Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Algeta norsk aktie :

Onsdag tikker meldingen inn om at det amerikanske biotekselskapet Dendreon er ventet å få såkalt FDA-godkjenning for prostatakreftvaksinen Provenge innen 1. mai.

Ifølge TDN Finans viser opsjonsprisingen at oppsiden ved en godkjennelse kan bli større enn tidligere antatt, og dette kan få voldsomme konsekvenser for kursen på norske Algeta

- Ved en godkjennelse vil et kursløft til over 48 dollar per aksje ha implikasjoner for den implisitte verdsettelse av Algeta. Basert på vår modell kan vi i tilfelle få en fair verdi på opp mot 300 kroner per aksje, skriver analytiker Espen Tidemann Jørgensen i DnB NOR Markets i en oppdatering.

Algeta stiger onsdag 9,47 prosent til 72,25 kroner og er med det aksjen som stiger nest mest så langt på Oslo Børs.

Meglergiganten JPMorgan mener det er 90 prosent sannsynlig at Dendreons prostatakreftvaksine Provenge vil få FDA-godkjenning. Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset tirsdag, ifølge Bloomberg.15/4 2010 10:20 csinvest 028207


16/4 2010 10:51 Hegu 128238Tak for tipset csinvest. Har købt i 76 og satser på at den stiger videre op frem mod maj pga af den forventede tilladelse til DNDN.

Med venlig hilsen

Hegu16/4 2010 14:23 Hegu 128248ALGETA: Algeta kåret til årets nyskaper

08:00
OSLO 16. april 2010: Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i Oslo og Akershus
har kåret legemiddelselskapet Algeta til vinner av NHOs nyskapingspris i
2010.

(The Confederation of Norwegian Enterprises (NHO) division in Oslo and
Akershus has awarded Algeta with its annual innovation price).

This information is subject of the disclosure requirements acc. to §5-12 vphl (Norwegian Securities Trading Act)
HUG#1404311


Press release
http://hugin.info/134655/R/1404311/358430.pdf

17/4 2010 09:45 csinvest 028265Nu så vi Algeta fortsætte kraftigt op fredag til kurs 83. Den var sikkert røget højere hvis ikke der var blevet taget en del gevinst hjem mod luk. Jeg har et par spørgsmål til casen som jeg ikke helt har fundet svar på :
1. Hvad er sammenhængen mellem Dendreon og Algeta ?
2. Hvis Dendreon får den forventede godkendelse (JPMorgan mener der er 90% sandsynlighed for FDA-godkendelse og den skulle komme ikke 1. maj men INDEN 1. maj. Der er en lille men betydelig forskel der Hegu hvad vil det så betyde for Algeta ? Vil den lave en Neurosearch-stigning som vi så i januar ?
Jeg har rodet lidt rundt på nettet for at finde lidt informationer men begge cases er helt nye for mig så hvis en af de garvede biotekker kan komme med et indspark til den her vil det virkelig betyde meget. Hvis casen virkelig har en upside på den korte bane på 320 % med 90% sandsynlighed så vokser træerne jo nærmest ind i himlem her.17/4 2010 10:46 Hegu 228266Sammenhængen er, at de begge har udviklet et terapeutisk lægemiddel til behandling af prostatakræft. Der er i denne forbindelse mange eksperter/analytikere, som mener at en godkendelse til Dendreon samtidigt er en "uofficiel godkendelse" af Algetas produkt.

Der er i min optik ingen tvivl om, at aktien vil stige frem mod den forventede godkendelse, samt i dagene efter, at denne er kommet. Hvad der herefter vil ske har jeg intet bud på.

Med venlig

Hegu
17/4 2010 23:08 csinvest 228284Lidt om provenge fra danske kræftens bekæmpelse og berlingske tidende :
Verdens første kræftvaccine på vej
Den 1. maj afgør de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om den amerikanske biotekvirksomhed, Dendreon, skal have lov til at sælge sin kræftvaccine, Provenge, mod prostatakræft. Hvis FDA siger ja, bliver Provenge den første kræftvaccine til behandling af kræft på markedet. Forebyggende kræftvacciner er allerede i brug. Udvikling af kræftvacciner til behandling af kræft har været forbundet med store håb og ditto skuffelser og skepsis, men med Dendreons forsøgsresultater for Provenge ser det for første gang lovende ud.
(Berlingske Tidende, 15-04-2010)

Lidt mere JP Morgan says buy Dendreon calls before FDA decision. Says investors should buy bullish Dendreon Corp. options because the US Food & Drug Administration is likely to approve its prostate cancer therapy Provenge May 1st and boost the stock to a record.
http://www.businessweek.com/news/2010-04-13/buy-dendreon-calls-before-fda-decision-jpmorgan-says-update1-.html

Og en smule mere :

Algeta kan gå i 700.

- Hvis Demdreon klatrer til over 48 dollar per aksje på FDA-godkjenningen, vil dette ha betydelig effekt på vår implisitte relative verdsettelsesmodell av Algeta. Ifølge denne modellen vil en fair pris på Algeta være 297 kroner per aksje etter 1. mai og over 700 kroner per aksje i et vellykket senario, heter det i en rapport fra DnB Nor Markets.

Analytikeren gjentar sin kjøpsanbefaling på Dendreon, men mener at Algeta er en langt mer attraktiv sett i forhold til risiko og forventet avkastning.
http://www.stocklink.no/Article.aspx?id=6619418/4 2010 21:57 fistandanti 328310Jeg har kigget lidt på det norske biotekselskab og deres produktteknologi. Synes ikke jeg kan få øje på nogen slående sammenhæng mellem de to produkter Provenge og Alpharadin, udover cancerindikationen altså, hvilket får mig til at undre mig meget over at en approval af Provenge skulle have positiv indvirkning på ALGETA?? Så hvis nogen kan klarlægge dette nærmere, ville det være super!!
Bare lige for at tage det kort er ALGETA ikke nogen terapeutisk cancervaccine, men i stedet en terapeutisk behandling med nuklearmedicin, hvor man introducerer radioaktive isotoper (radium-223/thoroum-227) i knoglevævet. Disse afgiver cytotoksisk ioniserende alfa-stråling ved henfald, som destruerer DNA-strukterer i de omkringliggende metastatiske cancercellerne. Fordelen m. alfapartikler er at disse er større end beta og gamma, hvorfor de udøver større skade. Ulempen er dårlig vævspenetration, derfor er det nødvendigt med meget nøjagtig målretning af isotoperne.19/4 2010 10:46 Darvin 228315Der findes jo flere produkter rettet mod Prostata, både på markedet og på vej.

Dendreon udmærker sig ved at være meget tæt på markedet og med en bedre overlevelse end hidtidige produkter, som Taxotere fra Sanofi.

Som Jeg umiddelbart ser det, er Alpharadin fra Algeta et af de næste med mulighed for at komme på markedet. Hvis det lykkes kunne det blive i 2013- 14, idet fase 3 formentlig er slut ved årsskiftet 2012 til 2013.

Prostvac fra Bavarian Nordic ligge ca. et år længere ude i fremtiden, hvis ellers de starter op snart med fase 3.

De er alle på deres måde baseret på en terapeutisk tilgang, hvor kroppens eget forsvar aktiveres. Det kunne godt se ud som Algeta afviger fra de andre.


Der er muligvis rigtig gode argumenter for at Algeta kommer i mål, men det samme kan med meget stor ret siges om Prostvac fra Bavianen.
Ser man på survival fra deres respektive forsøg ligger Prostvac som en meget klar vinder med den absolut længste survivaltid. Nu kan man jo ikke bare sammenligne fase 2 og fase 3 forsøg og det er heller ikke min hensigt.

Jeg vil blot påpege, at Bavarian Nordic kommer til at stå i mindst det samme lys som Algeta, såfremt de starter fase 3 op.
Denne beslutning tager de under alle omstændigheder, tror jeg. De skal nok lige have finanserne fra Imvamune til figurere i deres flow.

Jeg lister her nogle af produkterne indenfor Prostata cancer:

Prostvac ? Bavarian 2014 ?
Alpharadin ? Algeta 2013 ?
Provenge ? Dendreon 2010 ?
Carbazitaxel ? Sanofi 2010 ?
Taxotere ? Sanofi Aventis 2007
Estramustine
Mitoxantrone19/4 2010 10:50 Darvin 028316Prøver at få Bavianen med som tag.
Har ikke prøvet det før19/4 2010 18:46 fistandanti 228327BAVA steg også i kølvandet på de positive fase 3 for Provenge sidste år og vil sikkert gøre det igen i tilfælde af FDA approval. Prostvac er ligsom Provenge også en cancervaccine, og de to kandidater tåler bedre sammenligning end i forhold til Alpharadin, når man ser på virkningsmekanismen. Alpharadin virker "kun" (vil jeg mene) mod knoglemetastaser og har altså ingen effekt på cancerceller udenfor knoglevævet. Nu forekommeer knoglemetastaser så også i 85% af tilfældene i HRPC patienter (ifgl. deres video), og iøvrigt også i flere andre cancerformer.
Men det virker nu lige lovligt optimistisk og noget spekulativt at forvente en så stor en stigning (over 300%), hvis Provenge skulle blive godkendt og ovenstående artikel nævner heller ikke specifikt, at det udelukkende skulle være i forbindelse med dette. Jeg tror nu mere på at deres værdisættelse beror på at Alpharadin introduceres på markedet.
Nu ser data dog for Alpharadin også lovende ud, en forbedret median survival på knap 5 mån i forhold til placebo og på patienter med få knoglemetastaser, ses en forbedret survival lige under 10 mån. Men forsøgspopulationen var kun på 64 patienter og deres nu igangværende fase-3 er på en 750 personers stor forsøgspopulation, så man skal nartuligvis tage sine forbehold.

Scenariet hvor en Provenge godkendelse kan betyde at barren i stedet sættes højere for nye lægemiddelkandidater på samme sygedomsindikation, er heller ikke utænkelig. Et nyt produkt skal jo helst også være bedre end eksisterende og bla. mht. effektdata, når vi ser på survival, kan det blive marginaler som differentierer de 2 produkter (Alpharadin og Provenge. Når man ser på bivirknigsprofilen, er det nok umulig gøre det meget bedre en Provenge gør det!

Spændende bliver det i hvert fald og tanken har da strejfet mig at sætte nogle sparepenge i ALGETA, men.....

Clinical results

BC1-02

Two-year follow-up data from a 64-patient efficacy and safety study evaluating survival and long-term toxicity in HRPC patients with bone metastases (Alpharadin vs. placebo) were presented in a poster by Prof. Oyvind Bruland (Norwegian Radium Hospital, Oslo, Norway). Sub-group analyses based on disease status at inclusion and pre-treatment with external beam radiotherapy were also reported. Earlier results from this trial were published by Nilsson et al. in the Lancet Oncology (2007) 8: 587-594.

The key findings were that at 24 months, ten of 33 patients (30%) who received Alpharadin and four of 31 patients (13%) in the placebo group were alive. Median survival was 65 weeks compared with 46 weeks, respectively (on an Intent to treat (ITT) basis). The median survival was more than 40% longer in the Alpharadin group at all levels of extent of disease (EOD = number of "hot-spots" of bone metastasis identified on a bone scan: 20; super-scan (i.e. distributed throughout the entire skeleton)).

The largest absolute difference occurred in patients with lowest EOD; 107 weeks for Alpharadin and 68 weeks for placebo and, in general, the therapeutic benefit of Alpharadin treatment seems to be greater in fitter patients than for those with extensive bone metastases. However, the relative improvement in survival was maintained irrespective of extent of disease at the start of treatment.

Furthermore, a benign side effect profile was documented following repeated Alpharadin treatment, and no long term haematological toxicity was reported.
20/4 2010 10:06 Hegu 228339Algeta: Dagens kjøpskandidat på middels lang sikt, InvestTech

08:55
(SIX): Analysehuset InvestTech har Algeta som dagens
kjøpskandidat. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på
middels lang sikt.

Ifølge InvestTech har Algeta brutt opp fra en tilnærmet
horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk
utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner
tilbake mot taket i trendkanalen:

Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, noe
som også signaliserer oppgang. Aksjen har brutt opp gjennom
motstanden ved cirka 73,00 kroner og videre oppgang er dermed
signalisert. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort
sikt. RSI er overkjøpt, noe som indikerer at en kortsiktig
reaksjon ned snart bør komme, heter det i analysen.

Algeta-aksjen ble sist omsatt til kurs 82,50 kroner mandag 19.
april.

Nina Skalleberg Christiansen
nina.christiansen@six-group.no
SIX News Norge
Tlf.: +47 959 16 68820/4 2010 17:37 csinvest 028351Jeg vil lige sige at du sikkert har fuldstændig ret i at det er på selve dagen 1. maj at der kommer en afgørelse fra FDA ifølge deres kalender :

http://www.rttnews.com/CorpInfo/FDACalendar.aspx?Node=B822/4 2010 21:10 csinvest 028433Er du stadig inde i Algeta, Hegu ?22/4 2010 23:18 csinvest 028439Winner of the ViE Award 2010 :

Best Therapeutic Vaccine (approved or in development)
DENDREON

http://www.terrapinn.com/2010/wvcdc/theAwards.stm

Det begynder altså at ligne en festlig 1. maj i år!
23/4 2010 08:38 csinvest 028445Jeg prøvede lige at kigge på min banks kurser vedr handel med norske aktier og her lægger jeg et eksempel ud på en handel.
For at gøre det nemt at sammeligne har jeg benyttet de samme antal aktier på den samme dag. Altså hvis jeg nu lige solgte 2000 stk Algeta til kurs 85 men ombestemte mig en time senere og købte de samme aktier tilbage til samme kurs.

køb af 2000 stk Algeta til kurs 85 :
85 x 2000 = 170000 nkr.
+kurtage 0,2% = 340 nkr
ialt 170340 nkr
Omregnes til dkr : 170340 x 0,9435 = 160715 dkr

salg af 2000 stk Algeta til kurs 85:
85 x 2000 = 170000
- kurtage 0,2% = 340 nkr
ialt 169660 nkr
omregnes til dkr 169660 x 0,9395 = 159395 dkr

Havde det været danske aktier var jeg kommet af med :
Køb af aktier ca 160000 kr :
Kurtage 0,1% = 160 kr
Et køb og et salg ville her koste mig 2 x 160 kr = 320 kr for to handler

Men de norske koster mig 160715 kr - 159395 kr = 1319 for at købe og sælge samme antal til samme kurs på samme dag. Sikke en forskel, Hva ?
Er det bedre hos Nordnet hvor jeg overvejer at flytte mit depot over ?29/4 2010 00:26 srdjan 028685Er det ikke dem som har reduceret kraftig i Algeta. De har påvirket kursen.
Mildt sagt usmagelig!
Se meddelse:
17:29
Fond forvaltet av DnBNOR Kapitalforvaltning AS har i
dag den 28.04.2010 solgt 78.661 aksjer i Algeta AS.

Fond forvaltet av DnBNOR Kapitalforvaltning AS eier
etter disse transaksjoner 1.908.338 akssjer i Algeta
ASA , som utgjør en eierandel på 4.84 av aksjene i
Algeta ASA
Url: http://www.newsweb.no/index.jsp?messageId25899129/4 2010 06:30 csinvest 028686De har solgt 4 % af deres beholdning lige før en vigtig approval. Der vil sikkert osse være gang i aktien idag, da mange lykkeriddere måske vil ind og mange, som ikke vil tage chancen på hele deres beholdning måske vil ud henover week-enden. Jeg vælger at blive inde. Med en chance-risiko på 90 % for approval og 10 % for afvisning/udskydelse så skal den tages. Hvor vi så skal henad vil lørdag og mandag på børsen vise os. Jeg tror på FDA-godkendelsen kommer i hus og så bliver det spændende hvad der vil ske mandag. Aktien har været oppe og vende i ca 91 og er blevet sendt ned efter nye købere. Jeg tror den ryger pænt igennem den modstand på mandag på høj volumen.29/4 2010 19:50 csinvest 028733Provenge godkendt..Uha det bliver spændende at følge Algeta nuTRÅDOVERSIGT