Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic i nyt patent slagsmål?


26987 troldmanden 10/3 2010 12:47
Oversigt

Transgene har lige annonceret en 700 mio euro stor aftale med Novartis for stoffet TG4010. Det interessante set fra Bavarian Nordics side er at TG4010 er bygget på en MVA vaccine. Og Bavarian Nordic har jo patenteret MVA platformen på kryds og tværs.


Oxford BioMedica lavede i marts 07 en $850 mio aftale om Trovax med Sanofi Aventis. Trovax er også bygget på MVA platformen. Det fik Bavarian Nordic til at anlægge en retssag mod Oxford BioMedica. Og her den 27 jan. 2010 endte tvisten med et forlig hvor Bavarian Nordic har ret til milestones og royalties fra Trovax. Stoffet er dog i mellemtiden løbet ind i problemer da et stort studie fejlede. Så det er ikke sikkert det kommer længere. Men for Bavarian Nordic er det stadig et utroligt stærkt signal at de har har haft ret i påstanden om et brud af deres patent og på den måde faktisk fået et ekstra gratis skud i bøssen i form af et medejerskab af Trovax.

Bavarian Nordic fik en lignende sejer hjem i kampen med Acambis som også brugte en MVA platform til at udvikle deres bud på en kopper vaccine. Så ud af 2 anlagte retssager har de fået medhold i begge. (de er dog begge blevet afsluttet inden der er faldet en endelig dom)

Derfor anser jeg det som sandsynligt at Bavarian Nordic vil begynde at fokusere på Transgene og stoffet TG4010. (de har faktisk også 3 andre MVA stoffer) Så det er muligt Bavarian Nordic kan få udvidet "deres" pipeline yderligere i løbet af de næste par år gennem en ejerandel af disse stoffer.

http://www.transgene.fr/images/stories/en/pdf/communique_presse/communiques_divers_2010/pr-us-10-03-2010-tg4010.pdf

Vh
T.10/3 2010 21:06 TheBekkers 027018Ja, det lyder unægteligt som et oplagt sted at fortsætte patent-kampen. Og her står de jo som du påpeger stærkt.

Og interessant, at Flemming påpeger, at de to vigtigste sten i vejen for en Prostvac aftale nu var ryddet af vejen ved 1) offentliggørelse i anerkendt tidsskrift og 2) afklaring omkring fase 3. Det lyder som om, de er klar til runde 2 i forhandlingerne...

Mvh,
TheBekkersTRÅDOVERSIGT