Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BULK - Kinas tørst efter jernmalm fordobles


27562 fcras 25/3 2010 10:03
Oversigt



Onsdag 24. marts 2010 kl: 14:48


Chefen for mineselskabet Rio Tintos London-baserede jernmalmforretning, Sam Walsh, spår nu, at Kinas efterspørgsel på jernmalm vil fortsætte sin voldsomme vækst og blive fordoblet i løbet af det næste årti.

"På grund af urbaniseringen af de kinesiske provinser tæt på kysten, så forventer vi, at det kinesiske stålforbrug i 2020 er fordoblet i forhold til 2008", siger Walsh.

En udmelding der er godt nyt for de store tørlastrederier som danske Norden.

Han erkender, at de næste ti år ikke vil være lutter stigende efterspørgsel, men på sigt er han ikke i tvivl om, at den kinesiske efterspørgsel vil være fordoblet i 2020.

"Vi vil opleve udslag på vejen, men når du ser på den fundamentale urbanisering og industrialisering, der sker i Kina, så er vi sikre på, at vi vil se den vækst", siger Walsh.

Udmeldingen fra Sam Walsh får opbakning fra en anden af verdens største mineproducenter, BHP Billiton.

"Kinas stålforbrug når ikke toppen i løbet af de næste tyve år, siger BHP Billiton jernmalmschef Ian Ashby", ifølge TradeWinds.

Kilde: sydinvest.dk

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7497

DNORD > http://www.ds-norden.com/drycargo/
EITZEN > http://www.eitzen-bulk.com/
GOGL > http://www.goldenocean.no/
JIN > http://www.jinhuiship.com/jh/jstl/jstcl_profile_set.html

DNORD.CO




TRÅDOVERSIGT