Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unter siege ....


12147 Tiganello 26/5 2009 17:36
Oversigt

Man kan vist rolig sige, at GES er kommet under kraftig beskydning her dagen før "closing" (hvis de altså har tænkt sig at overholde deadline denne gang - bum, bum ...). Som det har være i gennem længere tid, så er det igen ENS, der fører an i tæppebombningen. Er der nogen (det er der sikkert ...), der
1) har styr på, hvor mange de har solgt siden genf. ?
2) har et bud på, hvor mange de skal af med ?
3) har en idé om, hvorvidt det er egenbeholdning eller for "nogen", de sælger.

Det virker ikke umiddelbart som den mest elegante måde at sælge på, hvis man vil ha' mest mulig for "varen" - men de er måske ligeglade ...

Mvh. Tiganello



26/5 2009 17:50 stengård 012148



HusTA'eren mener at det er en reaktion på toppen af en trendkanal...

Jeg tror ikke at der er meget tvivl om at man får lavet Closing i morgen. Det bliver spændende om der så bliver oplyst flere detaljer omkring aftalens indhold.
Med en lukket aftale er de usikkerhedspunkter der måtte kunne være tilbage vel banket eftertrykkeligt i jorden - og så har jeg svært ved at se begrundelsen for at handle den under indre værdi der (renset for Goodwill) ligger vel omkring kurs 38-40...



26/5 2009 21:43 HRmunk 012164



Det bliver spændende at se, hvorledes Greentech ser ud når vi når frem til at Monte Grighine, Minerva Messina og Cagliari ll er færdige og i produktion.

Hvad bliver Greentechs omsætning og resultat.
Hvad bliver gælden og cash flowet.

Og ikke mindst, hvor megen likviditet har Greentech når projekterne er færdigopførte og belånte. Altså hvor megen likviditet er der tilbage til den tid og hvad bliver cash flowet her efter så vi får en ide om hvilket tempo Greentech kan gå frem i fremadrettet.

Synes det er dejligt at der bliver regnet på det. Har ikke selv regnet på det i den her omgang. Helt ærligt fordi jeg er lidt træt af at oplysningerne meddelelse til meddelelse ind imellem virker selvmodsigende. Håber det bliver bedre...



27/5 2009 13:39 HenryAS 012213



Hvis man kigger på 2010 - 2012 hvor aftalen med EDF N. løber og man antager de kan nå 150 MW opstillet årligt i Italien - hvor GES efterfølgende ejer 50% kan man vel et slag på tasken beregne en årlig værdiskabelse for GES på ca 15 kr pr aktie, forskellen mellem opførelses omkostninger og endelig handelsværdi på parkerne når disse er fuldt op at køre.

Hertil kommer den årlige brutto el produktions indtægt for 2009 3,31 kr og 2010 7,18 kr som TDAE regnede sig frem til forleden.

Og min tro er stærk nu på GES i og med samarbejdet med EDF N.



27/5 2009 13:47 butterboy 012214



Den "closing" der skal finde sted i dag - sker det automatisk med mindre en af parterne reagerer? Vil der mon komme pressemeddelelse ud?



27/5 2009 17:43 collersteen 012237



Så kom aftalen helt på plads..... midt i al Genmab-halløjet.

Greentech Energy Systems A/S Selskabsmeddelelse Closing af aftale mellem Greentech og EDF Energies Nouvelles
Herlev, 27. maj 2009


Selskabsmeddelelse nr. 17/2009


Closing af aftale mellem Greentech Energy Systems A/S og EDF Energies Nouvelles

I forlængelse af Selskabsmeddelelse nr. 14/2009 kan det oplyses, at der d.d. er
gennemført Closing af aftalen mellem EDF Energies Nouvelles og Greentech Energy
Systems A/S, og den korresponderende købesum er deponeret.

Den endelige overførsel af aktier samt frigivelse af købesum og deponering til
færdiggørelsen af projektet afventer formel registrering i selskabsregistret i
Italien.



Med venlig hilsen

Bestyrelsen


For yderligere information:
Bestyrelsesformand Svend Sigaard, tlf.: 23 68 24 02



27/5 2009 18:19 oneofakind 012252



Den endelige overførsel af aktier samt frigivelse af købesum og deponering til færdiggørelsen af projektet afventer formel registrering i selskabsregistret i

Italien, skriver selskab.

Midt i glæden/tilfredsheden med at aftalen overholdes og tidsfristen overholdes.. undrer jeg mig over hvilke aktier der er tale om...?

Er betalingen på de 65 m Euro delvist i form af aktier???

mvh.,



27/5 2009 18:21 oneofakind 012254



Hmm hov! Nu er der pludselig omsat 522 k Greenteck aktier!
Er det salg af GES aktier til energiselskabet????
Jeg må sgu se at få adgang til sådanne informationer.. på en eller anden måde!
mvh.



27/5 2009 18:29 collersteen 012258



Det må være aktierne i det lokale projektselskab som ejer MG-projektet og som GES jo har været 100% ejer af indtil nu.


Iøvrigt må denne closing vel også være et tegn på at bestyrelseskuppet i hvert fald ikke har fået EDF til at løbe skrigende bort med det samme....



27/5 2009 21:40 Kenddinvare 012281



I dagens handel var ENS kun meget lidt på banen (da kursen lige skulle ned og teste 22,8). De vigtige spillere på købersiden var Sydbank og DDB (også da den brød blokken på 23,3 efter melding om afslutning af handel). Denne blok var sat af de to Credit'er så der hele tiden stod 2-6.000 stk. men mange flere skjulte.
Omkring handel indtil i dag gå ind på CHjorts blog og download regneark. Den kan ved nærlæsning give lidt ideer om tvangssalg.

Omkring omsætning har jeg selv forsøgt med et regneark på bloggen.
Det mangler dog endnu polske og tilkøbte projekter (vil meget gerne have input fra andre), men giver ud fra tilgængelige oplysninger og gæt dog en ide om hvordan udviklingen kan gå og har den fordel at man kan indsætte sine egne bud.
Der er kun kommet et enkelt rettelsesforslag endnu nemlig at Cagliari II ved færdiggørelse bør sættes til 230 mio. kr og ikke 280 mio.
Bemærk at der hurtigt ses et stort likviditetsoverskud som der næsten ikke spises af selv under de første konstruktioner, da der hele tiden frigøres penge fra lån, salg af 50% til EDF EN og frigørelse af midler GES selv har lagt i projekterne allerede.

Henry har en beregning på at 150 nye MW. i Italien pr år (og det er lidt i underkanten af hvad pipeline giver mulighed for vil svare til en årlig værdiskabelse i GES på 15 kr. pr aktie. Kan den ikke komme frem på skærmen? og har du tal for hvad 100 nye MW. i Polen pr år vil give på aktien ?

Enig med Coller om de aktier der er nævnt i meddelelsen. Handelsafslutningen viser dels at der ikke kom "uventede" tekniske vanskeligheder som kunne sætte situationen langt tilbage og dels at EDF EN stadig er tilfreds med deres deal og at de to selskaber nu er partnere ikke modparter.
Når kursen så kun reagerede med et midlertidigt hop hænger det vel sammen med at et positivt udfald har været 90-99% indregnet, at der er frygt for at der stadig er store portioner på tvang og at markedet stadig er usikre på om der er et eller andet skjult og i hvert fald vil afvente kvartalsregnskabet. Hvad de og vi så vil se efter her fortjener vel en særskilt debat.



27/5 2009 23:37 JCBN 012289



Det syntes jeg godt nok lyder langt ude. Kanon indlæg. Men det virker for mig underligt at det skulle være indregnet i kursen.

Hele problemet var jo usikkerheden omkring reaktionen fra franskmændene omkring udskiftningen af bestyrelsen. Nu er case closed, så burde kursen da alt andet lige stige stille og roligt. Hvis ik, så fatter jeg da ingenting... men det er nok det som er galt :)



28/5 2009 01:15 Kenddinvare 012294



En stille og rolig stigning i aktieverdenen er ikke lineær og kan sagtens omfatte mindre perioder med pil nedad.
Det er det der på graferne (efterføgende) vises med kanaler.
GES ligger som det ses på debattens TA-side i en klar opadgående kanal og den er med dagens melding og reaktion blevet bekræftet til at vise udviklingen et stykke tid fremover. Da stigningen er ret stor vil kanalen allerede om 2 måneder være oppe ved 35-40.

Helt aktuelt har vi den seneste uge bevæget os inden for et såkaldt trekantmønster inden for denne kanal. En fortsættelse af dette mindre mønster i dag ville ses som at kursen bevægede sig inden for området 22,8-24 og det så indtil selskabsmeddelelsen ud til præcis at blive tilfældet. Et brud på dette mønster ville af mange af de som handler aktien blive opfattet som et signal der kunne give et større ryk i den retning. Bruddet i dag opad var dog så kortvarigt så nogen sikkert vil diskutere om det var ægte eller falsk bruddet kan i morgen bekræftes ved en kurs på 23,7 og derover på et tidspunkt, men derfor kan kursen alligevel godt sive noget nedad som følge af diverse handelsspekulationer. Den kan selvfølgelig også gå kraftigt op.



28/5 2009 01:28 JCBN 012295



Takker for svaret.

Købte selv i kurs 25, så er nok lidt biased, håber det bedste, og jeg købte med henblik på god respons når aftalen blev confirmed. Da der så ik er kommet noget respons, bliver jeg da nervøs, og begynder at undre mig over om jeg har misset et eller andet.



TRÅDOVERSIGT