Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vågn nu op Finanstilsyn!


38694 collersteen 7/2 2011 23:46
Oversigt

Jeg undskylder for oprettelsen af endnu en tråd, men jeg synes simpelthen, at sagen er så langt ude og tilsynet fra de offentlige myndigheder så grotesk, at et opsamlende galdeindlæg var på sin plads.
Vi er jo rent til grin....

Lad os først se Kulturbrian føre sig frem i et langt ude forsøg på at vaske Finanstilsynets hænder:
http://www.business.dk/brancher/brian-mikkelsen-frikender-finanstilsynet

"Finanstilsynet har gentagne gange sagt, at Amagerbanken har haft en høj risikoprofil, og at det er risikoen ved kendte risikable engagementer, som nu er blevet til virkelighed, påpeger han."

Er jeg den eneste der med dyb målløshed kigger på en sådan udtalelse? Tabrisikoen på de risikable kendte engagementer bliver fandme ikke til virkelighed allesammen overnight i en ansvarlig bank under tæt supervision af et vågent Finanstilsyn. Det er simpelthen for langt ude.
Et eller andet sted stemmer ligningen overhovedet ikke. Hvor det præcist er skal jeg ikke kloge mig yderligere på aht. injurielovgivningen.


Hvis Kulturbrian ikke er nok galdefremkaldende kan man også lige slå et smut forbi nyhedsoversigten for Amagerbanken, klikke på fanen Insiderhandel og så se aktiesalg i November 2010 fra 2 bestyrelsesmedlemmer og ikke mindst hr. Brændstrup himself.
http://www.proinvestor.com/nyheder/AMAG.CO/Insiderhandel/
http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10274198/Amagerbanken:-CEO-saelger-aktier-for-1,3-mio.-kr

Derudover kan man vel også tillade sig at forudsætte, at der er sket flere salg efter at den tidligere bestyrelse og direktion blev smidt på porten og dermed ikke behøvede indberette handler mere?!

FORRYKT FORRYKT FORRYKT

Nu burde man jo sætte sin lid til at Finanstilsynet vil undersøge salget også, men tilliden til den institution er vel basalt set ikke eksisterende nu.... De er nok faldet i søvn med hænderne solidt indpakket i det bløde frottéhåndklæde som Brian M så håbløst sidder og tørrer med...

Jeg er så ked af det på alle danske aktionæres vegne - og nej, jeg har ikke selv noget i klemme i amager, så der er ikke noget rønnebærene er sure over det. Jeg er udelukkende trist og ked af det på hele den danske private aktionærstands vegne, for hvis vi ikke som minimum kan have en hvis forventning om at de offentlige myndigheder bare i moderat omfang udfylder den tilsynsopgave de har påtaget sig, ja så er vi seriøst på skideren....
Men det er da ihvert fald godt at Finanstilsynet har fået flere ressourcer og flyttet til sikkert fine og nye kontorer på Østerbro med håbet om at tiltrække de bedste medarbejdere....

Over and out.8/2 2011 10:10 collersteen 238700Det er nu helt officielt, at vi er til grin og at man sjældent møder folk med pli, moral og bare et lille strøg af anstændighed mere:
http://epn.dk/brancher/finans/bank/article2332534.ece

Størrelsen på de mange fratrædelsesbonusser giver ingen mening i min verden - særligt i de tilfælde hvor man bliver fyret. Er en af de væsentlige grunde for en løbende høj løn ikke at et topjob er et risikabelt job med stort ansvar? (og dermed også stor risiko for at fejle og blive fyret?)8/2 2011 10:31 collersteen 138701Finanstilsynets egen plads ved håndvasken.
http://www.business.dk/finans/finanstilsynet-amagerbanken-var-risikabel

Næste ved håndvasken er jo nok finansiel stabilitet - herunder ex-FT direktøren Henrik Bjerre-Nielsen.
Utroligt at han også har formået at screwe up i et afviklingsselskab....8/2 2011 11:31 AnalyseThat 138702Har det på samme måde, og har heller ikke noget i klemme i Amagerbanken (havde dog en sjat i Eik Bank).

KulturBrian forsøger at vaske Finanstilsynets hænder rene, men fedter sine ind i stedet. Hvor blåøjede tror han at hr. og fru Danmark er?

Et tilsyn forventes at fære tilsyn. Finanstilsynet har groft tilsidesat sine pligter, og det bør udløse erstatning til alle der har investeret i sidste aktieudvidelse i Amagerbanken - krone for krone. Den emission er en farce, blåstemplet af Finanstilsynet, solgt af banker med eksponering mod banken og bankens obligationsbeholdning som dengang var usikret, og det eneste man kan sige er godt om emissionen, er at den har haft en beskyttende virkning mod Danske banker i et stykke tid, så de kunne få tjent nogle penge i mellemtiden ovenpå problemet på dette tidspunkt, som jo var Eik Bank. Altså en konkurs ad gangen må devisen være.

KulturBrian (næ finansBrian bliver han aldrig) Burde have taget Finanstilsynet og givet dem en lussing offentligt for ikke at have ført tilsyn op til emissionen. Det er immervæk for 13,5 mia. skattegaranterede DKK de fik lov at bruge mere ved den.

Finanstilsynet blåstemplede emissionen uden at føre tilsyn. Aktionærerne er ført bag lyset ( ja, der var alle de normale advarsler som der står i et prospekt for normale emissioner, og lidt historie, som selvfølgelig er speciel for Amagerbanken i prospektet) og den kommende advokatundersøgelse burde fokusere på småsparere og hvad normale folk kan forvente at skulle sætte sig ind i, og ikke hvad professionelle investorerer. Det er immervæk småinvestorer som vi bør have ondt af, selv om Karsten Ree har tabt mest, så er han blot ført bag lyset som insidet ved anden investering. Småsparerne er ført bag lyset som HJÆLPERE til en bank i nød.8/2 2011 12:40 MaxProfit 038703Jeg håber at narrehatten Brian (Konservative) får så hatten passer ved næste valg ! Sikke en udtagelse bedømt udfra en overlevering fra tilsynet natten før !!!Han har sandelig læst på lektien NOT !
http://borsen.dk/nyheder/finans/artikel/1/200986/braendstrups_millioner_er_udbetalt.html

Så er der tyveknægten Brædstrup, man får helt ondt i maven over vores system.8/2 2011 14:28 kallifs 038705Hvis de herrer Brædstrup og N.E. ikke kan blive dømt for den svinestreg så er Danmark på linie med de værste korrupterede bananrepublikker i Afrika...8/2 2011 19:25 Kristensen 038711Ikke nok med at det er de to herrer N.E. Nielsen og Jørgen Brændstrup, der har haft ansvaret for største delen af de, mildest talt, elendige lån som de har forcerede i bestyrelsen, men nu kræver de sørme også en uafhængig undersøgelse af krakket.

"Ifølge DR Nyheder kræver den tidligere bestyrelse for Amagerbanken med forhenværende formand N.E. Nielsen i spidsen nu en uafhængig undersøgelse af de omstændigheder, der førte til bankens kollaps. Den tidligere bestyrelse har ikke tillid til hverken Finanstilsynet eller Finansiel Stabilitet i den rolle."

Hvorfor fanden er det lige at de to herrer altid skal prøve at have det sidste ord? I min optik skulle de da bare holde deres kæft, når de nu har bevist hvor elendige de har været til at drive bank.8/2 2011 19:25 Kristensen 038712


8/2 2011 20:22 Occam 038713Hvis historien fortsætter ligesom med EBH-bank, så kan de få lov at forklare sig for en dommer. Det er da så uafhængigt, som det kan blive.9/2 2011 11:11 Hegu 238723Gigantiske direktionslønninger i Amagerbanken:

http://www.business.dk/finans/topchefer-i-amagerbanken-tjente-styrtende9/2 2011 11:42 HenryAS 138725ja utroligt med sådan en flok nikkedukker iden bestyrelse - point for Din og jeg tror også det var stengård der for adskillige måneder forud sagde at Amagerbanken ikke ville overleve.. super! - troede på et tidspunkt at Ree måtte vide noget som andre ikke vidste.10/2 2011 01:43 collersteen 038790


10/2 2011 09:00 nethinde 038797Parkering af dårlige lån for at holde banken kørende. Det må da være kriminelt, det er jo ikke bedre end de falske fakturaer Stein Bagger lavede.

Hvad er der at sige om folk, der synker så lavt som Niels Erik Nielsen og Jørgen Brændstrup. Folk, der har alt, men som i deres arrogance, grådighed og egoisme egentlig er de fattigste og usleste individer. Lad os få dem bag tremmer.10/2 2011 21:40 malurt 038821det mest sandsynlige er nu nok, at det er endnu en af de tendentiøse historier, hvor kun 25% af sandheden er medtaget.

Et engagement på mere end 200 mio kan ikke engang skjules i Amagerbanken, uanset hvor mange parkeringshuse, der er anvendt.10/2 2011 21:46 malurt 038822folkedomstolen er trådt sammen og der lægges an til lynchning i den mest ulækre Ekstrabladsstil.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1501644.ece11/2 2011 18:20 akademikeren 038855Jeg mener stadig at den "rigtige" historie må gå på om nedskrivningen er sket systematisk på baggrund af sikkerhedsstillelsen og i bekræftende fald, hvor mange banker vil kunne overleve sådan en øvelse?12/2 2011 11:18 nethinde 038861Ikke enig, og jeg forstår ikke at du indirekte forsvarer den gamle bestyrelses kreditpolitik. De har kørt banken i sænk gennem flere år, eller det er du måske heller ikke enig i?

Den nye bestyrelse har meget præcist fortalt hvordan de har foretaget nedskrivningen af engagementerne, nemlig ud fra professionelle eksterne vurderinger af ejendomme og aktiver.

Du skriver "det ikke er muligt" at parkere 200 mio. Det er pølsesnak.12/2 2011 13:41 malurt 138867vås - jeg forsvare ikke den gamle bestyrelse, Roskilde Banks, Danske Banks eller andres kreditpolitik - hverken den politik de fører i dag(altså de der overlevende) eller den de tidligere har ført.

men jeg bliver noget forarget, når man i bagklogskabens klare lys vil projiserer en hel sektors fejltagelser ned på nogle få personer.

Det er rigtigt at den nye bestyrelse præcist har fortalt, hvordan den har vurderet engagementerne.

Det gjorde den tidligere bestyrelse også.

Men de kom til 2 væsentligt forskellige resultater på samme opgave.

Censor - Finanstilsynet har ladet begge vurderinger bestå eksamen.

Og sådan er det!

Jeg skriver overhovedet ikke noget om, at det ikke er muligt at parkere 200 mio ejendomsengagement. Det er jo gjort.

Jeg skriver indirekte at parkeringen ikke ændre en tøddel på vurderingen af bankens engagementet. Finanstilsynet er ikke så ubegavet som du vil gøre dem til. Men her skal du ikke tage mine ord for gode vare. Læs i stedet Amagerbankens og Finanstilsynets diskussion om den slags og andre interessante forhold i den klagesag der blev afgjort for et godt år siden.15/2 2011 23:09 collersteen 039008(endnu) et nyt register skal nok afhjælpe problemerne... eller noget...
http://www.business.dk/finans/store-bankkunders-oekonomi-skal-registreres

Monstro der ikke bare var brug for noget sund fornuft overalt i systemet - det være sig både bankerne og FT m.m.15/2 2011 23:18 collersteen 039009Der smuttede lige lidt i farten:

Hurra Hurra for et tiltag - Kan vi ikke få en undersøgelseskommision, et udvalg, en ombudsmand, en minister, et råd og en smileyordning til storkunderne også....
Så går det ihvert fald ikke galt igen...

Lad os også bare få en inspektion af bankerne fra finanstilsynet i ny og næ - Nåh nej, det har vi jo allerede.

Jeg kommer til at tænke på et indlæg fra vistnok Malurt om hvad FT havde fundet ved deres inspektion hos Capinordic hhv Ringkøbing Landbobank.

Det eneste sted kørte hele overflødighedsbureaukratiet snorlige, mens der det andet sted var visse påtaler for mangler i den henseende. Gæt selv hvilken bank der er den ene og den anden....og så kan vi vurdere om mere bureaukrati er vejen frem.TRÅDOVERSIGT