Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS vingeskudt eller fugl Føniks


22030 stengård 16/11 2009 11:32
Oversigt

Der har - også her på sitet - været enkelte indlæg om SAS - men egentlig forbløffende få i betragtning af (næsten) alle drenges fascination af flyvemaskiner (og stewardesser - ikke mindst :) )... Nå men det har jo også været en begrædelig historie, med et selskab der ikke har kunnet finde den niche der gør at det i sig selv har haft indtjeningsmuligheder.

Og PI er jo faktisk karakteriseret ved en betragtelig del optimister - hvad vore mange indlæg om det man på svensk kalder "fårhåbningsbolag" vidner om... så derfor har det måske ikek været så interessant for os at beskæftige os med en aktie der ikke umiddelbart synes at have mulighed for "happy landings" og blue-sky-scenarier

SAS er en underlig stats-privatejet hybrid hvor der er mange hensyn at tage. Med det antal indenrigslufthavne der er i DK, N og S (de sidste to lande afstandsmæssigt mere begrundede) har SAS jo været med til at forme den trafikale infrastruktur på godt og ondt. Men en struktur præget af forsellige umulige overenskomster hvor afvigende skatteforhold i N,SE og DK også har spillet en rolle, en underlig blanding af lokalt selskab og globalt rutenet

Personligt tror jeg SAS er på vej til at blive opslugt af Lufthansa - sandsynligvis på mindre ydmygende vis end Swiss(air), og at man fremover kun får plads som et regionalt luftfartselskab med kortere destinationer - noget af en deroute siden de gyldne dage da man var det første selskab der fløj over nordpolen og CPH- var et hub der kunne konkurrere med andre store lufthavne. Den særlige skandinaviske struktur vil sikkert betyde at SAS også fremover vil holde liv i en række provinslufthavne rundt om i Skandinavien - og de får sikkert nogle nye muligheder (hvis - eller når? ) CimberSterling knækker - som en del tyder på kan ske.

Flyflåden er den umiddelbart største udfordring for SAS - de sidste bravallaslag med fagbevægelserne er vist ved at blivet slået (medarbejderne har vel efterhånden indstillet sig oå at skulle fungere under Lufthansa-lignende arbejdsvilkår) - tilbage står at finde en model hvor regeringerne i Norge, Sverige og Danmark kan exitte uden alt for meget karakter af afklædthed, især set i forhold til den nyelige emission.

Jyske Bank standser dækningen af SAS - det er vel mere fordi man reelt set ikke kan vurdere hvilken vej det kommer til at gå kursmæssigt - og man derfor står med risikoen for at ramme gevaldigt forkert, end fordi man ikke ser driftsmæssige muligheder i selskabet fremover.

Det bliver spændende på den lidt triste måde, at se hvad fremtiden bringer for SAS - men jeg tror desværre ikke det bliver en selvstændig fremtid - spm. er så alene om på hvilke vilkår, for det kommer givetvis til at koste på vilkårerne økonomisk at der er en samfundsmæssig opgave at varetage i beflyving af urentabe destinationer...

http://www.business.dk/article/20091116/borsnyt/91116025/17/11 2009 14:38 collersteen 222107Sidste nyt fra Lufthansa.
Ikke uden humor, jvf. 2.afsnit. Hahaha.

RBB:
SAS: Lufthansa opgiver SAS - avis
Lufthansa har ingen planer om at købe SAS. Det siger det tyske selskabes
bestyrelsesmedlem Christoph Franz til Boersen-Zeitung. Det skriver Dagens
Industri.
- Vi kan ikke løse alle problwemer i den globale flyindustri, sagde
Christoph Franz til avisen og noterede, at Lufthansa allerede har taget kontrol
med kriseramte flyselskaber som Austrian Airlines og British Midland.17/11 2009 16:43 stengård 022115der røg den mulighed - muligvis da...

Tja - hvis ikke der en opkøbsvariant i skuffen - så er der da slet ingen grund at til at købe SAS aktier....17/11 2009 17:55 oneofakind 022123Hvis man skal ind i SAS er der også lige det med noteringslandet at vurdere. Som jeg ser det vil den svenske krone på 5 års sigt stige til 0,80-0,85, hvorfor det bør give en gevinst i sig selv at købe SAS på Stockholmsbørsen frem for i dk. eller i Norge..

Hvad mener du om denne overvejelse.. ?

Jeg forlod SAS inden emissionen.. og har ikke overvejet at gå ind igen. Egentlig med nogle lidt "barnlige" erfaringer fra mine flyveture imellem dk og Stockholm, Oslo, Örnsholdsvik bla...


Stevardesserne var .. dygtige, erfarne, professionelle til fingerspidserne.. og "over the edge".. og som "herre" i flyene.. ser man jo gerne på benene mm.. ikke for at se åreknuder og ting der "hænger" :)

Mht. image.. må SAS kunne bruge lovordene om de dygtige stevardesser.. og så må drengerøvene tage med Sterling eller andre..

Har iøvrigt én gang rejst med Ryan air.. Chokeret kiggede jeg en ekstra gang.. og jo.."hun" var en han. og var i skjorte og lange bukser og iøvrigt sko, der trængte til at blive pudset!

mvh.TRÅDOVERSIGT