Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Electronic Arts


27884 butterboy 6/4 2010 00:04
Oversigt

Jeg har hældt en del large cap til rimelige p/e og lav beta ind i portefølgen. Før eller senere får vi vel en korrektion, men hvor meget og hvornår er usikkert, så i stedet for gå kontant har jeg valgt disse large caps for at være med op (og ned !), selv om det måske ikke går så hurtigt.

Electronic Arts skiller sig ud blant de jeg har købt. P/e er høj - ca. 30 på forventet 2010 resultat (var dog over 120 for et par år siden!). Ingen dividende. Men jeg synes det er en historisk chance for at få aktier i en af de største spil-software firmaer til en god kurs. Aktien sælger til ca 1/3 af toppen. Bunden synes at være omkring 15 dollar. Teknisk er den begydnt at krybe op. Activision er 2,5 gange større i market cap.

Man troede,at spil-branchen ville gå fri af recessionen (substitution fra andre fornøjelser), hvilekt var en fejl.Det skyldes bla. spil er blevet mere main stream, så rammes af de bredere økonomiske trends. EAs ledelse har også haft en dårlig hånd de senere år (missede bl.a Nitendo Wii successen), der er bekymring fra konkurrencen fra gratis spil på bl.a facebook og iphone, de var gået i stå med nytænkning og sprøjtede bare efterfølgere ud (fifa 2005,2006,2007,2008,2009,2010 etc).

Men jeg synes bekymringerne er overgjorte. Spilmarkedet vokser på længere sigt, EA er rigtig godt positioneret på de fleste medier og der er tale om et firma, der har klaret sig i en meget omskiftelig branche siden 1982.

Kortsigtet trigger kan være deres Star Wars MMO (rygetevis ventes launch i 2010, evt. 2011), der skal tage kampen op med Activisions World of warcraft (der har 11,5 mio. brugere, der hver giver ca. 15 dollar om måneden for at spille= 2 mia dollars pr år !). star wars tegner til at blive næste generations MMO standardsetter:

http://www.swtor.com/

Her er seneste præsentation fra CFO:
http://files.shareholder.com/downloads/ERTS/884987642x0x357925/38d47ff2-13f1-4bce-9203-cb7d8d2ce916/Wedbush%20Presentation%203.10.10.pdf

Bemærk bla. at spilbranchen er større end (biograf)film markedet.










6/4 2010 22:21 JCBN 227929



Hejsa, dejligt indlæg.

Vil du ik uddybe hvorfor du tror star wars tegner til at blive næste generations MMO standardsetter, for der er jeg rimelig uenig.

Det skal også siges at det er Bioware som kører med klatten der, ik så meget EA, jeg hader EA, og elsker Bioware, og er da ked af de fik "fingrene" i Bioware, selvom Bioware skulle have fuld frihed stadigvæk.

Problemet med star wars kontra World of Warcraft, er at selvom de begge er mmorpgs, så foregår det ene i rummet (omend et MEGET populært "rum") og det andet (WoW) i et af de absolut mest populære spilverdener... Warcraft, som går mange år tilbage (2 meget forskellige spil, fireballs og store sværd, kontra pew pew og lyssværd).

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg de næste som laver noget gamebreaking indenfor mmorpgs enten er 1: Blizzard igen 2: Insert Asian Company Here.

Der er for meget copycat over diverse mmorpgs som bliver smidt på gaden disse dage, de ser på World of Warcraft og tænker $$, og prøver selvfølgelig? at kopiere det de kan...

Vi trænger til noget nyt og overraskende... tror desværre ikke det bliver Star Wars: The Old Republic, men det skal nok få en tosset flot launch, ingen tvivl, star wars fans vil flokke til spillet... og andre mmo gamers også, hvis da open beta kører fejlfrit.

Jeg forudser dog at efter hypen har lagt sig, og folk opdager det er "same old", bare med anderledes grafik, så bliver de hurtigt trætte... Bare tænk AoC/WAR...




6/4 2010 23:48 butterboy 027931



Jeg har ikke nogen erfaring med MMO's. Jeg læste mig bare til det i forskellige online computermagasiner og på deres egen hjemmeside, f.eks her:

http://www.swtor.com/news/blog/20100402_001

Men det kan selvfølgelig være hype. Jeg vil dog tro,at SW:ToR bliver den første rigtige konkurrencet til WoW i lang tid.

Jeg læste dog også, at EA har postet 60-80 mio. dolalr i spillet, så selv om det skulle floppe, så er bare de sparede udviklingsomkostninger fremadrettet (hvis de ikke starter på noget andet) formentlig godt for aktien på kortere sigt.



7/4 2010 00:08 JCBN 327933



Mjo, mja... det er lidt sent nu, så vil bare skrive lidt...

Du skriver de har postet 60-80 mio i spillet... mener jeg læste 150? et sted.

Det er såmænd fint nok, men det betyder de SKAL have over 1 million active subsribers (de sigter efter 2 millioner)... og det er der _INGEN_ andre spil der har udover WoW og nogle Asiatiske mmorpgs.

Det er meget meget meget optimistisk, og FARLIGT at skyde så mange penge i et spil, hvor der er SÅ kræsent et publikum.

Husk lige på at World of Warcraft kostede INTET i sammenligning med SW:TOR, absolut intet, og det blev det mest populære spil, nogensinde. Penge i denne her genre er kun en lille del af successen... nye!!! ideer, konstante updates, god service... det er vejen frem, nyt nyt nyt, og selvfølgelig også godt :)

Tilbage til SW... de (EA) bliver nødt til at reklamere og hype overalt for at tiltrække spillere, vi skal nok få at se TV reklamer, 100%.

Når man kigger på tidligere data over (AAA) mmorpg releases, så efter 60 dages tid, så er over 70% af spillerbasen allerede smuttet igen... 70%!!!

Det er ikke nok for EA at bare sælge spillet og så at folk smutter fordi de ik bliver fanget.. der SKAL noget nyt til, og der SKAL konstante fantastiske updates til, så folk ikke bliver bored.

Jeg mindes mange gode mmorpgs... og jeg håber at der en dag vil komme nogen med "nosser" som ikke prøver kopiere WoW. Mange har prøvet, de fleste har failed...

"The definition of insanity is doing the same thing over and over again, and expecting a different result..." - Einstein.

Det passer meget godt med mmorpgs. Der skal INNOVATION til. Nytænkning!

Vi får se om det bliver SW:TOR... man kan håbe, men jeg tvivler, jeg har set alt alt for mange mmorpgs blive hyped HELT vildt, og derefter faile grusomt efter få måneder. Mindst 10+ spil de seneste år har været "Spillet der skulle slå WoW af pinden!", alle har failed. (desværre).

Det var såmænd egentlig bare grunden til jeg lige hoppede ind, du virkede sikker på at SW:ToR ville overtage WoW's trone, så ville da lige høre hvad du baserede det på... hype kan jeg så desværre se :))

Super indlæg dog, og det kan sagtens være at SW:ToR bliver en blockbuster, men så skal de over 1-2 millioner (western) subscribers, og det er meget.



TRÅDOVERSIGT