Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Korral analyse


17616 Gekko 27/8 2009 12:20
Oversigt


Korral har estimeret årlige indtægter på MDKK 650 fra de homogene tests. Dette er baseret på en konsevativ salgspris på DKK 50 per test samt 50% penetration.

Interessant nok estimerer de nu kun MDKK 43 i royalty payments (4%) fra de heterogene tests (Bioside/Abbott). Når slagsmålet er kommet så langt og Bioporto nu er på vej til at lancere en homogen test i 2011, så ville jeg blive overasket hvis Bioporto lader dem slippe med 4%. Ligeledes har Abbott og Biosite stadigvæk tilsammen omkring 20% af markedet hvorfor at den forventede volumen til de heterogene tests også virker noget lav ???

Interessante tal - men også noget højere risiko-profil på selskabet indtil at EPO (eller US patent) kommer med en afgørelse !



27/8 2009 12:30 Gekko 017619




Her er investor rpæsentationen fra igår som giver en uddybning af heterogene og homogene tests.



27/8 2009 12:44 collersteen 017620



Gekko, var du selv til præsentationen og kom der noget spændende frem der og har du evt. nogle kommentarer/referat?
Takker



27/8 2009 13:04 Gekko 017628




Var desværre ikke selv til præsentationen.

Hvis nogen andre tog turen forbi Grusbakken ville jeg gerne høre om der kom nogle verbale indikationer af det normale/forventede niveau for profit-margin på de homogene tests (Korral forventer 40%).......



27/8 2009 14:03 troldmanden 017633



Gekko hvis man nu er intresseret i at se Koral analysen hvor finder man så den?

Måske det bare er mig der er tungnem men jeg forstår ik helt forskellen hvordan Biop skulle kunne tjene mere ved homogene test end heterogene test.

De skal da stadig lave licens aftaler med forskellige udbydere af selve test maskinerne? Men nu kan de først lave disse aftaler i 2010/2011. Så betyder det her ikke en udskydelse af indtjeningen?

Vh
T.



27/8 2009 14:43 Gekko 017637



Troldmand,

God pointe med indtjeningspotentialet på homogene og heterogene tests - derfor ville jeg også gerne have haft Theas eget estimat af dette. Som jeg forstår det så ligger royalty niveauet på 3-8% for heterogene tests fordi at selskabet kun køber sig adgang til et patent, men selv må tage de 3 års udvikling for at få det i produktion og selv stå for produktionsomkostningerne. Ved Bioportos homogene tests sælger de en færdig pakke bestående af patent, ingen udviklingsomkostninger/tid og produktet produceret leveret til døren - altså en Plug & Play som kan gå direkte ind i markedsføringsmaskinen.

Denne ændring fra "råvareleverandør" til "færdigvare producent" giver naturligvis en højere profit margin da licenstageren sparer udviklingspenge, tid og produktionsomkostninger. Spørgsmålet er blot om skridtet op i value-chain giver en fordobling til 15% margin eller om man kommer i en situation hvor kan forhandle sig helt op til 40% margin ligesom Novo og andre der har et godt patenteret produkt.....

Er der nogen herinde der har erfaring med dette eller har et bedre estimat ??



27/8 2009 15:54 troldmanden 017650



Var ikke klar over det tager 3 år at udvikle en test. Troede de store selskaber kunne gøre det meget, meget hurtigere

Men ja det virker logisk nok at Bioporto vil kunne få en større andel af salget hvis de kan levere en færdig pakke. Modsat så skal det selskab som hjælper dem med at udvikle testen også have en bid af kagen. Men ja det bør nok være muligt at kunne optimere indtjeningen. Men så høje royalties du nævner tror jeg nu slet ikke er muligt.




27/8 2009 15:05 Gekko 017642



Troldmand - Glemte vist at svare på indtjeningen...

Så vidt jeg læser det, så har de i præsentationen sat et stort rødt kryds henover de heterogene IP-aftaler, ligesom at de i kvartaltrapporten har fjernet forventningerne til up-front betalinger i 2009 (de har været lige rundt om hjørnet siden foråret 2007)...... Da de homogene test først er klar til lancering i 2011 skal man nok ikke regne med "homogene" penge før den dato og derfor prøver de nu at hente penge til at klare sig i 18-24 måneder.

Omvendt kan man håbe at det hårde udspil også har til hensigt at rykke Abbott og Biosite i forhandlingerne, da de potentielt nu kan miste hele deres 3 års investering i NGAL testen. Jeg håber at det på trods af de hårde udmeldinger ender med en licensaftale i 2009, da 18 måneder mere er længe at vente og Abbott og Biosite er gode allierede i at få optimeret potentialet for NGAL.






27/8 2009 15:25 Mixd 017649



Ja! - det halmstrå vi vel har at klynge os til nu er kun at de to store drenge vil bide i det efterhånden meget sure æble, og lave en licensaftale med Bioporto, når nu ex. Abbott har fastsat lancering sent i 2009. Er Abbott regelret, så melder de sig jo nu.
Omvendt er det nok korrekt, at Bioporto nu ikke render efter licenstagere mere for NGAL-aftale, men vil tage det som en kærkommen overraskelse, hvis .....
Jeg synes Bioporto burde have indset dette laaaaangt tidligere. Jeg synes også der burde være ansøgt om tilladelse til at bruge elisa-kitsættene i ex. kine langt tidligere, så man havde kunnet starte salget her, hvor distributøren er på plads. Er detforiøvrigt rigtigt, når jeg læser at disse elisa-kitsæt umiddelbart kan markedsføres i Indien nu allerede?
I det man jo ikke giver oplysning om salget på enkeltmarkeder, så burde der også være/komme nogle udmeldinger om salg i Sydafrika af elisa (ved godt den er lidt modstridende den der, men..). Omvendt indikerer omsætningen jo, at salget enten ikke er startet, eller går meget dårligt
v.h.



TRÅDOVERSIGT