Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

iphone & video uden begrænsninger


26108 JørgenVarnæs 19/2 2010 11:57
Oversigt

iPhone har den lille møgirriterende begrænsning, at den kun kan afspille Apples egne videoformater. Det er ret irriterende, da de fleste filer findes i andre formater som f.eks. ".avi".

LØsningen er at lave sine filer om til et apple format. Det er lidt omstændigt, men her er en simpel løsning på udfordingen.

Download "VLC player". Den er hands down den bedste player på markedet i dag. Den slår let quicktime og mediaplayer, da den kan spille alle formater og har mange ekstra funktioner, som man skal betale dyrt for i andre players. VLC har den fantastiske benefit - at den er GRATIS og den kan bruges på alle platforme!!!

VLC kan findes på dette link:

http://www.videolan.org/vlc/

NÅr VLC er installeret, så skal dine videofiler konverteres. Det gøres under funktionen

"File" og "Gem/Konverter"

1.) Under denne funktion finder du filen, der skal konverteres. Du trykker på "konverter/gem"
2.) I næste vindue skriver du stien for den konverterede fil skal gemmes - og hvad den skal hedde. Husk at skrive ".mov" som file extension
3.) til sidst skal du definere, hvilket format filen skal gemmes i. Vælg her MP4.

Og du går igang. Filen konverteres - og det tager lige så lang tid som spilletiden på filen (det er den største ulempe ved dette). VLC kan dog arbejde i baggrunden mens du laver andre ting på din pc.

enjoy,
JV



19/2 2010 16:28 JørgenVarnæs 026110



ved nærmere eftersyn - så viser det sig at VLC ikke indeholder rettighederne til H264 formatet. Derfor er de filer, som man konverterer i fuld mpeg4 størrelse - og dermed lidt for voldsomme til at iPhone kan håndtere det (endnu en gang hurra for steve jobs og hans protektionistiske lejesvende).

Det man i stedet skal gøre at at bruge programemt "Handbrake", som netop kan bruge H264, hvor man laver opløsningen mindre og dermed også filerne mindre. Desuden er der ikke problemer med at mokke filerne ind igennem den usle bottleneck af en øjebæ, som Apple vælger at kalde itunes.

I kan downloade handbrake (som er gratis shareware) på dette link:

http://www.iphoneinfo.dk/index.php?id=49

Jeg har lige testet den på en episode af Two and a half men - file size gik fra 178 mb og ned til 103mb, filen synkroniserer og overføres umiddelbart og uden problemer gennem itunes og filen bliver afspillet den på iPhone uden problemer overhovedet.

Håber den præcisering hjælper.

mvh
JV



TRÅDOVERSIGT