Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvordan synes jeg så selv det går?


30852 McJanus 30/6 2010 12:34
Oversigt

Jeg har udvalgt mig tre aktier, som jeg mener er klar til en regulær turn-around.
De blev valgt for et par måneder siden og skal i følge planen blot ligge og hygge sig i depotet frem mod nytår.
Da dette indlæg hverken skal ses som et 'se hvor er jeg dygtig' eller på den anden side give plads for forhånelser , så undlader jeg at angive mine købspriser og handelsstørrelser. Lad mig blot konstatere at lige nu er jeg ikke blevet milionær på den investering!

Min kæreste ved hvad jeg har gang i, og hun spurgte mig så i går: Hvordan synes du egentlig selv det går?
Spørgsmålet var ikke det værste ... det var smilet på hendes læber der gjorde ondt!

Så, hvordan synes jeg egentlig selv det går?
Hm.
Lige pt ser det ikke specialt fornuftigt ud, men der er ikke rigtigt rykket ved de fundamentale forudsætninger for mine dispositioner.

SAS viser pæn fremgang og hvis ikke der sker noget decideret katastrofalt, så er det en koncern der langsomt men stædigt arbejder på at blive profitabel. Og det er min overbevisning at det nok skal lykkes.
Dette er en supertanker som de sidste 9 år har haft alt imod sig. 9/11, ulykken i Milano, voldsom priskonkurrence, stædige fagforeninger, uheldig ejerstruktur ... men det er som om, der endelig er en klar intern enighed om, at NU kører vi den vej ledelsen har udstukket. Strejker er blevet mere sporadiske og hvis en gruppe nedlægger arbejdet er resten af grupperne straks på nakken af de formastelige. Der er en reel forståelse af at den næste tabte krone kan koste 'mit' arbejde.
Jeg synes også at der i pressen begynder at være mere negativ fokus på lavprisselskaberne ... eller nul-service selskaberne. SAS slap pænt igennem 'askeskyen' mens adskillige andre selskaber blev kendt som dem, der lod kunderne i stikken.
SAS' image er pænt på vej frem og med rette.
Hvad der ikke er på vej frem er aktiekursen, men jeg tror vitterligt at det er et spørgsmål om tid.

Genmab - jeg skal ikke komme med nogen lang forsvarstale for min position i Genmab. Når jeg læser indlæg her, så er det vist tydeligt at I er stort set ligeså 'paffe' som jeg er.
Analytikerne har været på nakken af LD og var overbeviste om at kursen ville stige når først hun var væk. Hm, kursen steg da hun fik sparket, men er nu tilbage igen.
Der er intet nyt omkring salgstal, intet om fabrikken, ingen bevægelser i pipelinen - kun NICE' afvisning af at gøre Arzarra tilskudsberretiget er nyt. Berrettiger det til et kursfald på 20%?
Så hvis faldet ikke er af fundamentale grunde, så må det skyldes spekulative short handler ... eller måske bare at investorerne kan finde bedre steder at få forrentet deres penge!
Men jeg gad vide, hvad der ville ske, hvis short blev total-forbudt i Genmab?

B&O - Ok, jeg kan lide deres design. Jeg har ejet en Beocord 2400 og en Beogram 4000, så jeg er lidt sentimental her. Jeg har ikke hængende et af de nye TV på min væg - så hellere købe en ny bil eller renovere køkkenet.
Det kan være min sentimentalitet også har gjort mig blind, men da jeg købte (nej I får ikke at vide hvad jeg gav!) mente jeg at de seneste regnskaber tydeligt viste en fundamental fremgang. Bedre styr på omkostninger, god introduktion af nye produkter, stærk ledelse. Men en forventning om at forbrugskrisen gradvist ville blive reduceret i løbet af 2010, så ser jeg (stadig) B&O som en rigtig god turn-around kandidat.
Ser jeg på B&O med rene TA briller, så kan jeg udemærket godt se faren for at 47-48 skal testes, og her i sommer hvor volumen er tilstrækkelig lav, så kan den forholdsvist billigt shortes derned.
Men helt ærligt - det er ikke længe siden at den var i 86,50, hvad i alverden retfærdiggør et fald på 40%?
Jeg kan i hvert fald ikke finde fundamentale begrundelser.

Men skal jeg besvare mit spørgsmål - hvordan synes jeg selv det går? - så må jeg vel blot konstatere at det står 3-0 til shorterne.
Den gode nyhed er så, at kampen ikke er slut endnu!30/6 2010 15:49 Hebi 230866Jeg er også en af dem der ridder på sas bøljen netop af samme grunde som du nævnte, en del af mig har dog også lidt nationalisk stolthed over sas og håber også inderst inde af min ''investering'' i dem hjælper dem ihvertfald bare lidt op af asken, mens jeg samtidig håber på noget profit på lang sigt.

Genmab har skuffet mig godt og vel 4 gange nu. Jeg er også en af dem der købte aktien ved dens sidste dramatiske stigning, jeg fik dem i kurs 60 ca. Så jeg sidder ligeså paf som dig, og klistrer mig til skærmen ved opdateringer. Det eneste der irreterer mig - overrasker mig med gen er uforudsigeligheden, jeg ha før solgt gen med mindre tab, hvorefter aktien TO DAGE efter steg dramatisk.

Man ved aldrig med gen, men jeg giver dig ret i at det ikke ser specielt godt ud lige nu. Men så igen - så sidder man om en halv måned og siger til sig sel, hvorfor solgte man dem? Nu beholder jeg mine og håber af sidstnævnte eksempel er kendsgerning igen denne gang.

- Hebi1/7 2010 16:03 Spur 030924Man skal holde sig langt væk fra biotek-aktier. Eller betragte dem som lotterisedler.2/7 2010 11:57 McJanus 231002Tjae ... man bør vel egentlig betragte ALLE aktier som lottosedler.

For mange år siden - dengang på Niels Brock - var der en lærer som hev en slide frem over med overskriften: De sikre vindere i dag er de sikre tabere i morgen.
Han understøttede dette ved at vise de 25 største virksomheder omkring år 1900 - og så den samme liste 25 år senere. Der var vist en genganger, resten var røget ud. Der blev vist 3 lister som alle viste at de største selskaber ikke holdt topplaceringen i 25 år. Nye teknologier, ændrede økonomiske forhold, krige/afmatninger/recessioner, ændrede psykologiske handlemønstre ....
Moralen var at jo større virksomhed, jo vanskeligere er tilpasning.

Opdateret stilling pr. 2/7:
McJanus - Aktiemarkedet: 1-2.TRÅDOVERSIGT