Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lloyds List: Mærsk tæt på gigantordre


38028 fcras 20/1 2011 10:03
Oversigt


Onsdag 19. januar 2011 kl: 10:30Share


Lloyd´s List skriver onsdag, at Maersk Line menes at være bare uger fra at underskrive en kontrakt, på en serie af de største containerskibe der nogensinde er bygget. Ordren menes at have en værdi af to milliarder dollar.


Avisen skriver, at Maersk Line i øjeblikket er i gang med at forhandle de sidste tekniske detaljer i kontrakten med værftet, som næsten med sikkerhed skulle være sydkoreansk.
Der nævnes en kapacitet for de nye containerskibe på 18.000 TEU.

Oplysningen bringes i forbindelse med, at Lloyds List interviewer formanden for MSC, Gianluigi Aponte.

I interviewet udelukker Gianluigi Aponte, at MSC er interesseret i at bygge containerskibe i den størrelse der går rygter om, at Maersk Line er på vej til at bestille.

Aponte vurderer, at containerskibe i den størrelse vil være svære at operere. Han siger til avisen, at MSC ikke er interesseret i skibe større end 14.000 TEU.

Kilde: sydinvest.dk.

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9878
-------------------------------------------
http://www.maersk.com/Pages/default.aspx
------------------------------------------------------------------

MAERSK A.CO




20/1 2011 10:05 fcras 138029



Hr. Møller på forretningsrejse til Qatar

Torsdag 20. januar 2011 kl: 07:44

På trods af sine 97 år, stiller Mærsk Mc-Kinney Møller fortsat op, når pligten kalder. Og det gjorde den tirsdag morgen, hvor Emiren af Qatar tog imod Mærsk Mc-Kinney Møller i det royale palads i Qatars hovedstad Doha.

Udover Mærsk Mc-Kinney Møller og Emir Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, der ses i midten af billedet, deltog også Mærsk topchef Nils Smedegaard Andersen (til venstre) og Qatars vicestatsminister Abdullah bin Hamad Al Attiyah (til højre) i mødet, der var arrangeret i anledning af, at Mærsk-toppen besøgte Qatar.

Maersk Oil Qatar har over de seneste år investeret 34 milliarder kroner i det store Al Shaheen oliefelt - og nye milliardinvesteringer kan være på vej.

Mærsk Mc-Kinney Møller trak sig tilbage fra den daglige ledelse af A.P. Møller-Mærsk i 1993, og ti år efter forlod han - som 90-årig - posten som bestyrelsesformand. Mærsk Mc-Kinney Møller er fortsat medindehaver af koncernen, der siden den 1. december 2007 har haft Nils Smedegaard Andersen som topchef.

Som det fremgik af maritimedanmark.dk’s engelsksprogede nyheder tirsdag, har Maersk Oil Qatar netop modtaget det anerkendte tidsskrift, Middle East Oil & Gas, pris - Best Offshore Project - for udviklingen af Al Shaheen oliefeltet.

Kilde: QNA

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9886

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT