Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Nu har jeg gennemgået de tilgængelige tal, og jeg kommer både med nogle ret negative ting, og positive ting.

Vigtigst af alt er at jeg da har gennemgået tallene kritisk, fået hjælp herinde af nogle gode skribenter med fødderne på jorden, og nogle med fødderne frit svævende, forsøgt at finde hoved og hale i selve Ngal-markedet, og set lidt fremad mht. de nye tendenser med forebyggelse.

Så jeg har opdelt det lidt i forskellige segmenter, hospitaler, egen læge og BioPorto future POC-tests (som BioSite nok vil løbe med), og tilføjet lidt ekstra oplysninger, så vi har en rodebutik, som kun erfarne folk kan finde ud af (pure ProInvestor).

For de nye er der tilføjet lidt charts og nogle kursmål.

Tag lige i betragtning at vi er ude i budget for de næste 10 år, alt er game-changer, og priserne er fuldstændig umulige at lave produktet til p.t. når vi taler om POC future.

Men det er så ca. 10% færdigt, og der kan så arbejdes på livet løs af andre skribenter på at kritisere og komme med forslag, så vi har noget at gå ud fra.
xlsBioPorto_AnalyseThat_ProInvestor.xls8/9 2010 06:28 Kim 033002Hej AnalyseThat.

Du ligger nok og sover nu, da det ser ud til at du har brugt hele natten i Excel regnearket

Det er vilde tal der fremkommer, og man tør næsten ikke tro det kan være sandt, men nu hvor likviditeten ( synes ) er sikret, så kan vi vel snart begynde en rakettur ud til de fjerneste stjerner

Flot arbejde

mvh Kim8/9 2010 07:42 colombuss 033003Ja, jeg syntes også det er noget pjat, at lægge søvnløs oppe hele natten pga. af nogle aktier. Det kender jeg slet slet ikke selv

Aktiearbejde gøres bedst når andre sover, skål i kaffe på det8/9 2010 08:34 BiopOrBust 033006Hej Analyse,

Rigtigt godt arbejde, jeg er ikke nødvendigvis enig med dig i dine fremskrivninger - men fremfor selv at lave en alternativ beregning (som en tredje så kan lave en tertiær beregning på), vil jeg egentlig bare kvittere for den indsats du har lagt i det...

Kunne selvfølgelig bare have stemt på dit indlæg, men det er sgu lidt for X factoragtigt for mig :−)8/9 2010 12:35 troldmanden 533012Hej AnalyseThat

Tak for dit kæmpe store biddrag. Det er lige præcis videndeling som dette ProInvestor handler om.

Nu har folk et stor regneark man som udgangspunkt kan bruge og så kan man selv fortage justeringer på de parameter man måtte synes skal justeres. Og kender jeg dig ret så vil du også selv løbende fortage justeringer og i ny og næ smide regneark ind.

Et par hurtige kommentar til dit store arbejde

Jeg tror også 2011 bliver et dårliger resultat end mange herinde går og håber på. Det ER en konservativ branche. Men når så først en lang række pionere sygehuse har kørt deres egne interne forsøg og disse data bliver kendt i miljøet så forventer jeg en meget, meget hurtigere penetrering end det du anfører

Den primære ulempe ved de nuværende test er det tager 48 timer at opdage en begyndende nyreskade og NGAL kan påvise det samme efter blot 1-2 timer. Derfor er jeg relativ overbevist om sygehusene vil fortage 2 test per dag (efter de har fortaget en række interne test valideringer) for på den måde at fange nyreskaden så hurtigt som muligt. Så det vil øge dit rengeark med en faktor 2.


Jeg har lige som dig svært ved at se hvordan BioPorto kommer frem til 175 mio test. Hvis man nu regner den modsatte vej så svare det til 480.000 test per dag. Eller 240.000 personer med 2 test per dag. Så mange ICU er der jo slet ikke i verden.

Et andet lille regnestykke.

USA har 55.000 ICU til 310 mio indbyggere. Dvs en seng for hver 5.600 personer.

I England er der 51,5 mio indbygger som må deles om 3.662 ICU. Dvs 14.000 personer per ICU. (Data vedhæftet)

Hvis England ICU er generelt for Europa og måske også rest off world ex USA så vil det give en nedjustering af potentialet i dette geografiske område i forhold til dit regneark, selv om jeg endda bruger 2 test per dag.

Så min konklussion er egentligt 2 ting. Et vi skal stadig bruge nogle ressourcer på at nærstudere de enkelte store landes ICU antal for bedre at forstå det totale marked. 2. Det giver ingen mening fortsat at bruge tallet 175 mio test. Ud fra det ovenstående så ligger det teoretiske max antal test under 100 mio. Det er stadig rigtig mange test.

Når man spørger BioPorto hvordan de er komemt frem til de 175 mio test så siger de også selv det blot er de amerikanske tal de har brugt på resten af verden (minus Kina og Indien.) Og hvis England viser det rette forhold for Europa og måske resten af verden så viser jo tydeligt at det relle tal er meget, meget mindre end 175 mio test.

Af sidste uges præsentation var der også en slide der viste 100 mio test. Noget som vi drøftede efterfølgende. Det passer også bedre omend det måske stadig er en anelse i den høje ende. (med 2 test per dag)

Vh
T.
xlsEngland_ICU.xls8/9 2010 17:13 Henning 133025Hej Troldmand.
De 100 mio. test er det antal test, som Bioporto selv forventer at få til homogene test ud af de 175 mio. test i alt.
Jeg spurgte Thea i sidste uge på investormødet om hvorfor Bioporto mener, at de kun kan sælge 100 mio. test, når nu den homogene har de fordele, som den har i forhold til heterogene test, hvortil hun svarede, at de 100 mio. test også var konservativt sat.
For højt eller for lavt sat antal test, tja.. Bioporto holder i hvert fald indtil videre fast i et samlet markedspotentiale på 175 mio. test.8/9 2010 17:34 Doctor 033027Hej Troldmand.
Jeg synes også, 175 mio test på ICU lyder voldsomt på årsbasis. Men hvorfor regner i kun med, at NGAL testen vil blive brugt her? Der er vel også et marked fx efter røntgenundersøgelser med kontrast? Eller hvad med ved akutte indlæggelser ved patienter med infektioner, der måske ikke nødvendigvis ender på ICU? Mener du/I slet ikke, der her vil blive brugt nogen?

Mvh Doctor.8/9 2010 18:08 troldmanden 033035Hej Doctor

Jeg er nok stadig ikke godt nok inde i casen til at svare på dit spørgsmål. Det jeg hæfter mig ved er når man spørger Biop hvordan de er komemt frem til tallet 175 mio så hentydes der til amerikanske ICU data som så er overført på resten af verden.

Det er også ICU data der somk regl hentydes til herinde.

Men jo man kan vel godt forstille sig at testen vil blive brugt i et mindre omfang på skadestuen8/9 2010 20:31 AnalyseThat 033048Det er de 114 mio jeg har som ekstra, men jeg har splittet de 175 mio op i "hurtig" og "langsom" penetration, saa man senere kan finpudse tallene. Og saa det "fremtidige marked".

Men vi maa forholde os til at det er icu som foerst vil tage produktet til sig, da de virkelig har brug for hurtigere tests.

Problemet ligger ikke i markedet, det er fint 175 mio p.t. Men blot ikke for ngal-Testen, det er for creatinin-tests. Og der er stor barriere for indtraengen naar man taler om poc, egne laeger, afdelinger paa smaa sygehuse og med hensyn til forebyggende ekstra tests, som kun vil blive relevante naar prisen er helt nede paa konkurrenternes tests niveau.

Min specificering i regnearket vil komme i naeste opdatering, men i foerste omgang vil jeg blot have jeres hjerner til at synkronisere med mit regneark, saa vi kan tilrette tal paa en end maade, og langsomt specificere, justere og tilrette tal og oplysninger.
(hint: haaber fill forstaar hvorfor regnearket er opbygget saa komplekst som det er p.t. - men det er ca. 5 gange simplere end det jeg sidder med, som er maksimeret.8/9 2010 20:48 fillandkill 133050Ha ha ha... jeg kan godt tåle det, bare giv den gas.

Men, det er jo lige præcis det vi skal bruge et forum til, nemlig at skelne imellem ævl og bævl, og sammen, igennem vores meningsudvekslinger, prøve at skyde os ind på målet.
Forudsat at vores agendaer er ens, men det er netop det hvor ævl og bævl filteret kommer ind..8/9 2010 18:02 troldmanden 033034Det har jeg helt og aldeles misset det spørgsmål/svar. Gad vide hvilke tanker jeg har siddet i der

Med de oplysninger der er frembragt i denne tråd så har jeg ret svært ved at se hvordan det teoretiske marked kan være over 100 mio eller for den sags skyld 175 mio. Men jagten må gå ind på ICU data fra de andre store europæiske lande samt Canada, Australien og Japan

Vh
T.8/9 2010 22:52 Saadan 033061Saafremt man vil gaa i detaljer med analyser af hospitaler og forskellige specialities, saa kan jeg anbefale

http://www.hospitalregisters.com/

Deres data koster penge, men jeg synes de var rigtig gode. Brugte dem for en del aar tilbage til market entry analyser for forskellige produkter.8/9 2010 17:36 fillandkill 333028hej Analyse That

Jeg giver dig et plus for dit engagement, men så er det også ved at være det. Generelt ser det for mig ud til at du fuldstændig har misforstået BioPorto, og fremtidsudsigterne for selskabet.

Jeg kan forstå at du mener at have lavet en opsummering af butikken, samt en timeline for en mulig udvikling.

Dertil synes jeg at du har misset pointen totalt, jeg kan lige skrive mine umiddelbare tanker.

Du har salg NGAL tests:
Egen læge, hospitaler og POC future,
POC tests (point of care) er netop den test der vil blive foretaget ved egen læge, på ulykkessteder / natur katastrofer / operationsstuer, hvor man under operationen, allerede kan afgøre risiko for nyreskade, for optimal efterfølgende medicinering.

Mht. salg NGAL Tests, der mangler jeg salg af homogene test, (den er der slet ikke) evt. downpayment på licens, royalty indtægt af heterogene test generelt, (POC er en heterogen test) -jeg mangler salg af ELISA tests, den vil højst sandsynligt stige markant, i udviklingslandene, efterhånden som The NGAL test vinder indpas.

ved fortjenestefordeling:
du har, fortjeneste NGAL, ikke patentforretning, (går ud fra at du her mener den øvrige butik) POC egen læge, og POC hjemmetest.

mine pointer fra ovenstående er hvis også gældende her.

Estimat markedsværdi:
du mener at vi i 2011 tjener ca. 10 millioner på The NGAL test, stigende til 50 millioner i år 2014, og en markedsværdi i 2014 på 4 milliarder, svarende til kurs 100.

Der er bare noget der der slet ikke hænger sammen, overhovedet. en fortjeneste på 10 millioner i 2011, svarer til ca. 333.333 stk solgte tests (Homogene), hvis vi regner med 30kr pr stk, og i 2014, mener du vi kan sælge ca. 1.6 mio tests. svarende til en fortjeneste på 50 mio.

en ting mere.. hvor har vi POC hjemmetests fra? skulle det ske at komme, hvilket jeg tror ligger laaaaangt ude i fremtiden, og tidligst om 20 år når patentet er forældet, -men lad os antage at den er på markedet om 4 år som du srkiver i den ene, eller om 7 år som du skriver i den anden så vil en hjemmetest aldrig blive relevant, idet en eventuel diagnose til enhver tid skal kontrolleres af egen læge, eller sygehus, den tror jeg slet ikke på, og alt andet lige, så vil den blå streg med hjemmetests aldrig have så stor en andel i forhold til de øvrige tests.

I en Elisa testplade, er der 96 brønde, og derfor plads til 96 NGAL tests. jeg har set priser på ca. 5000 DKR, for een Elisa test, - og på en testplade er der en fortjeneste på omkring 2.000 -2.500kr, alene i det produkt, kan jeg se en omsætning i 3. verdenslandene på over dine 50millioner i 2014, idet NGAL testen vinder indpas, det er lande som Rusland, Kina, Indien osv. hvor BioPorto selv regner med et salg af ca. 50-100.000 stk Elisa tests årligt, i løbet af de næste 5-6år. det alene er en indtjening på 125-250 mio kr, årligt.

Det er alene ment som konstruktiv kritik, no affence.8/9 2010 18:18 vandmand 033037Smider lige et par links som Stengård har lagt ud på Spekulant.dk idag hvis nogen skulle være interesseret.

Med speciel fokus på antallet af tests de første 48 timer : 4 stk pr døgn :

http://www.journalmed.de/newsview.php?id=31270


Og så lige en mere :

http://www.journalmed.de/newsview.php?id=31291

Og så lige endnu een :

http://www.springerlink.com/content/v66h588p85g85206/fulltext.pdf

Alle *hugget* fra Stengård på spekulant.dk og videregivet i sagens tjeneste :−)

Kig selv over på Spekulant.dk og følg Stengård. Han er absolut værd at holde øje med.8/9 2010 18:26 oneofakind 733038Tillader mig lige at smide lidt "støv" i øjnene på julelysene :) jeg er ikke i tvivl om, at testen er best in market! Jeg er heller ikke i tvivl om, at der ligger et endog meget stort marked for producenter af test- kits. til konstatering af nyreskade. Jeg er heller ikke i tvivl om at området BioPorto koncentrerer sig om er det idelle til at konstatere akut nyreskade!

Min tvivl er faktisk kun mht. den juridiske side af sagen..

Der er vel ikke nogen i forum der er eksperter udi patent. jura?, og indlæg om dette har da også været suppeleret med masser af citater fra BioPorto mht. hvordan de, og deres advokater, anser rettighederne og agter at forsvare dem!

Men men men.. Ingen skriver til modpartens IR, hvorfor vi fortsat mangler at høre hvorfor de agter at krænke de patenterede rettigheder!

Dvs. min manglende juridiske uddannelse og erfaring får mig fortsat til at bevæge mig i et dødvande mht. aktien!!!

Er "casen" god nok (for så skulle pokker tage mig om jeg ikke skulle købe en masse aktier!)
Er den "delvist" god nok, dvs. nogle forlig indgåes i fremtiden, hvorfor BioPorto får nogle kompensationspenge for ulejligheden, men ikke den "fulde gevinst"?
Eller vil det hele ende op med, at kopiproducenter laver billige test-kits, BioPorto ender op med de dyre udviklingsomkostninger og aktionærerne ender op med en lang næse?

Ja, jeg er som nævnt i tvivl.. og tror faktisk at alle der ejer aktier i BioPorto og ikke besidder "insider" kendskab til branchen er i tvivl!

For.. hvis.. hvis.. HVIS .. BioPorto er "ægte" mht. rettigheder og produkt...

Hvorfor fanden ligger kursen så og basker rundt omkring en 5ér under ½ år før produktet skal markedsføres?

Og hvorfor filen er det nødvendigt at gå til nuværende investorer og bede om obligationslån, når bankerne bugner af penge pt?

Og hvorfor pokker er det ikke muligt at lave en distributionsaftale, en licensaftale, eller en samarbejdsaftale med en upfront-betaling.. når nu f.eks. Genmab historisk har hentet milliarder på denne konto?

Og hvorfor .. hvorfor findes der ikke analytikere, der anbefaler kunder og banker at købe stort op i aktien???

For ikke at nævne.. Hvorfor pokker.. lader BioPorto sig ikke notere på Nasdaq.. hvis casen er sikker og "water proof?" I US er risikovilligheden og viljen til at belønne "leaders" i biotek jo anderledes end på lille "OMX". med tilnavnet Nasdaq..:(

BioPorto har pt. givet mig et "ekstraordinært afkast" på under et år, men hvorfor pokker tøver JEG???

Se det er det spørgsmål jeg stiller mig selv pt.. når jeg betragter min bioteck port.. der ikke just jubler pt!

mvh.8/9 2010 18:33 oneofakind 533039Tilføjelse: Erfaring viser mig, at jo større detalje grad der forefindes i debatter mht. hvordan hvorledes og så videre.. dvs. nørdviden.. jo mindre er der af substans i rettighederne!

en simpel analyse.. Der er penge i lortet! er ofte bedre end at fordybe sig i algemassen og detaljeret henvise til diverse udviklingstests, maskiner og jeg skal give dig skal jeg!..


Mine erfaringer er blandt andet baseret på "gylle-detalje-membran og seperations-. dialogerne i "gamle" dage.. hvor nørd-.niveauet var skyhøjt.. men ingen kunne gennemskue hvad fremtiden ville bringe...

Nogle var "Bioscan" tabere andre (mig selv incl.) Funki tabere..

Men hold da fast.. vi ved en masse om gylle! vi tidliger aktionærer!

mvh.9/9 2010 00:20 BiopOrBust 133068detaljerne dræber...

Kan ikke være meget mere enig med dig Oneofakind, der er utrolig meget fokusering på detaljer i bioporto debatten, det nærmer sig skræmmende meget det man visse steder kalder insektsex (også kendt som flueknepperi).

Afhængigt af om den enkelte debattør så tror på Bioporto eller det modsatte kan man altid finde en detalje der understøtter ens eget synspunkt, hvis vi i stedet for detaljer skulle købe/sælge/holde os væk fra aktien udelukkende baseret på facts ville debatten nok se noget anderledes ud, men det er jo nemt at postulere - så lad mig da forsøge med nogle facts:

Facts:

Bioporto har det europæiske patent på cutoff værdierne på ngal målinger. Et patent der bliver valideret i USA af en af de mest anerkendte institutioner nemlig Mayo Medical Laboratories, som er en del af den kendte Mayo Clinic.

Bioporto er pt. i gang med at producere det første largescale batch á 250.000 tests (produktionstid ca. 3 uger)

Bioporto forventer at have validering klar til de mest udbredte maskiner ved lancering, citat Christina Tønnesen:"Jeg kan ikke kommentere på hvem vi aktuelt er i dialog med omkring validering, blot fastholde at vi ved lancering forventer at have testen valideret til de mest udbredte testsystemer."citat slut.

Der er i den grad brug for The NGAL test, eneste praktiskt fungerende alternativ er serum creatin testen der har været på markedet i 50 år, og som lider af den svaghed at svartiden er så lang at mange patienter når at få uhelbredelig nyreskade/dø inden resultatet foreligger.


Cost/benefit på The NGAL test og serum creatin, prisen for selve testen er en brøkdel i s/c testens favør - prisen på ekstra hospitalsdage/behandling tæller til ngal testens fordel.

Der har igennem længere tid været storudsalg af Bioportoaktier fra en enkelt bank der har overtaget dem fra en falleret kunde, ligegyldigt hvad kursen har været de sidste mange måneder har de hele tiden været villige til at sælge 5-10 øre under.
I dag har de ikke mere end 300-350.000 aktier tilbage, hvilket burde betyde at de løber tør så tidligt som i denne uge - senest om 2-3 uger (antallet af aktier er strengt taget ikke et fact, men anført af både Hegu og CHjort - som jeg stoler ganske meget på i den sag).

Flere facts? det er der helt sikkert, men ovenstående er nok for mig til at træffe en beslutning - om det er nok for dig, det ved du bedst selv...

8/9 2010 18:52 AnalyseThat 033040Tror helt aerligt ikke du har gennemset excelsheets siden du påpeger mangler som er med. Med hensyn til poc, så er det netop egen læge eller eget apperat, alt efter hvordan fremtiden ser ud. Men tallene er altså udspecificeret i dine foretrukne tests, blot nok lidt mere end du kan overskue på 10 minutter.

Og jo, jeg har faktisk en ret logisk tilgang til det, så du kan putte dine egne forudsætninger ind. Det er jo humlen ved at lave et 10procent færdigt exceldox.

(pissesur på fill p.t. Over den arrogance uden at se sig for)

sent from iPhone8/9 2010 20:40 fillandkill 033049Hej Analyse That, nu skal vi ikke gå og være sure på hinanden, det må man slet ikke her på ProInvestor..

jeg skal beklage meget at jeg blot så den første side, og ikke de andre 3 inden jeg udtalte mig.

Det klæder ellers ikke mig at være arrogant, og bryder mig faktisk ikke om det ord, i denne sammenhæng kan jeg bedre lide meningsudveksling.

Jeg skal lige prøve endnu engang, at gå dit excelark igennem, kan iøvrigt nu se at du har brugt meget tid på det.

Men kan allerede på nuværende sige at der er noget jeg ikke bryder mig om.. jeg ville gerne i graferne kun have den relevante del, og ikke spekulationer om fremtiden, når vi prøver at skyde os ind på de næste 2-4års udvikling.

Og slutteligt, så blev jeg ringet op og fik en mindre skideballe, pga. ukorrekte oplysninger i mit forrige indlæg
I en NGAL Elisa test er der godtnok 96 brønde, men en herre mente at der i en Elisa test kun var 48 tests, da man altid laver en kontroltest

Umiddelbart betyder det jo ikke alverden kan man sige, bortset fra når man begynder at regne på det, Elisa testen koster i omegnen af 5000kr, dvs. omkring 100kr pr. test, og ikke 50, som ville være den naturlige udledning af mit fejlagtige indlæg..

Jeg giver en øl i lufthavnen...8/9 2010 21:03 AnalyseThat 133051Sejt. Saa er vi paa boelgelaengde igen.
Du kan let skrive 0 i korrekte felt, hvis du vil udlukke en af de 3 opdelinger, og saa ellers tilrette antal tests med dine specifikationer - jeg lavede det egentlig saa de forskellige kunne lege lidt med tal, og foreslaa rettelser, for det er ikke faerdigt, men trods alt det bedste der e offentliggjort. Men uploade gerne dine tal tilrettet, for saa er vi naermere det korrekte tror jeg.8/9 2010 21:44 fillandkill 133055men 350.000 test i 2011, mit bud er minimum 3 millioner tests i 2011.

det siger jeg fordi at produktionstiden for et batch er 3-4 uger, så lad os sige en måned, og batchene kan køres paralelt, hvis der skulle være behov. men lad os nu forholde os til at få en produktion til at køre løbende.

et batch om måneden, med 250.000 tests, jeg går ud fra at man ønsker at holde produktions kemikerne igang, med fast arbejde.

på den måde kommer jeg så frem til minimum 3 millioner tests.

BioPorto skriver jo i Q2 at de forventer testen tilpasset flere af de større aktørers maskiner, ved lancering.

Hvad nu hvis Siemens laver en aftale, at de vil have den her test, til deres maskiner.

hvor mange maskiner har de rundt om på laboratorierne? 5000 måske?

Hvor store er de units, hvori antistofferne opbevares i maskinerne? er de på størrelse med en øldåse?

Hvor mange tests kan der så være i en øldåse? kan der måske være 2500?

hvad så hvis alle maskiner skal have NGAL testen?

så er det allerede 12.500.000 tests.

Mine tal passer sikkert ikke, men tror man skulle tænke i de her baner, og prøve at regne lidt på denne måde, finde ud af størrelsen på de units der sidder i analyse apparaterne, finde ud af hvor mange test med monoklonale antistoffer der isåfald kan være i en units, og så begynde at lede efter antal maskiner.TRÅDOVERSIGT