Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Double dip - det er noget man gør i chips ikke?


32282 akademikeren 21/8 2010 09:58
Oversigt

Og chips køber man i supermarkedet

Der er rigtigt megen nervøsitet i markedet i øjeblikket og herinde er ingen undtagelse. Der bliver talt om at vi skal afgørende ned, måske dramatisk Hindenburg agtigt.

Der er mange faresignaler i øjeblikket specielt på arbejdsløshedstallene i US, men en af de ting der fortsætter at hamre derudaf er de amerikanske forbrugere der bare bliver ved med at købe. Gode tal fra Targit op 14% og Wallmart underbygger denne trend.

Herhjemme ser vi også meget stærke tal fra eksempelvis online forbruget og et boligmarkedet der mærkeligt nok ser ud til at have bundet ud, nok mest på grund af den super lave rente.

Så hvis forbrugerne forbliver på denne dagsorden, så kommer krisen så ikke herfra.

Så er der firmaerne, det synes jeg lidt er en anden historie. De sidder ret meget på pengene, men vi ser de spæde tegn til øget M&A ovre i US. Men ellers er deres dagsorden jo virkeligt bare reduktion af gæld, ikke nogen dårlig ide by the way.

Når de begynder at bruge lidt af det cash som forbrugerne giver dem, ja så kan det være at vi får en optrend igen.

Men double dip? Jeg er i tvivl.
21/8 2010 10:20 akademikeren 032283Her en meget relevant og aktuel discussion af jobless recovery i Dansk Sammenhæng. Vi har mistet 200.000 private arbejdspladser over det sidste halvanden år!

En diskussion mellem Harald Børsting og Jan Klarskov.

http://podcast.dr.dk/p1/rssfeed/p1_business.xml21/8 2010 10:42 colombuss 132284Jeg foretrækker som sagt den med dild og paprika

Jeg tror at rygterne om verdens økonomiske undergang, er en smule overdrevne. Men hvis folk vil smide deres aktier i grams, så lad dem.

Lav rente, og mangel på gode sikre alternativer, understøtter aktier.21/8 2010 10:55 Brøndby 132285Jeg tror heller på double-dip. Vores finansminister (som selvfølgelig er politiker og gerne vil genvælges)taler i dag om et selvbærende økonomisk opsving på ca. 1,4% i år i Danmark. Lagercyklen er afsluttet, hvorefter en svagere økonomisk vækst indtræder. Med hensyn til bogstavleg er det altså ikke et V vi ser, men heller ikke et W.
Vi skal snarere finde svaret i matematikkens verden nemlig et kvadratrodstegn.21/8 2010 11:08 akademikeren 032287Kvadratrodstegn. Lol! Og enig

sent from iPhone21/8 2010 11:42 freja 032288Jeg ved ikke helt om jeg skal tror på der kommer et dobbelt dip eller ej.

Jeg har fuldt en diskussion på EI hvor de har skældt ud på Danske Bank, fordi de nu mener at chancen for et dobbelt dip er større end det var da de sidst talte om det.

Min indstiling er lidt.. Det kan godt være at der er større chance for at det kommer nu, fordi at aktiemarkedet er dynamisk, og det ændre sig fra dag til dag. Og defor kan en bank godt mene et, en dag og en uge sener mene noget andet. Netop fordi det er et dynamisk marked vi har med at gøre.

Sker det, ja så er der nogen der vil tabe penge, fordi de sælger ud for at undgå tab, det må hovedsagligt være de private spekulanter. Men hvis man tror på aktien, så bibeholder man den til den stiger igen, og så sælger den der.

Nu tænker jeg langsigtet, og kommer der et dyk, ja så vil jeg da benytte det til at købe de planlagte aktier, for i den tidshorisont jeg har, der er jeg sikker på de vil stige igen.

Men helt ærligt sagt, jeg ved ikke om det kommer, jeg venter og ser tiden an, og gør som jeg har planlagt lige meget om det kommer eller ej.

Og for øvrigt, så fortrækker jeg Holliday dip ;-)22/8 2010 15:36 swingkid 132302


21/8 2010 12:58 007 032291Hvis man er til bogstav leg, mener jeg mere, der skal tænkes i Ellliot waves, nemlig ABC bølgen i den "Correctiv Wave": A og B er dannet i en "running flat" på både SP 500 og Dow.

Bevægelsen ned mod C, består af 5 zig-zags, efter min opfattelse er vi igang med det første zig-zag, samtidig betyder min anskuelse, hals-linjen vil blive "knock outet".

Et double dip, nej21/8 2010 19:03 OGH 232296Jeg er langt fra den største fan af markedet lige nu.
Du kan ikke være positiv med 10 % arbejdsløshed i USA og et sydeuropa, der er helt på røven.
Du kan samtidig ikke være negativ, når aktier er så 'billige' på virkelig mange mål, fx EBITDA og på deres udbytte-procent (yield)

Mit 'råd', og det, jeg selv gør, er at holde godt øje med de amerikanske obligationsrenter, som for tiden fortæller historien om et meget nervøst marked.
Så længe den 10-åriges rente er så langt under 3 %, er jeg bange for, der stadig er en 50/50 chance for et double dip. Den er i øjeblikket på 2,6 %. Hvem fanden vil låse sine penge fast i 10-år til en årlig rente på 2,6 %, hvis ikke vedkommende ser stor chance for massive kursfald?21/8 2010 19:31 colombuss 032297Jeg vil da meget gerne låne til fast rente på 2.6%, og så sætte dem i udvalgte aktier. Hvem vil ikke det? Og det afspejler aktiers styrke overfor obligationer, og cash.22/8 2010 16:47 OGH 032303Fair nok, jeg siger bare, at du ikke kan være en særlig stor 'bull' på aktiemarkedet. Selv med et double dip vil jeg sige, at aktier burde, fra deres nuværende prisniveau, kunne give et gennemsnitligt bedre årligt afkast end 2,6 % over en 10-årlig periode.
2,6 er altså rekordlavt! Renten på den 10-årlige har været et godt stykke over 6 % bare inden for 10 år og langt højere over 50 år.

Det skal dog lige siges, at en så lav rente ikke nødvendigvis behøver at være 'bearish'. Det kan også være et signal om, at markedet er undersolgt og, at der mange penge klar til at springe ind. Men det giver altså først og fremmest, i mine øjne, udtryk for et meget nervøst marked.22/8 2010 18:27 colombuss 232307Du har da absolut ret i at det er et udtryk for et nervøst marked.
Det svarer jo til, i dit ex., at folk siger, se her, tag mine penge, og hvis jeg bare får samme købekraft, minus 10% (når man tager skat og inflation med) igen om 10 år, så er det fint.

Som jeg ser det er det en distribution fra dem der har opsparing, til dem der har gæld.

Jeg ser først rigtig grund til at frygte for aktiemarkedet, når vi har udsigt til at US og eu nationalbanksrenterne har bundet ud, og nu skal stige i stedet for. Det er selvfølgelig tættere på, men ikke endnu. Det tror jeg kommer til at gøre ondt på aktiekurserne.

Det er da rigtigt nok at dblt. dib vil gøre ondt, men ser vi røde tal, ryger renten i 0 med det samme.

Jeg ser ikke nødvendigvis c20 fortsætte op, nervøsitet om olieprisen, som jo er relativ høj, og en meget høj pe på novo sammenlignet med andre globale medicinalvirksomheder, gør fra min vinkel alene at c20 kommer under pres. Og vi kan da sagtens se index 350 igen, næsten alene af disse årsager, og uden dblt. dip.
Det er vel naturligt at markedet efter det store run, skal ha en puster. Men det skal det selv uden dblt. dip.

Jeg er da glad nok for markedet, for heldigvis, er virksomhederne kommet så langt, og så meget bedre ud end forventet for et par år siden.

Næste skridt hvor går det hen? Lidt ned, lidt op, lidt mere kedeligt. Nogle af dem der er steget mest, sætter sig nok også relativt meget.

De mange aktier der ikke har fået gavn af et run, kan måske komme lidt efter det?

At så mange nu er bears, efter at c20 har haft den 3. bedste halvårsrapportering, nogensinde, med 9 opjusteringer ud af 20. Og mens vore broderland Sverige opjusterer vækstskøn i bnp til 4.5% for 2010 og 4% for 2011. Mens 95% af vores financielle system ser ud til at overleve. Mens flexlånerne ser frem til 1.2%'s lån. Mens der bliver holdt en hånd under vores friværdier. Mens kapital bliver tvunget ud at arbejde idet død kapital ikke belønnes p.t..

Ja det borger på et sortsyn, der nok mere er inspireret af chokket over at vi alligevel kan have arbejdsløshed som i 80 erne.

Måske vi skal vænne os til at virksomhederne også pga verdenssamhandels strukturændringer, vil have flere hænder at vælge imellem, og det i en meget lang årrække. Måske arbejdsløsheden, på trods af dens dårligdomme, alligevel vil tilføre nogle goder, i form af innovation, flexibilitet, og bedre vilkår for virksomhederne?

Hvem ved, men vi har haft et forrygende run siden 1994-1995, et af de længste nogensinde. Før dette, talte man om krise hver 7 år.

Denne lange periode, har været forlænget, ved stadigt lavere renteniveau, der har givet et låne og asset boom.

Det ser ikke ud til at være forbi endnu.

Og boblen ser ikke rigtig ud til at ville blive bristet endnu.

For mig er der en direkte sammenhæng mellem asset values og renten.

Derfor er renten det jeg holder meget øje med.

Hvis euro samarbejdet holder, er vi så heldige at have en reservevaluta. Hvilket er godt for vores asset bobbel, men hamrende irriterende, hvis man skal ind på boligmarkedet.
TRÅDOVERSIGT