Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Halvårsregnskab fra EDF EN


15954 collersteen 29/7 2009 12:37
Oversigt

Her til morgen er der kommet halvårsregnskab fra EDF EN, som jo købte sig ind i Greentech Energy Systems' Monte Grighine projekt.
Der er webcast her kl.11, hvis der skulle være andre no-lifes derude der vil være med på en lytter.
http://www.edf-energies-nouvelles.com/english/index_gb.asp


I første omgang er der flg. omtale af Greentech i meddelelsen:

Commenting on this performance, Pâris Mouratoglou, Chairman of the Board of Directors, stated:

"The beginning of 2009 marked a strong acceleration in EDF EN’s photovoltaic segment. Close to 100 MWp in projects were launched during the first half, including several large-capacity solar farms in France, Spain and Canada. We are already ahead of our 2009 objectives in this segment. As we announced a year ago, the solar segment has become the second engine of EDF EN’s growth alongside wind energy, the potential of which remains intact.

During the first half of the year, EDF EN was able to seize the opportunities arising from current economic conditions. Thanks to our strong position in the market, our financial discipline and our reactivity, we have been able to enter into a high-quality strategic partnership with Danish developer Greentech and to seize excellent opportunities to purchase turbines.

Lastly, we recently signed an attractive strategic partnership agreement with First Solar, the world leader in thin-film solar panels, to set up a plant in France dedicated to EDF EN, providing us with a competitive sourcing channel for our solar projects in France.”


"Hele" regnskabet: http://www.edf-energies-nouvelles.com/admin/upload/publication/Etats%20Financiers%20EDF%20EN_S1_09_ENG.pdf



29/7 2009 12:44 collersteen 015955



Lige et par tal så man kan se hvilken størrelse EDF EN er...
Det er halvårstal.

Revenues 33,7% op fra €309.6 mln i 1H 2008 til €413.8 mln i 1H2009
EBITDA: up 64.6% to €140.2 million

Net income, Group share: up 53.7% to €41.8 million

Objectives confirmed:
2009 EBITDA: between €280 and €300 million
Installed capacity at year-end 2012: 4,000 MW net including 500 MWp in solar capacity



29/7 2009 13:09 collersteen 015958



Jeg kan ikke lige finde præsentationen i pdf-form på hjemmesiden endnu, men logger man ind på webcastet kan man se den.
Slide 10 vedr. Highlight i Europa står Acquisition: Greentech under "Good news"

Slide 11 vedr. udelukkende Greentech:
Udover de allerede kendte tal i aftalen står der
"Top quality pipeline".... !!!
"A unique opportunity, a strong growth potential for the medium and long term"

Slide 26 vedr. "project finance"

Since 1st jan 2009:
€498 mln euro secured
€432 in due diligence/documentation phase

Conditions globally stabilized:
- Increase in banking spreads to a great extent offset by lower interest rates.
- Levearage 80/20
- Maturity of debt in line with tenors of Feed-in tariffs and PPA

Slight signs of improvement on the project finance market.


Præsentationen kan nok findes her før eller siden:
http://www.edf-energies-nouvelles.com/english/investisseurs_english/investisseurs_publications_financieres.htm



29/7 2009 15:42 collersteen 015964



Her er lige de noter jeg fik skrevet ned....
Webcastet skulle blive tilgængeligt på nettet senere - der er lidt om Greentech til allersidst i Q&A....

Det vigtigste jeg fik fat i var at man så 90-100mln euro i finansiering på Monte Grighine og at det skulle falde (helt?) på plads i slutningen af august. Efter præsentationen sidder man med et indtryk af at EDF er rimelig konservative og ikke vil melde mere ud end de kan holde. (det kom bl.a. frem ifm. spørgsmål til deres guidance.... og i gennemgangen af deres forretning og ageren igennem finanskrisen)
Jeg vil derfor tro at man kan sætte sin lid til at den finansiering langt om længe er ret tæt på at falde endeligt på plads.

Jeg spurgte til deres fremtidige forventninger til Greentech samarbejdet, men det kom der ikke noget helt konkrete svar ud af. De var lidt kølne pt. mht. økonomien i de polske projekter, men det virkede klart som et mere "midlertidigt problem". Det har nok en hel del at gøre med valutakursen pt.
Der var 1 Polsk og 1 Italiensk projekt der var "well advanced" i udviklingen og han nævte kort 50-60mw var på vej i Italien i den nære fremtid. Såvidt jeg lige forstod det. Jeg skal lige have genhørt det en gang senere idag.

Ellers var det primære indtryk at de fandt at Greentech-købet var godt og det blev understreget flere gange at de fik det billigt pga. Greentechs situation. Bl.a. har de indtægsført 20mln euro i "badwill" fra købet. Det passer også nogenlunde med den nedskrivning som Greentech har snakket om selv.
Deres legal/finance/techinical teams havde alle gennemført en "high quality" due diligence på Greentech dealen og det så godt ud....

Indenfor Project finance er der "acceptable conditions" pt. og de har stadig adgang til markederne. Som nævnt har de lukket 498 mioeur i 1H og har 432 mio i den sidste afgørende phase.

Endelig snakkede de lidt om de muligheder der var for at lave andre opkøb. Det var ikke så mange for sælgerne var øjensynligt ikke interessede i at gå så langt ned i pris som EDF vil have for at det er værdiskabende for dem ift. organisk vækst. (de har en pipeline i nærheden af 15000 mw mener jeg.... så der er nok at tage af)

Der var en hel del snak om møllepriser, hvilket nok er interessant for troldmanden. De havde lavet et par gode billige køb det seneste stykke tid. Der blev nævnt 270mw GE møller i nordamerika og 74mw møller fra Vestas til Bonorva projektet (det GES skippede) on "very lucrative terms".... Det lød nu dog mest som om at det var møller de kunne købe på 2nd hand markedet. Dvs. pga. andre developers problemer og ikke pga. udsalg fra mølleproducenterne. (har det kunnet få møllerne til Bonorva på very lucrative terms kan det måske forklare hvorfor de gik videre med det og greentech ikke gjorde.... (hvis man iøvrigt ser bort fra GES's stigende finansproblemer på det tidspunkt)

Derudover blev det nævnt at man kunne få alle de møller man ville nu til umiddelbar levering... og til meget gode priser. 12mdr frem var de knapt så gode og 24mdr frem var de "høje". Dvs. det vil nok umiddelbart sige 2008-priser, som er ca. 25-30% højere end 2004 priserne. Han sagde endvidere at man pt. så "2006" priser..... og man var på vej mod 2005priser.

Endelig sagde man også at man IKKE er interesserede i møller fra Tier2 producenter.... så man ville ikke kommentere på prisforskelle mellem Tier1 og Tier2. Han sagde bl.a. at de ikke ville risikere at sende deres egne maintenance folk op i møller som de vurderede var IKKE "safe enough" !!! (altså om Tier2)

Selv er de afventende mht. at indgå mølleaftaler pt.... de vil lige se hvordan priserne udvikler sig. Det er ikke så stort gennemsigtighed i priserne pt., da der ikke er særlig mange transaktioner. Dermed er det svært at fastlægge et prisniveau på møllerne.

Det var lige kort hvad jeg hurtigt har skrevet ned. Som sagt er den del om møllepriser som nok vil være interessant for nogle....
Endelig var der lidt interessant om vindmøllesituationen i Texas... hvor der er nogle der har brændt fingrene gevaldigt pga. stærkt faldende spotpriser...som gave en god forrentning de første 6-15mdr.... men derefter er der ikke engang nok til at servicere lånene.....

Men bottom line..... MG-finansiering tror jeg nu er meget nært forestående. I værste fald er det nok en måneds vi skal vente.
Men okay, nu har vi jo ventet så længe... så 1måned mere kan vi nok godt klare.






29/7 2009 16:16 Hegu 015965



Tak for rigtig god info.

Med venlig hilsen

Hegu



29/7 2009 17:56 JCBN 015967



Tak Coller, super.



29/7 2009 22:40 troldmanden 015989



Tak for godt resume coller.

Det er jo ret interessant at høre disse detaljer fra den nye store partner som reelt er med til at trække finansieringen igennem. Så når nu de offentligt siger ultimo august så tror jeg faktisk på det. Så forhåbenligt har de indenfor ca 30 dage 50 mio euro ekstra på bogen....

Også ret interessant at de nævner der er 50-60MW på vej i Italien. For det svare jo til Cadau 3 og Brindisi. Og det vil altså være ret godt ENDELIGT at få gang i flere nye projekter for derved at udvide pipelinen.

Måske journalisterne skulle til at se lidt nærmer på hvad det er EDF reelt siger. Det her er jo ekstern validering af ges på højeste plan.....

Nu når de ikke vil købe tier 2 vindmøller så er jeg overrasket over de har købt den meet uprøvede teknologi bag Clipper. Det er helt ny teknologi ala V90. Så risikoen er bestemt højere for disse møller. Og Clipper har da også allerede været ignnem et stort retrofit program.

Med EDFs rammeaftale med Vestas så er der måske håb forude for en række V112ér



29/7 2009 23:07 doodha 015991



Strengt taget er der vel tale om to forskellige ting:
1. Lånet fra den franske storbank Natixis og syndikeringsprocessen i denne forbindelse
2. og så pengene fra den store franske partner, EDF.

Men selvfølgelig hænger det sammen. Partnerskabsaftalen med EDF muliggør givetvis bedre vilkår for det store lån hos Natixis.

1) KAN falde på plads, inden pengene fra 2) udbetales.

Vi får se...



29/7 2009 23:01 stengård 015990



kanongodt indlæg og relevant info Collersteen... man bliver jo helt blød om hjertet :)

Hvis elelrs jeg hører rigtigt så regner man med at kreditten er operativ i slutningen af august - det vil sige at der kan trækkes på den der. I den forbindelse er det iøvrigt væsentligt at huske at GES har lagt ud for en stor del af momsbetalingen - således at der reelt er tale om at man får cirka 60 millioner ud af de 100 som jeg tror det bliver...



29/7 2009 23:42 collersteen 015996



Ifm. Project Finance sliden (side 26 tror jeg det var) hører jeg det også som at de "kun" har set deres renteomk. stige med 50-70bps efter finanskrisen... ift. før. Det er som sagt så blevet mere end udlignet af det generelle rentefald. Og de holder fokus på at sikre lang løbetid på aftalerne og lader sig ikke friste af kortsigtet aftaler der skal refinansieres efter et par år eller 5.

Det hjælper også at have EDF i ryggen siger de.

Alt i alt ret god info det hele. Nu kan vi så kun vente på at aftalen lukkes og Greentech melder ud om vilkårene. Da vil vi så også kunne se om der en effekt på rentemarginalen som følge af samarbejdet med EDF. Det kunne være en rar lille bonus ift. den fire sale pris på MG.




29/7 2009 23:51 stengård 015998



the usual banks for EDF EN er iøvrigt bl.a CreditLyonnaise (nu Calyon) Deutsche Bank, RaboBank, Fortis - og hvis det er dem som lånet nu skal syndikeres med istedet for de italienske banker der oprindeligt var en del af Natixis's setup - så tror det går betydeligt glattere igennem



29/7 2009 23:26 collersteen 015994



Nu har jeg lige haft lejlighed til at genlytte Q&A sessionen fra webcastet, som man som nævnt kan finde her:
http://www.edf-energies-nouvelles.com/english/investisseurs_english/investisseurs_publications_financieres.htm

Desværre er det sådan et man ikke kan spole i Q&A-delen i webcastet, så man skal folde ørerne ud, hvis man ikke vil misse noget uden at skulle høre det hele igen. Den 1.del af præsentationen kan man selv navigere rundt i vha. de forskellige slides.

Nåh, men tilbage til Q&A.
Ca. ved 1:37 (1time37min) inde i webcastet er der lidt spgm. til Monte Grighine. Det første går på kommisionering, construction og financing. Der bliver sagt flg. : "it's moving along satisfactory" "commisioning before the end of the year"
Og så er der vel nærmest en lille "opjustering" ift. hvad jeg fik skrevet første gang mht. financing:
"We have asked them to negotiate it.... we've helped them in the process"
"We hope to close it by the 3rd of August"... hvilket senere bliver omformuleret til "close it between the 3rd and the 16th" (16th er jeg ikke 200% sikker på. Jeg var lidt euforisk :))
Alle bankerne i syndikeringen kommer fra deres "pool of banks" og der sluttes af med flg.: "Overall, the agreement should be set up by the end of august" (det må man vel så forstå som udbetaling?... når nu aftalen bliver lukket 3.-16.aug)

Omkring projektudviklingen siger de at "there is a good 50-60mw project in Italy".... Det må så være det han lidt tidligere har omtalt som "well advanced"


Her er lige et par tider for øvrige (evt.) interessante steder i Q&A.

1:07 er der et par minutter om den problematik i Texas.... med udgangspunkt i FPL's regnskab den anden dag.

1:14 og 1:16 er der lidt om turbinepriser og markedet for vindmøller i det hele taget. Husk på at der også er noget om dette i selve præsentationen.

1:15 er der lige kort noget om badwill ifm. Greentech købet. Man køber noget for 13mio eur der har en bogført værdi på 33mio.

1:19 taler han en del om de opkøbsmuligheder der er i markedet pt. Det er faktisk lidt interessant.

Nåh, det blev da en noget sjovere dag lige pludseligt!!!!

Fortsat god aften.

Disclaimer: Alt er naturligvis med forbehold for at jeg skulle have hørt forkert... eller at simultantolkene skulle være på stoffer.... :)
Ingen af delene vil jeg umiddelbart tro er sande... nu her efter 2. gennemlytning. Evt. Frankofiler kan jo fornøje sig med den originale franske udgave.



29/7 2009 23:39 stengård 015995



det med den 3. august passer tres bien avec the french connection... men om det så offentliggøres samme dag ? tjah - hvis nu den nye bestyrelse skal forsøge at legitimere at den skal have 30 millioner kroner af vores penge med support af Überfjolset Jens Erik Høst fra SmallBrainDanmark - der ikke føler sig for fin til at uddele af de gamle aktionærers midler - så kan man jo ikke have at der kommer meddelelse ud om at man takket være ledelsen og den GAMLE bestyrelses indsats nu har fået gennemført den finansiering som de initierede....




29/7 2009 23:50 doodha 015997



Jeg havde egentlig forstået det sådan, at vi med dette nye forum holdt op med den gang fnidder, som du - af alle - kører frem med.

Det er gylle, Stengård. Hold op med det! Vi har forstået, at du ikke kan lide manden. Så slut med det!



30/7 2009 10:30 stengård 016032



point taken - doodha, omend min holdning til JEH intet har med personfnidder at gøre, det er resultatet af hans optræden overfor GF'en...og så det faktum at han nu er godt i gang med at smide et større millionbeløb (også dine og mine penge) efter en bestyrelse som "præmie" for .... hvad ? Og udover den vennetjeneste som er det i lodret strid med Governance anbefalingerne fra Nørby Udvalget,

Nå - men tilbage til GES - så er der lidt problemer med den nye informationspolitik tilsyneladende http://www.business.dk/article/20090729/borsnyt/90729040/

personligt havde jeg da også gerne set en besked om at beløbet nu var endeligt frigivet fra GES's side - ligesom jeg selvfølgelig er glad for at kunne læse om udviklingen via EDF EN's præsentation - men det er nu ikke der jeg forventede at det skulle komem fra...



30/7 2009 13:20 doodha 016042



Ja - det er ironisk.

Denne gang er det i det mindste en positiv nyhed, som er holdt tilbage...



30/7 2009 14:19 rach3 016050



Selvfølgelig skal markedet have at vide, når vigtige ting går efter planene for Greentech.... for selvfølgelig vil det være kurspåvirkende.

Siggaard ved jo udmærket, at markedet ikke forventer at alle planer holder for Greentech. Hertil er for meget gået galt de senere år.

At undlade at informere når tingene går efter planen, er en luksus man som virksomhed kan tillade sig, når man en årrække har nået sine mål.

Det kan næsten kun have med de warrents at gøre



31/7 2009 11:53 stengård 016102



så fik Aktieugebrevet også læst Collersteens indlæg:

Update fra AktieUgebrevet:

Greentechs eksterne finansiering meget tæt på

Meget tyder på, at aftalen om den længe ventede eksterne finansiering af det store italienske Monte Grighine projekt underskrives nu på mandag den 3. august 2009 af franske Natixis og de øvrige banker i syndikerings konsortiet. Ifølge et webcase afholdt med investorer onsdag i forbindelse med Greentech-partneres EDF regnskabs for halvåret ( http://www.edf-energies-nouvelles.com/english/investisseurs_english/investisseurs_publications_financieres.htm - lyt i slutningen af Q&A sektionen) forventer ledelsen for EDF aftaleindgåelse om den eksterne finansiering af Monte Grighine den 3. august eller tæt på denne dato, så den endelige låneaftale er formelt berigtiget af notaren i slutningen af august. AktieUgebrevet har tidligere udmeldt, at vi forventede låneaftalen ville falde på plads i løbet af august. Ikke mindst fordi Greentech har signaleret, at partnerskabet med EDF og den fælles projektfinansiering ville give mulighed for en lavere finansieringsrente end tidligere forventet.

Da Monte Grighine som bekendt har været finansieret med egenkapital af Greentech, frigør låneaftalen i omegnen af 400-500 mio. kr. i likviditet til Greentech for selskabets 50 % ejerandel. Låneaftalen bør gøre enhver yderligere spekulation om en kapitalforhøjelse i Greentech overflødig. Netop frygt for en kapitalforhøjelse har været med til at lægge en dæmper på aktien de seneste måneder. Vi forventer, at Greentech måske allerede mandag eller nogle dage senere udsender en børsmeddelelse om, at låneaftalen er underskrevet.

Regnskab og webcast fra EDF indeholder også andre positive nyheder om Greentech:

Ifølge EDFs regnskab har det store franske energiselskab bogført en merværdi på 20 mio. Euro (ca. 140 mio. kr.) i forhold til købsprisen på 50 % af Greentechs Monte Grighine projekt. Posten er bogført som såkaldt badwill, der svarer til at selskabet har købt aktiver billigere end den reelle markedsværdi. Beløbet svarer meget godt til de ca. 130 mio. kr., Greentech har udmeldt at man må nedskrive Monte Grighine med i det kommende årsregnskab, da halvdelen af projektet er solgt til under bogført værdi. Oplysningen er vigtig, fordi Greentechs bestyrelse i regnskabet for 1. kvartal udmeldte, at man i lyset af salgsprisen på Monte Grighine måtte revurderer de bogførte værdier af øvrige vindmøller og vindmølleprojektet i Greentech. Dette kunne læses som et signal om, at bestyrelsen ville nedskrive værdien af andre projekter. Men med EDFs melding synes denne problemstilling ikke længere at være relevant. EDF vurderer nemlig selv, at Greentechs oprindelige værdiansættelse var retvisende.

Ifølge EDFs webcast ligger det i kortene, at EDF vil udnytte købsoptioner på yderligere Greentech projekter end blot købet af 50 % af Monte Grighine. Dermed tyder det på, at EDF faktisk har tænkt sig at indgå det tætte strategiske samarbejde med Greentech, som aftalen giver mulighed for. Dette vil være en meget stor fordel for Greentech, da partnerskabet kan give Greentech en lang række betydelige fordele, blandt andet billig projektfinansiering, indkøb af vindmøller under EDFs rammeaftale med de store vindmølleleverandører og effektiv drift/service på vindmølleparker i drift. Samtidig vil det frigøre ledelses ressourcer hos Greentech, som herefter kan koncentrerer sig om selve projektudviklingen.

Endelig bemærker vi, at Greentech ifølge Berlingske Tidende for længst har fået overført provenu - og dermed likviditet - fra EDF for købet af de 50 % af Monte Grighine. Dette har Greentech ikke meddelt i en særskilt børsmeddelelse, hvilket er problematisk, da der netop har været meget fokus på Greentechs anstrengte likviditet. Om den manglende melding herom har sammenhæng med bestyrelsens ønske om at få tildelt optioner, kan man kun gisne om. Men det ligner en tanke. Også Berlingske kunne for nylig fortælle, at Greentechs bestyrelse faktisk står til at få tildelt et gavmildt optionsprogram, blandt andet bakket op af den større aktionær Small Cap Danmark. Men ifølge AktieUgebrevets oplysninger er det meget tvivlsomt om Greentechs bestyrelse faktisk får held til at samle den nødvendige tilslutning til en sådan ordning på en ekstraordinær generalforsamling.

Som bekendt har AktieUgebrevet 40 % af kapitalen i Spekulationsporteføljen placeret i Greentech. Vi ser uændret et meget stærk kurspotentiale i Greentech-aktien på kort og langt sigt.




31/7 2009 12:50 karbold 016107



stengård er der hold i det au skriver om at de ikke forventer at bestyrelsen kan få til strækkelig opbaknig til deres optionsprogram,eller.er det ren ønsketænkning ,tror du kan mobilesere over 50 procent af stemmerne på en ekstra gf og stoppe deres forhavende,eller må vi se på mens vi bliver røvrendt


mvh karbold



31/7 2009 13:04 stengård 016110



for at der skal kunne være en årsag til at indkalde til en X-GF skal der være mere på bordet end en optionsordning for bestyrelsen som jeg vurderer det. Personligt tror jeg ikke længere at det er en reel mulighed med den optionspakke (der stadigt er i direkte modstrid med Nørby-udvalgets anbefalinger) - især ikke med EDF_EN's udmeldinger i erindring

Hvis der kommer tilsagn om kapitaltilførsel via lånefinansieringen (jeg skyder på cirka 60 millioner euro til GES) er det vanskeligt at begrunde hvorfor man skulle foretage en sådan kapitaludvidelse (for ikke at sige tæt på umuligt) - og så tror jeg ikke at det sker.

Iøvrigt har man jo også forudbetalt en del af møllerne til Cadau II (og hvis jeg husker ret) Cadau III - så der er ikke behov for yderligere kapital til de to projekter heller - nærmest tværtimod - for man må kunne refinansiere Cadau I nu hvor driften er stabil.



31/7 2009 12:58 rach3 016108



Skønt at læse, at tingene går efter planen.
De sidste dages stigninger viser iøvrigt utvetydigt, at oplysninger om at tingene går planmæssigt absolut ikke er trivielle for markedet, og derfor kan tilbageholdes... hvis man har rent mel i posen.

Synes iøvrigt ikke jeg har set en indkaldelse til ekstraordinær gnf..

Ville det ikke være en ide at foreslå på en sådan generalforsamling, hvis der nu skal tildeles warrants til bestyrelsen, at hver warrant forudsætter at bestyrelsesmedlemmet for egne midler køber en aktie.

Det er et sundt kapitalistisk princip, at udsigten til kapitalgevinst forudsætter at man investerer noget kapital, og dermed løber en risiko.

Den af bestyrelsen investerede tid og energi bliver jo i forvejen aflønnet kontant.



31/7 2009 12:58 collersteen 016109



Ja, det kunne godt se sådan ud.

Mht. badwill er jeg dog ikke helt sikker på at man kan lave den konklusion som AU læner imod. Jeg vil tro den er opstået fordi EDF EN har konsolideret andelen af MG-projektselskabet ind i deres regnskab på en eller anden måde g ikke fordi de decideret har værdiansat de de har købt til x pris på 20mio eur over hvad de gav. At værdierne er tilstede i projektet er vi vist alle enige om, men jeg tror stadig at det på basis af de udmeldinger fra Siggaard er oplagt at GES laver en nedskrivning. Hvad enten den er reel eller ej.... Desværre. Men på den anden side er det jo kun kosmetisk.

Iøvrigt får jeg 20mio eur til ca. 150mio og ikke 140mio.



31/7 2009 13:21 stengård 016112



sålænge selskabet er værdisat væsentligt under indre værdi (uden goodwill) burde en nedskrivning af værdien af fremtidige projekter jo ikke spille den store rolle...

Nå - fra oktober måned hvor møllerne må formodes at være tilsluttet på hhv. MG og delvist på Messina (og byggeriet være i gang på Cadau II/III) så skal man nok til snarere at kigge på cashflow... og så ser det hele sikkert væsentligt anderledes ud



5/8 2009 01:34 mikaels 016276



Mens vi alle venter på en aftale, så har jeg et spørgsmål som jeg håber der er nogle der kan svare på.
Det er det Vindue greentech var blevet tildelt for at kunne starte monte grihi op, som blev udskudt til september, mit spørgsmål er så.
Hvad menes der med et vindue? betyder det at de kan tilslutte i starten af september eller tidligst fra september af.
Håber ikke spørgsmåler er stillet alt for kringlet



5/8 2009 11:58 stengård 016283



det betyder at man kan foretage tilslutning i den periode. Årsagen til at der blev lukket var fordi det er rasende tørt på den her årstid...

så man vil principielt kunne strate tilslutningen fra dag 1 i vinduet....



5/8 2009 14:41 Kenddinvare 016286



Og det må vel være 99.9% sikkert at Siemens har klaret de små fundne tekniske problemer inden, så tilslutningen bare kører.



5/8 2009 15:38 stengård 016291



det er ihvertfald vanskeligt at begrunde hvorfor de ikke skulle have udbedret sagerne..



5/8 2009 15:57 collersteen 016293



Jeg "glæder" mig lidt til at se hvilken usandsynlig årsag der kan være til at det heller ikke bliver muligt at tilslutte møllerne i september....
En negativ bias til Greentech's tidsplan er efterhånden blevet indkodet i mit DNA.... så hårdt har de gentagne skuffelser taget på mig.

I en lidt anden boldgade (for at bibringe mit indlæg et lille skær af seriøsitet) vil jeg benytte lejligheden til lige gøre evt. wind-aficionados opmærksom på at ERG Renew (tidl. Enertad) kommer med regnskab imorgen d.6. august. Det kan være det først offentliggøres om morgenen d.7. august. Der vil nok højst sandsynligt være en præsentation og webcast efterfølgende.
http://www.ergrenew.it/site/1951.php



6/8 2009 17:23 collersteen 016376



Så kom der lidt på skrift fra ERG Renew.
De har også forskellige problemer med myndighederne.
Senest har Terna "skruet ned" for 2 af deres parker for at Terna kan lave nogle opgraderinger på nettet.

Det væsentlig som jeg umiddelbart lagde mærke til i regnskabet er at man har fået betaling for de udestående Grønne Certifikater:

Net financial debt as at 30 June 2009 amounted to Euro 244.1 million, down by Euro 10.2 million
from Euro 254.3 million as at 31 December 2008. The decrease was exclusively ascribable to the
collection of receivables amounting to Euro 30 million due from the GSE for green certificates
pertaining to the years 2006, 2007 and 2008 which, pursuant to Ministerial Decree dated 18
December 2008, were withdrawn at the price of 98 €/MWh. The effect of this collection was partly
penalised by the cash outflows for the investments carried out.

Det må vel alt andet lige betyde at Greentech Energy Systems også har fået deres tilgodehavende, såfremt det er kørt efter bogen.

http://www.ergrenew.it/site/fso/ENG/PDF/investor/PressReleases/2009/CS_060809_eng.pdf



5/8 2009 19:15 HRmunk 016300



Man har haft år og dag med møller opstillet. At man ikke har en fuldstændig gennemtestet generator den dag man endelig fik mulighed for at nettilslutte disse møller er mig fuldstændig ubegribeligt.

Og ærlig talt stiller jeg mig noget uforstående overfor hvilket spil som må have kørt.



TRÅDOVERSIGT






15967 Tak Coller, super...
29/7 17:56 JCBN 0