Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsforening - lagerbeskatning, udbytte og akkumuler


37832 mollegade 13/1 2011 18:38
Oversigt

Jeg er ved at sætte nogle penge i en investeringsforening, men er faldet over nogle forhold, jeg ikke helt forstår.
I en "akkumulerende" I-forening geninvesteres årets udbytte, og når jeg realiserer min gevinst, beskattes jeg dér. Men derudover er der en lagerbeskatning (hvor mange %)? og er der det i alle I-foreninger? Derudover er jeg klar over at der selvfølgelig er de obligatoriske % til I-foreningen i omkostninger.
I en "udbytte" betales der hvert år et udbytte, som så skal beskattes, men hvad når jeg vil realisere min gevinst, er det så samme skatte-sats jeg blir beskattet med her?
og er der også lagerbeskatning på disse I-foreninger?

Er der skattemæssige forskelle hvis man investerer som privat person i en akku- vs udbytte-investeringsforening?

Håber en kompetent PI gider at give sig til at svare kort - og beklager min ignorance.

Tak til PI:)

ps. hvordan værdi-sætter man en I-forening?



13/1 2011 22:50 Gobe 037843



Møllegade, - glem investeringsforeninger, - der blot stjæler dine penge.

Er definitivt blevet kureret for investeringsforeninger. Det sørgede Midtinvest Teknologi og Midtinvest Bluechips for. Det tog dem ikke mange måneder at decimere mine depoter til stort set ingenting.

Investeringsforeninger er kun til for bankerne, så de kan tørre deres dårlige investeringer af på hr. og fru Jensen, og lade dem betale gildet.

Et velment råd, fra een, der har været rumlen igennem. Det nytter ikke noget, man har erfaringer, hvis andre ikke vil tage ved lære af dem. ;)

Gobe












be



















13/1 2011 23:43 johnny57 037844



Du har langt hen af vejen ret, har dog haft rimeligt held med investeringsforeninger som investerer i Østeuropa(primært for at få del Ruslands fremdrift) har også brugt dem til Kina idet jeg ikke orker at investere direkte.

sent from iPhone



14/1 2011 02:27 mollegade 037849



Helt enig - jeg ville også helst undgå I-foreninger, men skal investere i BRIK-landene og aner ikke hvilke aktier jeg skal udpege i gfx Brasilien og Indien, så må ty til I-foreninger, desværre:(
men tak for jeres gode links:−)



14/1 2011 09:24 CRANBERGER 037851



Investeringsforeninger vil typisk tage et højt salgs fee inden dine penge kommer i arbejde. Så vil de herefter tage et højt årligt administrations fee, for reelt bare at følge et passivt index. Det samme index kan du typisk kan investere i gennem en ETF til under det halve administrations gebyr.

Ydermere..hvad enten du køber eller sælger en investerings forening, så værdisættes den først ved børsens lukning til NAV, og så er det flinterne ligeigyldigt hvad tid du afgav købs-salgs ordre.

Investeringsforeninger høre fortiden til, men trives stadig i DK



TRÅDOVERSIGT