meddelelse? ?

Kære investorer og analytikere,

Solar A/S fortsætter med at holde os på tæerne. Seneste meddelelse fra CEO Jens Andersen fastholder forventningerne til 2023, med en omsætning på DKK 13.500 mio. og EBITDA på DKK 900 mio. Men hvorfor forbliver aktiekursen ude af trit med virksomhedens robuste præstation? Aktiekursen virker til fuldstændig at have tabt momentum, og jeg har en fornemmelse af, at flere ikke tør røre den i disse tider - på trods af de har en glimrende forretning med fremragende overskud.

➡️ Klar Kurs, Men Hvorfor Faldet?
CEO nævner stram omkostningsstyring, procesforbedringer og personalenedskæringer som fortsætter, og resultatet for 3. kvartal er på niveau med forventningerne. Hvad ser markedet, som vi overser?

Salg af varmepumper i Danmark er eneste negative afvigelse. Hvordan påvirker denne faktor markedets vurdering af Solar's fremtidige indtjening?

➡️ Nyt Lager og Strategisk Beslutning:
Solar planlægger et nyt, moderne lager i Sverige med investeringer på netto DKK 400 mio. Hvordan vil denne strategiske beslutning påvirke virksomhedens langsigtede position og rentabilitet?

Hvordan fortolker vi investeringen i et nyt lager midt i markedets turbulens og geopolitiske usikkerheder?

➡️ Forventninger til 2023:
Forventninger til omsætningen er genbekræftet, men med negativ vækst i 2. halvår. Hvordan vil Solar navigere gennem dette, og hvordan påvirker det aktiekursen?

Forventninger til EBITDA forbliver uændrede. Hvordan vil virksomheden håndtere eventuelle udfordringer og muligheder i den nærmeste fremtid?

➡️ Geopolitisk og Makroøkonomisk Usikkerhed:
Med øget usikkerhed i markedet - hvordan ser Solar A/S på den nærmeste fremtid, og hvad er deres tilpasningsstrategi?

Er den øgede usikkerhed årsagen til, at markedet forbliver forsigtigt, eller er der andre faktorer på spil?

Lad os sammen udforske disse spørgsmål og dele vores tanker. Hvordan vurderer I Solar A/S' fremtid og aktiekursudvikling baseret på seneste meddelelse?



12/11 2023 15:02 Methmann 8116684



Jeg har løbende købt ind i Solar sådan cirka siden nytår. Og det er nu, min anden største position efter Novo self ;D
Jeg tror på at det er en god forretning i længden, og at de er fornuftigt drevet.

Byggeriet halter rigtig meget for tiden, pga usikkerhed. Og det har trukket Solar med ned. Det er ikke fordi Solar gør det skidt. Men hele den sektor halter rigtig meget. Se bare Huscompagniet, den virker ret bundløs.

Men når de mørke skyer fortrækker sig, og der kommer gang i byggeriet igen. Burde det blive godt igen, og så kunne man håbe på, at Solar skal installere varmepumper og solceller, i den grønne omstillingsnavn.
(Det er hvad JEG tror :−) )

Disclaimer, dette er ikke en anbefaling, det er mine tanker og det jeg tror på.



13/11 2023 09:42 AleksanderG 3116689



Tak for responsen :)
Det er også min anden største position efter Novo efterhånden. Jeg forstår usikkerheden, men faktum er jo, at de stadig er i gang med at levere deres næstbedste resultat nogensinde - under disse volatile samt usikre tider. Der er da umiddelbart ikke plads til meget yderligere fald med denne indtjening. Jeg tror, at hvis et enkelt børshus mere begynder at følge den med analyser og kursmål, at den kan få luft under vingerne igen. Lige pt virker det dog til, at markedets magneter skubber investorerne væk fra Solar.



13/11 2023 09:48 Methmann 4116690



Vi er helt enige :−)
De gør det rigtigt godt, de tilhører bare en for tiden upopulær sektor. Men der skal nok komme gang i byggeriet og den grønne omstilling igen :−)



13/11 2023 12:56 Hyst 5116692



Q3 var jo ikke videre imponerende. Så spørgsmålet er vel om de nu også er så god til omkostningsstyring som de siger?

Net profit for the perioden:

Q3 2023 71 Q3 2022 176

For den langsigtede er det måske et godt tidspunkt.





13/11 2023 13:02 AleksanderG 4116693



Tak for indslaget!
Men den tilbagegang har vel været ventet siden starten af året? Og der handlede den til en noget anden kurs end nu. Jeg ved ikke om der er noget jeg overser.



TRÅDOVERSIGT