Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EDF EN CEO bekræfter uændret vindstøtteordning i Italien


31560 collersteen 28/7 2010 14:17
Oversigt

EDF Energies Nouvelle kom med halvårsregnskab i morges. Som Greentech Energy Systems aktionær er det jo altid interessant at se om der er noget nyt at berette.
http://www.edf-energies-nouvelles.com/admin/upload/communique/PR_2010_HalfYear_Results_280710_ENG.pdf

Der står ikke noget specifikt om Greentech, men webcastet var lidt mere interessant, thi der blev spurgt om Greentech partnership dealen og om afregningen i Italien.
CEO'en snakkede lidt uden om resultatet fra partnershipdealen, men lod forstå, at der var flere projects under development. Mht. afregningen sagde han sådan som jeg hørte det at forslaget om at stryge den "obligation til at opkøbe excess supply" af de grønne certifikater var faldet ud af det endelige lovforslag. Det var vist "section 45".
Det er gode nyheder og det er rart med noget fra "officielt" hold om, at der ikke er blevet rørt ved ordningen.

Jeg må lige tage det forbehold, at jeg ikke endnu har kunnet høre webcastet en gang mere, så jeg er kun 99% sikker på, at det var det jeg hørte. Jeg skal nok lige vende tilbage med en bekræftelse, når det kommer online og jeg har fået genhørt det.
"obligation remains" og "current system will be retained" var ihvert fald lige de ord jeg hørte og bed mærke i...sådan cirka.


For evt. Vestas-interesserede blev der spurgt til turbine-markedet og her er lige de par svarsætninger jeg fik noteret mig:
- Prices are still falling
- Particularly in the US
- Though it won't be far until we see the bottom and we will then enter into contracts (til at dække møllebehov i 2011 og frem)
- (most likely within 6months)
- we have 2-3 preferred suppliers in US and 2-3 in Europe and we would like to keep a close relationship with those.

Præsentationen:
http://www.edf-energies-nouvelles.com/admin/upload/publication/Présentation%20résultats%20semestriels%202010_ENG_VDEF.pdf
Webcast er ikke tilgændelige endnu, men den kan nok findes på forsiden, når det er. Ellers via "finance & investors" og så "financial publications"

Mvh
Collersteen28/7 2010 14:55 troldmanden 031561Rigtig godt spottet coller.

Det vil sige at det er Edfs opfattelse at det hele fortsætter som hidtil? Wow det er vildt godt hvis det er sandt. Det er jo ikke det der ellers har været fremme. Så lad os endelig få det bekræftet ved at genhøre webcast og så ellers få spredt det budskab.

AU sender nok snart en update ud hvorefter aktien vil stige lidt.29/7 2010 10:40 collersteen 631586Case confirmed!

Webcastet er nu uploadet.
Klik på linket på forsiden af http://www.edf-energies-nouvelles.com/english/index_gb.asp
eller direkte her: http://hosting.3sens.com/EDF-EN/20100728-B96DE957/en/startup.php

Det er lidt svært at "spole" i præsentationen, men det kan gøres hvis den sættes på pause førend man flytter skydebaren.

1:36:00 snakker han om Italien og jeg synes sågar han siger, at EDF EN medvirkede til at forslaget røg. Her er hele passagen om afregningen i Italien sådan som jeg hører det ordret:

Can you confirm that Italy will maintain its PPA for green certificates by the central buyer GSE?

Svar: "yes, I can absolutely confirm that.That was the outcome of the legislation. Actually the obligation has not been removed now and for the time being everything is going well.... and it was delivered on our part actually. I believe it was heading section 45 under the Italian legislation. The surplus in green certificates...that obligation to buy them up - actually that article was left out deliberately when the time came to vote on it.

This obligation remains and this is despite (?) a number of rumours on the wind energy front."

Derefter snakker han lidt om GES-aftalen og fortæller at Monte Grighine-aftalen var hovedtemaet i den handel.

Det er godt at høre det fra en så betydningsfuld mand.

1:18:00 er der spgm om turbinepriser.
(et andet sted nævner han kort ifm. PPAs i USA at turbinepriserne er faldet 25-30-40% siden toppen!!!!)29/7 2010 11:43 troldmanden 031593Ja det er dævmle godt at høre!!

Så ville det være rart om de samme medier der havde travlt med at fortælle om alle dårligedommene nu også går ud at fortælle det ikke hang sådan sammen som de beskrev. GES kunne jo passende selv hjælpe til med at sprede det budskab. Der er godt nok radiotavshed fra dem....

Vi bør vel som minimum lægge omkring kurs 17 som kursen var i da de falske rygter startede28/7 2010 22:04 doodha 131572GES
Jeg har bemærket, at CDV ikke har solgt de seneste dage. De har ellers solgt stort de seneste måneder - i alt ca. 1 mio. aktier ifølge Chjorts seneste video.
Så muligvis er udsalget stoppet...

Samtidig er MSI blevet købere de seneste dage. Relativt største køber, men i et tyndt marked. Chjort antog for nogen tid siden, da MSI var sælgende, at det muligvis var shortsalg.

Nu skal man selvfølgelig passe på med at komme med konklusioner eller spekulationer (og da navnlig i dette tynde sommermarked)... - men det er da tilsammen to positive signaler.

I øvrigt skulle det være i denne uge - inden den italienske sommerferie - at den endelige afgørelde falder om den italienske spareplan, inklusive eventuelle cuts i støtten til vindenergi.
(Jeg kan ikke huske, hvor jeg læste, at det skulle være by the end of this week...)TRÅDOVERSIGT