Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flemming Pedersen forlader eurosearch


29780 troldmanden 31/5 2010 13:31
Oversigt

Skal da lige love for der sker ting og sager i Neurosearch. Dagens meddelelse hvad jeg nok ikke set komme.

Det første der fare igennem ens hoved er om Flemming Pedersen er blevet det næste offer oven på den store fadæse med Huntexil data. Men det ser ikke ud til at bestyrelsen har ønsket ham på porten. For bestyrelsesformanden Thomas Hofman-Bang siger direkte at det ikke er hans beslutning Flemming Pedersen forlader selskabet. Han ville faktisk helst have beholdt Flemming Pedersen.

Men samtidig siger Thomas Hofman-Bang også at siden de famøse korrektioner af Huntexil data har bestyrelsen rykket meget tættere på selskabet og derved stillet mange flere krav til Flemming Pedersen. Og det er muligt at det er den mindskede frihed kombineret med tilbuddet om at blive CFO i ALK Abello der har fået ham til at træffe beslutningen

Læs mere her
http://borsen.dk/karriere/nyhed/184142/

Hvad så nu Neurosearch?

Ja der er i hvert fald tale om dårlig timing som uundgåeligt vil igangsætte spekulationer visse steder. For hvorfor mon han vælger at forlade skude lige inden den helt store eksamens tid og dermed den begivenhed han har set frem ti med stor længsel. At kunne kalde sig CEO for et selskab som fører et helt nyt stof på markedet er relativ få mennesker forundt. Så skeptikerne får lidt ekstra skyts her.

Mit bud er vi skal hen efter 12 mdrs data og HART resultater før der kommer en ny CEO. Altså først omkring okt. For udfaldet af disse 2 nye studier er ret afgørende for sandsynligheden for en godkendelse af Huntexil i denne ombæring. (altså uden evt nye studier). Og ansøger feltet til posten er nok meget forskellige alt afhængig om der er tale om gode data eller dårlige data. Der kan også direkte være tale om 2 forskellige profiler. Hvis worst case scenario sker at HART direkte flopper og kun kommer ud med en p værdi på f.eks 0,3 så ser det mildest taget ikke godt ud for Huntexil. Og så skal der også fokuseres på nogle helt andre aspekter end hvis der bliver tale om gode data.

Hvem kan blive den nye CEO?

Hvis vi ser på interne muligheder så er det direktionen vi skal holde øje med. Der er nu 3 personer tilbage.

Forskningchef Jørgen Drejer.
Han bliver kaldt Mr. Neurosearch og bliver betegnet som en af DKs skarpeste hjerner. Men det er ikke min opfattelse han har ambitioner om at forlade den direkte tilknytning til forskningen.

Udviklingsdirektør Frank Wätjen
Det er heller ikke min opfattelse at Frank har ambitioner om at stå i spidsen for et selskab af Neurosearch størrelse

Kommerciel direktør Finn Eggert Sørensen

Skal jeg pege på en reel intern kandidat så er det nok Finn jeg vil pege på. Af de 3 nævnte personer er han også den der har største indsigt i de økonomiske aspekter for branchen idet han i en del år har siddet med bla alle partner forhandlingerne. Så han er nok den af de 3 jeg ser som mest "business mand".

Det kunne også være i Neurosearch egen bestyrelsen man vælger at lede. Her er der primært 2 personer der måske kunne være interessante

Anders Ullerman
Han er svensker og sidder i direktionen for Nycomed (næsten dobbelt så stor som Lundbeck) hvor han er chef for hele udvikling og forskning og har et budget på ca 1,5 mia dkk.

Torbjörn Bjerke
Er den anden svensker i bestyrelsen. Han har siddet i bestyrelsen siden 2006 så han kender selskabet ret godt. Til dagligt er en CEO i det svenske biotech selskab Orexo

Jeg ser nødigt endnu en amerikaner hentet ind i et dansk biotech selskab som vi har set en del eksempler på. Jeg mener ikke det er en optimal løsning næste lige meget hvordan vedkommes CV ser ud. Ofte så kan en amerikansk CEO ikke fastholdes i DK pga skatten og så vælges der pludselig en løsning med at have CEO placeret i et dertil indrettet amerikansk datterselskab. Og så mister man nærheds princippet til både de ansatte i DK og også til aktionærerne. Så jeg ser helst en dansker eller alternativt en svensker på posten. Og hvis ikke en af de ovenfor nævnte personer ønsker at påtage sig rollen, eller man ikke mener de passer til profilen, så er der trods alt også en del potentielle kandidater i Novo Nordisk, Lundbeck og de andre nordiske pharma selskaber

Vh
T.-31/5 2010 14:46 Fiskemanden 029784Hej Troldmanden.

Holder med om at det sikkert bliver svært at udse en ny chef!

Torbjörn Bjerke kan vi (desværre!) nok glemme ,tror jeg,da han som du siger til daglig leder Orexo som er et svenskt farma/biotek firma(var oprindelig mere farma end biotek,men opkøbte sig til lidt risikofyldt biotek!) der han meget dygtigt leder det til salgsfremgange indenfor deres patenterede sublinguale teknik som viderudvikler mediciner.
Dygtig og erfaren mand som sikkert skulle være et godt bud,(og som allerede har stor erfaring med forhandlinger) om han var interesseret!Men det tror jeg som sagt næppe!
Er der ikke andre i den svenske delen, med kompetance at lede en sådan virksomhed som vi håber NS skal udvikles til?

V.h. Fiskemanden31/5 2010 16:36 troldmanden 029787Det kunne jo muligvis være at Torbjörn Bjerke syntes det var mre interessant at lede et lidt større selskab. Men som sagogså blot et bud på de mulige "interne" personer.

Når du mener svenske del tænker du så på Neurosearch AB? Jeg vil blive overrasket hvis det bliver Nicloas Waters de vælger. Altså ham der leder den svenske afdeling. Han er som sagt ikke engang i direktionen. Så det vil være meget overraskende
31/5 2010 21:43 Fiskemanden 029806Hej T.
Nu er det sådan her, at jeg er lidt splitret i denne sag,da jeg også ejer aktier i Orexo,og har fulgt dem siden de blev børsnoteret og set en rigtig god udvikling af deres produkter.Det synes måske ikke direkte på kursen nu ,men de har produkter på markedet med en rigtig god salgsfremgang,og fremtiden som farma-firma ligger åben!
Derfor så jeg jo gerne at Bjerke blev hvor han er !
Han har ikke forsøgt at tale op kursen men koncentreret sig på at udvikle firmaet,og deres produkter og pipeline og så kommer kursen nok at stige i rette tid!!
Altså en god kandidat som jeg så bare ikke vil miste på den plads han befinder sig på nu!

Angående Neurosearch AB ,så burde der ,(med tanke på den tyngde det program, som fulgte med Arvid Carlssons nobelprisbelønnede forskning indenfor dopaminstabiliserende medicin,har,)måske kunde findes nogle dygtige medarbejdere som kunde få plads som forskning og udviklingsleder eller hvorfor ikke CEO?
At blive overrasket, er det ikke ved at være hverdag indenfor NS ?
Så om der er interne stridigheder eller uoverensstemmelser (hvilket det jo tilsyneladende kan virke som!)så måske man så skulle kigge efter nogen uventet som kan styre op det hele!
For der er sikkert noget der skal tages fat i?

Lad os for eksempel bare antage, at der i forarbejdet til Hutexil fase III var lavet et rigtigt oplæg,med korrekt dokumentering, af dygtige forskere,men at det blev overkørt af en egensinnig FOU leder som så lavede en (eller flere )fejl!
Derefter lod en CEO dette foregå uden at gennemlyse situationen ordentligt,så opstår der samarbejdsproblemer og mistillid ,når pludseligt alt går galt.
Dette skal selvfølgelig løses på en eller anden måde og det er vel det vi ser nu?

Som den dygtige finansmand som Flemming jo er ,så må vi jo håbe på at han bliver et stykke tid og forhåbentlig kan lægge problemerne frem på en ordentlig måde,så der opstår en forståelse fra de myndigheders side,som skal godkende produktet ,så de trods fejl i resultatfremstillingen ,får en forståelse for det absurde i den situation som opstår for patienterne med huntingsons sygdom.

Angående Nicholas Waters,må jeg sige at jeg ikke ved nok om ham til at udtale mig om hans evner til at lede hele NS....?
V.h Fiskemanden1/6 2010 10:50 troldmanden 029824Forudsat bestyrelsen finder Bjerke en interessant mand på posten så tror jeg som nævnt godt han kan lokkes til at stå i spidsen for et større selskab idet han i forvejen kender Neurosearch rigtig godt

Ja det er faktisk en ganske stor del af den nuværende pipeline der stammer fra den svenske teknologi platform. Men de er kun omring 20 mand deroppe og Nicholas Waters står som sagt uder direktionen. Og det er mig bekendt meget sjældent man tager en leder under direktions niveau og gør ham til direktør. Jeg kan ikke lige på stående fod komme i tanke om et eksempel.


Så jeg fastholder de før nævnte personer som interne bud på en ny CEO.

En person jeg ikke nævnte i går var en af de tidligere top ledere hos Neurosearch. Nemlig Mette Kirstine Agger. Der var en del der pegede på hende til at tage over da Buus stoppede for 4 år siden. Men det blev som bekendt Flemming der overtog stafetten.

Mette Kirstine Agger sad i Neurosearch direktion i 2000 da hun forlod selskabet til fordel for en CEO post hos 7TM. Hun vandt i 2006 en pris for bedste ledelse blandt danske biotech selskaber.

7TM er som de fleste andre danske unoterede biotech selskaber enorm hårdt ramt på finanserne og køre derfor i dag kun på vågeblus. Sidste år blev hun derfor headhuntet til at starte LFI Life Science Investments. Det er en ny venture fond under Lundbeck Fonden der skal investere i en masse nye spændende selskaber.

Nå skal da ellers lige love for Neurosearch får på puklen nu. ER nede i 72 under stor omsætning. Det er primært NIP (hvem er de?) og GSI der står for salget.

Så kursen er nu væsentligt længere nede end før data selveom de står bedre nu.

Det ender jo med jeg køber før det ellers var planlagt. For der er jo ikke så længe til der kommer 12 mdr data fra Huintexil. Og det er jeg relativ overbevist om vil give en pæn stigning1/6 2010 14:25 Sukkeralf 029842Angående tilliden i NS, som for mig er meget lille pt, så ser jeg det som en oplagt mulighed at få en direktør ind udefra uden relationer til NS i forvejen. Vedkommende kan lidt bedre ryde op, hvis der trænger til det.

Enig i at kursen er lav, men synes også der er en hel del spørgsmålstegn efterhånden, som i hvert fald gør at jeg ikke har lyst til at være aktionær pt - det skulle da lige være kortsigtet hurtigt spekulation på en korrektion opad igen, når reaktionerne på FP´s afgang har lagt sig.

Mvh
Sukkeralf1/6 2010 15:26 troldmanden 029852Ja ingen tvivl om FPs afgang uundgåeligt vil skabe ekstra tvivl. Så det er ikke godt for kursen

Timingen kan som tidliger nævnt muligvis godt gøre det lidt mere kompliceret at finde en ny CEO. ange potentielle kandidater vil nok gerne lige se HART data først. For de er ret afgørende for hordan den fremadrettede strategi skal være.

Jeg tror som tidligere nævnt på et pænt run når 123 mdrs data kommer. Men jeg har ikke købt endnu1/6 2010 14:31 Skanis 029845Troldmanden hvornår køber du så nu ?

Jeg har selv lyst til at købe mere, selvom jeg er ret stort inde i forvejen.
Med -45% lige nu i afkast!

Man frygter jo at man aldrig kan ramme bunden, med den syge følsomhed aktien har over for ALLE Nyheder.
1/6 2010 15:11 029850Der er jo en kommende trigger eller skuffelse ved de amerikanske Hart Data. Kan du ikke lige, Troldmanden, tegne de næste triggere op for Neurosearch?1/6 2010 16:04 troldmanden 329855Hej Skanis

Som meldt ud i debatten for lang tid siden så har det været, og er stadig min plan at købe aktier relativ tæt på 12 mdr data Huntexil data. Disse kommer nok omkring medio juli. Så der er lidt tid at løbe på endnu. Men jeg holder naturligvis tæt øje med kursen om jeg skal slå før til end oprindeligt planlagt.

De kommende triggers er som følgende

Juli 12 mdr Huntexil data

15 juli FDA advisory board afgørelse på Qnexa. (konkurrent til Tesofensine)

Juli FDA advisory meeting om Sibutramine (konkurrent til Tesofensine)
Q3 indsendelse af Huntexil early acces ansøgning

Ultimo sep/primo okt Huntexil HART data (MEGET vigtig = stor kurs påvirkning) Det bliver anset som værende ret positivt for NS hvis der kommer positive signaler for godkendelse af nye anti fedme stoffer

22 okt FDA afgørelse af Lorcaserin (tesofensine konkurrent)

28 okt FDA afgørelse at Qnexa (Tesofensine konkurrent positivt nyt vil være godt for NS. Modsat vil afslag være skidt. Det gælder også for Lorcaserin)

Q4 mulig godkendelse af early acces godkendelse for Huntexil (ret vigtig trigger hvis det sker)

2. halvår opstart fase 2 i skizo med ACR343
2. halvår opstart fase 2 i PD med ACR325
2. halvår nye udviklings kandidater fra deres R&D aftaler. (giver milestones)

Den helt store joker er som sædvanlig en mulig aftale om Tesofensine. Jeg har svært ved at tro det kan ske i år hvis det da overhovedet sker. Men som man kan se så er 2010 året hvor FDA skal tage stilling til 3 andre anti fedme stoffer. Så utrolig meget afhænger af hvad FDA gør

Vh
T.1/6 2010 16:23 Skanis 029860Mange tak T!
Men nu når de falder ret insane og uden grund idag, så kan der hurtigt komme et modsvar når markedet bløder lidt op.
Men det tror du ikke helt så meget på med NS, når der ikke kommer nogle nyheder?

Pt. er kursen vel langt under indre værdi.
1/6 2010 19:29 troldmanden 229867Var lige væk den sidst halve times tid af åbningen. Og skal da lige love for der skete ting og sager i NS aktien. Alene de sidste 10 minutter var der 100 handler...... Ender med en omsætning på næste 800.000 stk.

Det er en af de største handelsdage ever. Og den ender som sagt med at stige frem mod luk. Så det er da et interessant tegn. Men det ser ud til at det er en eller flere af de amerikanske fonde der sælger massivt ud. Spørgsmålet er hvor mange flere de skal af med.

Jeg kan se manipulatoren på EI er gået i selvsving igen. Utroligt så meget han formår at tviste og manipulere tingene blot fordi Flemming Pedersen for et par år siden i klare vendinger fik ham fortalt hvordan tingene hænger samme og ikke mindst IKKE hænger sammen. Han har været sur lige siden han blev afsløret i at han faktisk ikke vidste hvad han skrev om, idet han tydeligvis slette ikke forstod hvordan tingene hænger sammen omkring de doser et dyr får vs de doser et menneske får. Men indrømmet det kan også være svært for en lægmand. Selv når man som ham har lægeforældre. Og JA jeg sidder også som lægmand og misforstår med GARANTI en masser fagrelaterede ting.

Nu fortsætter manipulationerne så på EI og dermed så nok også snart igen i BA. Han forsøger at få det til at se ud som om Neurosearch bevidst har manipuleret ved Huntexil data. Jeg skal ikke kunne garantere de ikke har gjort det, men jeg har nu meget svært ved at tro det. Hans argument er at det kun er det primære endpoint i MermaiHD der er blevet justeret.

Men øhh har han svært ved at læse? ALLE data præsenteret den 3. feb var justeret for CAG. Så det er en fejl der gælder alle data. Men det er blot KUN MMS endpoint hvor ændringen reelt har nogen betydning. De andre endpoint er stadig signifikante selvom man IKKE justere for CAG
NEJ der skulle aldrig nogensinde have været korrigeret for CAG i den første meddelelse idet det ikke var skrevet ind i protokollen i forhold til det primære endpoint. Det var blot medtaget i protokollen som et sekundært dataset. Det er en klokkeklar fejl fra NS. Og det kostede Dieter hans arbejde, og det har helt rigtig kostet på tilliden til NS og dermed også kursen. Sådan SKAL det være oven på så stor en brøler
Siden MermaiHD blev opstartet har man dog blandt Huntington fagfolk fundet ud af hvor vigtigt det er at korrigere for CAG. Så derfor bliver justering for CAG faktisk inkluderet i det primær endpoint for helt nye kliniske studier. Men han undlader meget bevidst helt at nævne noget om at det nu bliver anbefalet af fagfolk at inkludere CAG korrektion. Det passer jo ikke ind i bashe casen

Så ja med ovenstående i mente så ER det faktisk STADIG gode klinisk relevante data. Men JA de HAR misset det primære endpoint som helt naturligt øger tvivlen for stoffet kan blive godkendt. I denne omgang......For de kan principielt blot gentage studiet og indsætte CAG justering i det primære endpoint. Derudover kan de endda bytte om på det primære endpoint (MMS) og sekundære endpoint (TMS) som hmmm var det amerikanerne eller europæerne.... har jeg glemt. Men en af de 2 myndigheder foretrak i forvejen TMS som primært endpoint.

Summa summarum så ER data altså stadig gode for en patient gruppe som stort set ingen muligheder har for at få medicinsk hjælp. Og vi har også hørt fra flere patienter som har fået Huntexil beskrive hvor meget bedre de fik det.

Tør jeg sige Huntexil BLIVER godkendt. Bestemt nej. Usikkerheden er som sagt helt sikkert steget. MEN der er absolut en ganske pæn sandsynlighed for stoffet stadig kan/vil blive godkendt. Om ikke i 2011 så efter de har gentaget forsøget.

Vh
T.1/6 2010 22:17 Fiskemanden 029878
Personligt tror jeg stadig mest på at Huntexil bliver godkendt,men tør ikke spå om hvornår?

Dog har de alle muligheder for at lave om forsøget og opnå klar signifikans!!
Med kun en dosis er det vel ligegyldigt om de retter det ind på MMS eller TMS,da de så kun skal nå de 5% i p-værdi som de tydeligvis når, uanset den relevante justering i forhold til antallet CAG gentagelser i gensekvensen.
Altså med ret protokol,justering for CAGn,næsten samme forsøg,så når man jo en utvetydig klar signifikans!
Det er det som er så ærgerligt, men som for mig betyder at jeg alligevel køber på mig nu også selv om det måske ikke lige er den eksakte bund jeg rammer!
I forhold til den stigning jeg forventer,kan komme, så betyder det mindre ,niveauet er attraktivt lige nu i mine øjne.
Usikkerhed omkring ledelse er jo kun et tilfældigt problem,og desuden egentlig kun et ringe sådan om man ser det i en større sammenhæng:det her åbner i virkeligheden bare op for nye udviklingsmuligheder i firmaet.
At man bevidst skulle have lavet fejl er nok kun rent gætteri og opspind da der ikke er nogen grund til dette,da alle indvolverede nok havde været bedre tjent med at resultatet havde været korrekt fra begyndelsen!
Uroen for de store salgs volymer til denne "lave".?... pris er ikke noget der betyder noget for mig, for der er jo en enorm købsintresse samtidigt.
Som jeg ser det, er det Credit Suisse der sælger ud,sammen med få andre og det er ikke usandsynligt at det er et såkaldt tvangssalg som udløses af faldende kurser!!
Det skal vel bare udnyttes da kassen stadig er god i NS og der findes flere gode triggere i mit perspektiv!!

For en gangs skyld er det IKKE et fald i ringe omsætning styret af urolige småsparere som bliver manipuleret af BA eller misinformation på EI !!
Det er heller ikke begrundet af direkte faktuelle årsager som årsager direkte dårligere resultatudvikling for NS....
Det er en udvikling som normalt medfører en mindre kursstigning når de indblandede aktører har solgt færdigt!
Der er jo snart ikke meget mere højrisiko som kan indbages i sagen,så derfor ser jeg en mulig stigning, på både kort og lang sigt
Så glem alt om manipulation og misinformation fra basheren!
Hvorfor denne uro??
Resultaterne findes,løsningerne findes ,økonomien er i orden,
midlet virker,er klinisk relevant,opnår på den ene eller anden måde statistisk signifikans!!
Det hele er kun et spørgsmål om investeringshorisont?
Altså ny udviklingschef kommer snart,ny CEO udses,en klar linje lægges for hvodan man kommer videre med registreringen af Huntexil,derudover de triggers som Troldmanden nævner...

Selvfølgelig kan man aldrig vide noget HELT sikkert ,men det er som sagt en risiko jeg er villig til at tage,så må hver og en selv bedømme om de synes det er værd denne risiko?

V.h. Fiskemanden2/6 2010 13:00 troldmanden 029897Man kan sagtens forstille sig et evt nyt forsøg stadig vil inkludere 2 doser. Dvs en endnu højere dosis end 90mg. For bivirkningsprofilen tillader klart man går højere op i dosis. Og så kan det godt tænkes man kan opnå en endnu bedre effekt ved f.eks 105mg end 90mg.

Men man skal bestemt ikke undervurdere betydningen af en evt ny runde klinisk forsøg for at få godkendt Huntexil. Ja det ser "relativt simplet" ud ved blot at fortage de nævnte juster. Og ja jeg tror på stoffet kan godkendes.

Men tids perspektivet stiller Neurosearch foran nye udfordringer. For det vil mindst tage 3 år ekstra. Dvs der også skal skaffes flere penge på den ene eller anden måde. Så der kan ikke herske nogen tvivl om hvor vigtigt det er at få Huntexil godkendt i første omgang. Og der ER sandsynligheden altså blevet forringet efter de korrigerede data, omend det stadig er en mulighed.

At en CEO fratræder skaber også altid ekstra uro. Og hvem bliver den nye og hvor vil han gerne sætte sit præg.

Torbjörn Bjerke har forøvrigt lige anbefalet sig lidt ekstra ved i går at lande en flot aftale med potentielle milestones på $564 mio til Orexo2/6 2010 20:24 Fiskemanden 029901Ja ,at Torbjörn Bjerke gør godt fra sig har jeg som tidligere nævnt,noteret med stor glæde.
Det var netop efter købet af biolipox som usikkerheden,i Orexo, øgede og jeg gik ind til fordelagtig kurs!
Og at der fandtes gode muligheder i den pipeline de overtog var jo glædende!!
Nu har han snart udrettet det vigtigste, for min del, i Orexo,og jeg kan stille vente på at høste frugterne derfra, af hans gode arbejde...
Så for min skyld kan de godt begynde at overtale ham,til posten,han er en mand med visioner og kraft at gennemføre dem!
7/6 2010 08:49 Fiskemanden 030014Her bare lige et lille citat fra sidste efterår,som et godt bevis på at andre også synes han(Orexo,s CEO) er innovativ og dygtig !!!


Torbjörn Bjerke - 2009 års vinnare av det svenska BiotechBuilders Award!

I förra veckan mottog Torbjörn Bjerke 2009 års BiotechBuilders-pris. Syftet med denna utmärkelse är att hedra individer vars insatser särskilt bidrar till företagets framgångar och till bioteknikindustrin som helhet.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
"Torbjörn Bjerke har varit avgörande för bildandet av det nya Orexo. Under de senaste 20 månaderna har han tillsammans med sitt team åstadkommit en hel del genom att integrera Biolipox och Orexo till ett bolag, att ingå ett antal partnerskap som bland annat resulterat i lanseringen av Abstral i Europa med ProStrakan, och lanseringen av Edluar i USA med Meda. Nyligen har Orexo också tecknat ett licensavtal med Novartis.

Torbjörn har den entusiasm, energi och kreativitet som fordras i denna krävande miljö. Han är en sann entreprenör och ser möjligheter där andra ser problem.

Vi tror att Torbjörn har det engagemang och den drivkraft som behövs för att lyckas nå sitt mål med att få Orexo att bli ett lönsamt internationellt Life Science-företag inom en snar framtid.

Torbjörns insatser och personliga egenskaper gör honom till en lyckad Biotech Builder!"


Om BiotechBuilders
BiotechBuilders är ett informellt och oberoende nätverk för entreprenörer och företag inom hälso- och läkemedelsbranschen. Organisationen bygger på personlig interaktion mellan medlemmarna - Biotech-entreprenörer och näringslivet, representanter från läkemedels- och tjänsteföretag med ett särskilt intresse inom biotech, medicinteknik och diagnostikindustrin.

Syftet med BiotechBuilders är att stimulera tillväxt i branschen genom att uppmuntra och underlätta personliga kontakter som omvandlas till utbyte av idéer, kunskap och utveckling samt slutligen stimulera skapandet av nya projekt och företag.

Läs mer om BiotechBuilders på: http://www.biotechbuilders.com.

Det er et udtryk, for det jeg mener at man behøver lige nu, indenfor Neurosearch: en person som ser muligheder der andre ser problemer.......!!!!!!

V.h.Fiskemanden3/6 2010 21:48 troldmanden 029940Hej Ahmetalsac

Jeg har lige læst dit indlæg på EI om Huntexil. Som jeg læser dit indlæg så mener du Huntexil kan give en omsætning på 2 mia allerede i det første år startende medio 2011.

Jeg ville ønske det kunne gå så hurtigt men det er ikke teknisk muligt. Hvis og såfremt 12 mdr data er positive og HART data lige så, så vil Neurosearch file hos EMEA omkring feb-marts 2011 og formentligt omkring 4 mdr senere i USA. Vi skal næppe sætte næsen op efte en hurtigere afgørelse end 10 mdr. Og så er vi ultimo 2011/primo 2012 for de 2 mulige godkendelser.

Og at omsætte for 2 mia kræver nok omkring 10.000 fuld års behandlinger. Og så mange patienter vil det ikke være muligt at ndrullere på Huntexil på et år.

Der er selvfølgelig den mulighed at de kan få early acces godkendelse i udvalgte europæiske lande (Læs Frankrig, Italien, UK og Sverige) her i 2. halvår. Men den omsætning de kan lave på det salg er trods alt ikke noget der for alvor vil få betydning for Neurosearch.

Så det med at Huntexil omsætning/indtjening kan betale for et fuldt Tesofensine fase 3 program kan jeg desværre ikke få til at hænge sammen. HVIS og såfremt Huntexil blive godkendt så skal vi mindst frem til 013 før stoffet har givet en tilstrækkelig stor indtjening til de tør kaste sig ud i en sådan satsning.

Men så længe kan de ikke parkere Tesofnsine pga patent løbe tide. Så hvis ikke de finder en partner på bagkandt af FDA afgørelserne fra FDA af Qnexa,(Vivus) Lorcaserin (Arena Pharmaceuticals) og Contrave (Orexigen)så bliver programmet lukket ned. Dvs jeg giver dem frem til ca medio 2011 af finde en partner og få startet fase 3 programmet op. Men det er nærmest alt afgørende hvad FDA siger til de 3 stoffer og hvad de siger til det kommende Sibutramine møde.

Vh
T.3/6 2010 22:53 Skanis 029943"analysen" virkede osse ret optimistisk i mine øjne.

Men hvad mener du om tesofnsine i øvrigt?

Har den chancer for at komme på markedet.Med eller uden partner.?
og hvor mange % vil du gi den ?

Jeg har selv hørt at den var ret vanskelig pga. for højt blodtryk.
3/6 2010 23:00 Skanis 029944Og hvad mener du i øvrigt om "deflation" på EI ??

Han er ret deprimerende at høre på for at sige det mildt!4/6 2010 00:11 Hya 029946Jeg synes bestemt ikke at deflation er kedelig at høre på!

tværtimod er det godt at nogen tør tage et standpunkt og stå ved det - også selvom det er upopulært og modsat det mange mener om aktien eller investeringen eller firmaet!!!!!!

Og det er skam lige så spændende at læse trolmandens uddybende indlæg -

så jeg skriver ikke dette for at være fan af hverken den ene eller anden!

Og med hensyn til Peter Åbo's biotek analyser - så har jeg altså erfaring for at han har ramt meget dansk biotek lige i røven - bla genmab - så dem læser jeg også meget gerne.

Det er synd at skriblerier på boards afleder så mange skribentkampe, og anledninger til at andre skribenter skal vise hvilket hold de støtter - istedet for at vi alle blot kan være glade over at andre gider bidrage med deres ekspertisse i indlæg som vi valgfrit kan læse og så selv forholde os til hvordan vi anvender!

Og den sidste bemærkning var ikke kun i forhold til emnet biotek - men meget generel - fordi jeg fortsavner CHjorts indlæg og læring til os herinde, og er ærgerlig over når han og andre skribenter vælger at forsvinde fordi de bliver mobbet ud!

og så for at vende tilbage til deflation kontra trolmandens holdninger og analyser på neurosearch - så er et jo givet - TIME wil TELL!
så det kan jeg godt afvente!

Kh Hya4/6 2010 00:15 troldmanden 029947Jeg har skrevet mine holdninger til ham længere oppe i denne tråd. Og kan se hans seneste indlæg endnu engang beviser hvordan han aldrig nogen sinde tjekker op på fakta inden han skriver. Men det er jo heller ikke så sjovt. For så ser tingene jo ikke ud so han gerne vil have det

Nu slynger han om sig med et fiktivt beløb på 3,1 mia kr NS efter sigende skulle have hentet blandt aktionærene siden ultimo 03. Men det er altså markant mindre.

Dec 03 får de 132 mio i forbindelse med den store partner aftale med GSK som køber e portion aktier

både i 03 og 05 har NS faktisk overskud. Og i 04 taber de kun 3 mio. Hvor mange biotech selskaber oplever det?

Okt 06 henter de 397 mio i forbindelse med købeet af Carls Research

Nov 07 henter de 771 mio i een regulær emission

Feb 09 henter de 100 mio i forbindelse med den store aftale med Rli Lilly som køber en portion aktier

Aug 09 hennter de 37 mio da GSK får en portion aktier mere i forbindelse med en udviklings milestone

Aug 09 får de 75 mio i forbindelsemed den store aftale med Jansen som køber en portion aktier

Nov 09 hener de 428 mio i en regulær emission.

I alt giver det 1,94 mia. Dertil kommer så nogle enkelte udvidelser i forbindelse med udnyttelse af warrants. Har ikke regnet dem ud. Men det er næppe over 60 mio. Så vi snakker max 2 mia vs hans påstand om 3,1 mia. Liiiige en lille forskel ikke. Specielt endda når små 350 mio også er købt af partnere til overpris

Det er ret ofte han slynger om sig med den slags "fakta". Forstår ikke hvordan han kan tage penge for hans analyser med den manglende research3/6 2010 23:59 troldmanden 029945Tesofensine er som nævnt ovenfor død uden en partner. Og jeg tillægger det ikke særlig stor sandsynlighed for det lykkes dem. Så har lige som stort set alle analytikerne mere eller mindre afskrivet programmet. MEN det er ikke fuldstændig udelukket hvis de 3 ovenfor nævnte stoffer får god medvind fra FDA. Så vil der på ny opstå hype okring anti fedme stoffer. For der kan ikke herske nogen tvivl om at et effektivt anti fedmestof som specielt Qnexa og Tesofensine vil kunne sælge for $1+ skulle de blive godkendt. Men lad os nu se hvad FDA siger
4/6 2010 08:37 TDAE 029951


4/6 2010 09:02 Hya 029952For mig er det altså ikke rigtigt nogen nyhed, da Hr Aamund indenfor de seneste år flere gange har fortalt offentligt at han ville afvikle sine investeringer i neurosearch - hvis ikke firmaet snart blev profetabelt -
og at det var Bavarian han ville satse på i fremtiden, samtidig med at han ville sprede sine investeringer lidt mere ved at gå lidt ind i nogen nye "vækst virksomheder".

Når det nu bliver slået stort op i pressen, samtidig med kursfald og manglende succes pt i firmaet og fokus på ledende medarbejdere der holder op osv
så tror jeg blot det er en del af den vanlige "sovs" som alle firmaer på børsen indimellem smøres ind i når det går dårligt.

Reelt behøver der slet ikke at være de sammenhænge som der nu hives frem, altså at det er finanskrisen og AA's private økonomiske forhold osv
der gør sig gældende -
jeg husker nemlig et TV interweiv med AA fra dengang kursen i Neur var på 34 i 2003, hvor al biotek var bombet totalt i jorden kursmæssigt -
og der fremlagde han præcist den plan han har fulgt i årene efter - nemlig med at trække sig økonomisk ud - hvis ikke der kom en afgørende succes indenfor 5 år!

Vh

Hya4/6 2010 09:51 029953Insidersalg skal man altid tage dødalvorligt. Det kan da godt være han har haft en 5 års plan, men hvis milliarderne ventede rundt om hjørnet på den lige strækning, så ville man nok kunne overse at holde sin position. Ville du ikke?
4/6 2010 10:22 troldmanden 029954Asger Aamund er ikke mere insider i Neurosearch end dig og jeg. Så det er ikke insider salg.

Når han skal afdrage godt 40 mio på sit lån så er der kun en ting at gøre. Det er at sælge ud. 40 mio er trods alt ikke et beløb man sådan bare lige skaffer fra anden side for at bevare sin andel4/6 2010 10:46 029956Insider salg eller stifter salg bliver altid forsøgt bortforklaret af eksisterende aktionærer. Statistisk set er det altid bedre at følge insiderne end at gå imod dem.

Og jo vil nok tro at Asger er lidt mere insider end du og jeg trods alt. Ikke i juridisk forstand, men trods alt.4/6 2010 10:58 JensH 029957Nu er vi jo også nogle der har erfaringer med Genmab :)

Og som det er set med Genmab, så er det helt ligegyldigt om NS har milliarderne ventende rundt om hjørnet. Hvis markedet begynder at miste tilliden så er det bare om at hoppe ud indtil kursen er latterlig lav eller der kommer gode nyheder.
Store spillere er også opmærksom på dette - og vil naturligvis bruge stemningen til at manipulere kursen ned så de kan tjene tykt på det senere eller ved at shorte.

Nu ved jeg ikke hvad NS har i kontanter - men det er vel omkring det niveau at kursen begynder at blive latterlig lav.4/6 2010 11:07 329958Helt enig, JensH. Neurosearch aktionærerne kan lære rigtigt rigtigt meget af udviklingen i Genmab.

Det ligner faktisk til forveksling den samme case bare forskudt 2 år. Og jeg erindrer om at Genmab på godkendelsen af Arzerra blev handlet kurs 330.

Nu ligger vi nede med en faktor 8. Neurosearch handledes i 220, så en genmab agtig latterlig kurs vil i Neurosearch svare til kurs 25-30 stykker. Og tro mig da hya sagde at den skulle i 180,140,90,60 og 40 troede jeg hun ikke var velforvaret. Men der er vi så nu. På markedet. Med Salg.

Og det er som jeg har talt om mange gange. Genmab bliver i dag vurderet ud fra helt andre kriterier end neurosearch, netop fordi de er på markedet. Nu er det markedsandele etc. For det stadie Neurosearch er på er der plads til at drømme om 100% markedsandele, og store royalty procenter, ingen udgifter og store indtægter.

Endvidere er der faktisk ikke sket de vilde ting i genmab casen, ud over et misset endpoint i et refrac forsøg. Og det er vel at mærke ikke katastrofale data, men kan stadig se at Genmab kan få Arzerra i NHL ligesom konkurrenten.

Men nogle gange tror jeg ikke folk vil lytte til vores erfaringer, fordi historien er at Genmab har fejlet, men det er altså bare ikke tilfældet. Genmab er lykkedes!4/6 2010 13:44 Hya 229967Jeg kan altså ik gøre for det - jeg har ingen økonomisk uddannelse eller anden faglig viden at bygge mine investeringer på -
til gengæld har jeg en eminent intuition - hvor jeg reagerer ubevidst på kombinationer af viden jeg tiltusker mig.

Måske er det mine mange år indenfor psykiatrien - hvor det virkelig var et gedint arbejdsredskab at se bag om alt det synlige, og reagere promte på de ubevidste signaler som ens intuition kom med.

Jeg ved det ikke - men ihvertfald reagerer jeg også på Neur casen -
og efterhånden har jeg lært at så skal jeg holde mig ude af aktien, og blot sætte mig ned og afvente - det jeg ikke ser og forstår - fordi det skal nok dukke op til overfladen med tiden -
og der er utrolig mange andre firmaer og aktier der er værd at proppe sine penge i imens -

så det bliver altså ikke mig - der bærer nogen risiko mens neur casen udfolder sig og bliver gennemskuelig!

og JA aka - naturligvis er det alvorligt med insidersalg -
men netop i neur er der naturlige forklaringer
både i asgers livsplan, strategier, alder og financielle situation.

og der er de overordnede politiske holdninger og ændringer, og økonomiske forudsætninger til ny medicin og behandling og behov - som godt kan ændre lidt i om et stof er værd at få i mål - og om det vil komme til at tjene penge til sin tid

så det er da spændende at følge udviklingen og se hvordan det går - fra sodelinjen altså!

Kh Hya4/6 2010 14:21 troldmanden 029969Der kan ikke herske nogen tvivl om risikoen for Huntexil er klart steget efter justeringen. I hvert fald på første runde forsøg på at få stoffet godkendt. Så ingen tvivl om det er retfærdigt kursen har fået store klø. Så skal det være.

Men lige så vel som du så en mulig udvej for DNDN da de først fik slag i hovedet så er der ligeledes muligheder her. Specietl på det niveau kursen nu befinder sig.

Det er dog ret vigtigt man gør op med sig selv hvordan ens risiko profil er her på den relative korte bane. For kursen kommer til at tage nogle ordentlige sving hen over sommeren/efteråret alt afhængig af hvordan de kommende resultater bliver. Så det kan både blive meget op og ned.

Jeg tror på op ved det første sæt data og formentligt ned ved det andet sæt data. Og ind imellem kommer der så den uafhængige analyse fra Huntington foreningens forskere. Den tror jeg får kursen til at stige. Så jeg øger nok op til 12 mdr data og sørger så for at reducere senest medio sep
4/6 2010 14:27 troldmanden 229970Her er en hel frisk artikel der beskriver de 3 vigtige Tesofensine konkurrenter Qnexa, Lorcaserin og Contrave. Og som tidligere nævnt så afhænger Tesofensines videre skæbne nærmest fuldstændigt af hvordan FDA vurdere de 3 stoffer her i hen over sommeren og efteråret.

Men at lande en $1+ mia aftale som Amyliun har gjort kan Tesofensine ever never komme i nærheden af. Neurosearch bør satse på meget, meget få penge upfront, nærmest ingen udviklings milestones og hvis de får dem så skal de kanaliseres tilbage i den videre udvikling af Tesofensine, og så ellers satse på højere royalties

Arena Pharmaceuticals Inc. has agreed to sell shares to Deerfield Management for $35.5 million, money that will bolster the biotech's cash as it seeks FDA approval of its obesity compound lorcaserin.

Under the terms, Arena will sell 11 million shares of common stock to Deerfield at a price of $3.23 per share. In addition, the exercise price of 16.2 million of the 28 million outstanding warrants to purchase common stock that Deerfield previously received will be reduced from $5.42 to $3.45 per share.

But the "best source of funding, in our view, would be an upfront payment by a partner for lorcaserin," Leerink Swann analyst Steve Yoo wrote in a research note.

Jack Lief, Arena's president and CEO, reiterated in a statement Thursday, "Our intention remains to establish an agreement with a pharmaceutical company to commercialize lorcaserin." The added funds only strengthen the company's financial position, he said, as Arena approaches some key event dates.

An FDA advisory committee is tentatively scheduled to meet Sept. 16 to review the new drug application for lorcaserin. And the FDA is expected to make a decision on the drug by Oct. 22.

Lorcaserin is one of three obesity drug candidates currently under FDA review. Vivus Inc.'s Qnexa and Orexigen Therapeutics Inc.'s Contrave weight loss drugs also have been submitted for review.

Vivus' Qnexa will be considered at a July 15 meeting of FDA's Endocrinologic and Metabolic Drugs Advisory Committee. An FDA panel meeting has not yet been set for Orexigen's Contrave. However, analysts expect the panel to take up Contrave in mid-September, along with locaserin or around the same time.

Yoo told BioWorld Today that Amylin Pharmaceuticals Inc. "set the floor" with the $75 million up-front payment and another potential $1 billion in milestones under an obesity deal with Japanese partner Takeda Pharmaceutical Co. Ltd. That deal covered Phase II obesity compounds pramlintide/metreleptin and davalintide as well as additional compounds form both companies' obesity research programs. (See BioWorld Today, Nov. 3, 2009.)

He said he would be surprised if Arena, Vivus and Contrave didn't clear $100 million up-front in any partnership deal for their products, which are moving through the regulatory process.

Orexigen, though, has indicated it would be willing to go along with a lower up-front payment if it meant bigger benefits downstream, Yoo noted. Orexigen also has signaled that it is in a position to go it alone, if necessary, using a contract sales organization to launch Contrave to a limited number of doctors as an alternative to a partnership.

Arena has emphasized that it already has a facility in Switzerland that manufactures lorcaserin and is seeking a commercialization agreement.

Cowen & Co. analyst Phil Nadeau told BioWorld Today that the companies seem to be seeking "traditional deals," noting that there is a great deal of variation in what constitutes a traditional deal.

As for when those deals are likely to get done, Nadeau said that is likely to come sometime after the FDA panel meetings. An overwhelming positive recommendation from the FDA panel obviously would go a long way to de-risk a product in the eyes of Wall Street, he said.

And at this point, Nadeau said, there is still "much skepticism among investors around obesity drugs as a class." So if one of the three candidates pending before FDA gets a good partner, that could put some "wind in the sails" of the other two, he said.

There have been some notable setbacks in the obesity space. Paris-based Sanofi-Aventis Group, which was once in the space with rimonabant (Acomplia), ran into trouble after European regulators raised safety concerns, and the product never entered the U.S. market. Merck & Co. and Pfizer Inc. both had discontinued obesity programs in the same class as Acomplia that act against the cannabinoid receptor 1.

Pipeline obesity drugs in late-stage development include Novo Nordisk's Victozo (liraglutide) and Alizyme and Takeda's ATL-962 (cetilistat), both in Phase III.

Among the companies with obesity products in Phase IIb testing are Amylin Pharmaceutical Inc.'s Symlin with metreleptin, Obecure Ltd.'s Histalean, NeuroSearch A/S's tesofensine, Surface Logix Inc.'s SLx-4090, as well as another Orexigen obesity compound, according to BioWorld's Obesity Report 2010.

The overall U.S. market for weight-loss remedies and diet products is more than $50 billion. In the U.S., drug options for obesity include the generic drug phentermine, F. Hoffmann-La Roche Ltd.'s Xenical (orlistat) and Abbott's Meridia (sibutramine HCl monohydrate capsules C-IV) and nonprescription Alli (low-dose orlistat, GlaxoSmithKline plc).

In Yoo's view, there is "no obvious winner" among the three obesity compounds under FDA review. Lorcaserin wins on safety and the strength of its intellectual property, he said. Qnexa combines the generic diet drug phentermine with epilepsy drug topiramate, while Contrave combines the opioid blocker naltrexone with the dopamine stimulator bupropion.

Qnexa's strong point is efficacy. However, Yoo said that potential patent blocking issues involving patent 607,1537 do not appear to have been settled with Johnson & Johnson.

Orexigen's Contrave scores big for having a combination of both good efficacy and safety. Plus, Yoo said that Orexigen's low valuation is appealing for a stock investment perspective and the company also has a low-burn rate and back-up obesity compounds.30/6 2010 10:56 Skanis 030843


30/6 2010 14:09 troldmanden 030860Hej Skanis

Ja det er godt nyt. Du kan også finde meddelelsen her

http://www.proinvestor.com/aktier/NeuroSearch/NEUR.CO

Jeg har skrevet lidt om dagens nyhed i de tråd akademikeren har startetTRÅDOVERSIGT