Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted: Ekstrem nedtur får konsekvenser for CFO og COO


116698 ProInvestorNEWS 14/11 2023 09:12
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Ørsted har haft en katastrofal nedtur i 2023 og det får nu konsekvenser. CFO og COO fyres, men er det hele løsningen eller udtryk for magtkampens styrkeforhold?


Ørsted har haft en katastrofal udvikling og nedtur i 2023
Investorerne har ventet på Ørsteds organisatoriske svar og mon ikke en betydelig del har (for)ventet, at Mads Nipper var i overhængende fare for at blive fyret
Sådan blev(bliver) det ikke - i hvert fald ikke i første omgang
CFO Daniel Lerup og COO Richard Hunter, har forladt Ørsted

Første del af en meget stor oprydning

Ørsted skifter vindretning. De reber havvingerne, og er tvunget til at omstille sig. Dagens organisatoriske ændringer er formentlig kun starten på en større ændring, som uundgåeligt også må indbefatte at omkostningsniveauet generelt skal sænkes, og at personalereduktioner bredere uundgåelige.



14/11 2023 09:41 B35 1116700



Renterne har været hårde ved alle projekter, også energi fremstillinger!
Pas endelig på, ikke at lægge Ørsted for tidligt i graven! :−))

https://www.reuters.com/sustainability/climate-energy/white-house-says-orsted-remains-committed-us-offshore-wind-2023-11-06/



14/11 2023 13:02 Helge Larsen/PI-redaktør 0116705



Citi: Markedet bør tage vel imod Ørsteds udskiftning i ledelsen

14/11 10:05

Ørsteds beslutning om af afskedige selskabets finansdirektør og driftsdirektør bør blive budt velkommen af markedet.

Det vurderer Jenny Ping, der er analytiker hos Citi.

- Markedet bør byde en ændring i ledelsen velkommen på grund af flere tidligere skuffelser og en faldende aktiekurs, skriver hun i ifølge Bloomberg.

Hun tilføjer dog, at det også vil skabe usikkerhed.

Ørsted har tirsdag morgen meddelet, at finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter fratræder med øjeblikkelig virkning, og at jagten på deres afløsere nu er i gang.

Det kommer i kølvandet af regnskabet for tredje kvartal, hvor Ørsted annoncerede hensættelser for mere end 28 mia. kr. samt potentielle nedskrivninger i fjerde kvartal for op til 11 mia. kr. - betragteligt mere end de 16 mia. kr., som tidligere var blevet nævnt som en mulighed.

Hos Morgan Stanley vurderer analytiker Robert Pulleyn at der fremadrettet vil være fokus på, hvad en ny finansdirektør vil betyde for mulighederne for, at Ørsted gennemfører en kapitalrejsning.

Ørsted-aktien steg fra start tirsdag mere end 2 pct. Luften er dog efterfølgende gået af ballonen, og aktien ligger 0,4 pct. lavere i 291,10 kr. efter 45 minutters handel.


.\˙ MarketWire



14/11 2023 09:50 ProInvestorNEWS 0116701



Ørsted afskediger finans- og driftsdirektør: "Brug for andre kompetencer"

14/11 08:25

Det danske energiselskab Ørsted, som for nyligt foretog milliardnedskrivninger og skrinlagde havmølleprojekter i USA, skifter ud i koncernledelsen, hvor finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter fratræder med øjeblikkelig varsel.
Det sker "efter gensidig aftale", meddeler Ørsted tirsdag morgen.
- Ligesom resten af branchen oplever Ørsted udfordrende og ustabile markedsforhold. Derfor er bestyrelsen og jeg blevet enige med vores nuværende koncernøkonomidirektør og koncerndriftsdirektør om, at vi har brug for nye og anderledes kompetencer til at lede økonomi- og EPC & Operations-funktionerne for at understøtte Ørsteds videre rejse, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, i meddelelsen.
Daniel Lerup tiltrådte som finansdirektør hos Ørsted efter en intern rekruttering i april 2022, mens Richard Hunter blev ansat i juni 2021.
Ørsted har indledt en proces med at finde afløsere, og forventer at afslutte den proces så hurtigt som muligt i 2024. I mellemtiden er der udpeget midlertidige afløsere.
Rasmus Errboe, der er chef for aktiviteterne i Europa, er udpeget som midlertidig finansdirektør og medlem af direktionen, mens Andrew Brown, som er medlem af Ørsteds bestyrelse, indtræder som midlertidig driftsdirektør og medlem af koncernledelsen.
- Sammen med økonomifunktionen og koncernledelsen kommer Rasmus Errboe til at stå i spidsen for Ørsteds arbejde med at understøtte sin kapitalstruktur og sit langsigtede fokus på at fastholde sin kreditvurdering, skriver Ørsted.
I forhold til Andrew Brown oplyses det, at han sammen med EPC & Operations-teamet skal sikre et fortsat fokus på at håndtere leveringen af selskabets EPC-projekter og samtidig "yderligere fremme og implementere en styrket strategi for projektledelse og forsyningskæde, så den afspejler den forventede udvikling i branchen".
Ledelsesændringerne ændrer ikke Ørsteds udmeldte finansielle forventninger til 2023.
.\˙ MarketWire



14/11 2023 10:02 Aps invest 2116702



Vel også på tide at vise handling.....der skal ryddes op, så de kan få gang i butikken igen.



15/11 2023 07:38 ProInvestorNEWS 1116720



Ørsteds placering af ansvar genopretter ikke tilliden her og nu
14.11.2023 14.06 • MarketWire •
Ørsteds farvel til to medlemmer af koncernledelsen er her og nu ikke nok til at genoprette tilliden til energiselskabet, vurderer investorer over for Finans.

Tilliden er røget efter de seneste måneders store nedskrivninger på amerikanske vindmølleprojekter. Milliardnedskrivningerne blev annonceret, selv om selskabets ledelse tilbage på en kapitalmarkedsdag i juni ellers havde gydet olie på vandene, da den blev konfronteret med adskillige investorers bekymringer over projekterne i USA.

- Den seneste voldsomme nedskrivning var ikke nogen god melding. Det skal ses i lyset af, at investorerne allerede mistede tilliden efter kapitalmarkedsdagen. At man så følger det op med en negativ overraskelse af så stor karakter koster virkelig på tilliden. Så det lå i kortene, at der skulle ske noget, siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Akademikerpension til Finans.

Ørsted annoncerede tirsdag morgen, at finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter fratræder med øjeblikkelig virkning. Det sker "efter gensidig aftale", lyder det i fondsbørsmeddelelsen, der peger på, at der er behov for nye og anderledes kompetencer.

- Jeg kan ikke læse det anderledes, end at der skal placeres et ansvar. Der sendes et signal, og det er en meget markant udmelding. Hvis Mads Nipper (topchef, red.) også var røget, så var der jo ikke nogen tilbage på broen.

- Om det er nok til at genoprette tilliden? Det er nok lige tidligt nok at sige, vurderer Anders Schelde.

Heller ikke aktiechef i Artha Kapitalforvaltning Lars Hytting mener endnu, at Ørsted med dagens udmelding er der, hvor tilliden til selskabet er genoprettet.

Aktien stiger dog tirsdag 0,7 pct. til 294,30 kr.

Link til originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE16601588/investorer-om-direktoerexit-i-oersted-aben-skal-placeres/

.\˙ MarketWire



15/11 2023 07:57 Esset 1116722



Tror det er som i fodbold, når de taber udskifter de træneren, det gør ikke nødvendigvis holdet bedre.
Det er selvfølgelig også underordnet når bare investorerne køber den. Tror på at Orsted kommer med omkring 200, det der lige skeer nu er, dead cat bounce. Og ja, dem der læser mellem linjerne, jeg har solgt orsted og købt ambu og matas.
God jul.



TRÅDOVERSIGT